Skip to Content

Last minute cadeau ideeën

Last minute cadeau ideeën

Oh help! Je zit op het toilet en kijkt op de verjaardagskalender. Of je bent wat hipper en je krijgt een melding op je telefoon. En je ziet dat Hester vandaag jarig is en je hebt nog geen cadeau. Wat nu? Vanavond is haar feest al! Ik heb een paar last minute cadeauideeën voor je op een rijtje gezet.

Tegoedbonnen

Tegoedbonnen kunnen dus altijd. Daarvoor hoef je niets te kopen. Je kunt namelijk van alles verzinnen en op deze bon zetten. Jij weet goed waar je vriendin warm voor loopt.

Maar heb je nu even een black-out? Kijk dan even naar onderstaande ideeën, misschien zit er wel eentje voor je tussen.

  • Tegoedbon voor een dagje sauna samen.
  • Tegoedbon voor een avond oppassen op de kinderen, zodat zij met haar partner op pad kan.
  • Tegoedbon voor drie keer voor het verzorgen van het avondeten.
  • Tegoedbon om samen te shoppen en jij betaalt één kledingstuk.
  • Tegoedbon om samen tweeënhalf uur in het klimbos te klimmen.

Diverse cadeaubonnen vind je hier.

Verpakking

Je kunt een tegoedbon kopen bij de winkel of het bedrijf zelf. Maar mogelijk zijn deze al gesloten vandaag of heb je er geen tijd voor om naar toe te gaan. Dan kun je natuurlijk ook zelf een tegoedbon in elkaar knutselen.

Ook al ben je te laat met het regelen van een cadeau, je hebt nog wel tijd genoeg om het leuk aan te kleden.

Bijvoorbeeld:

  • Maak een tros ballonnen en stop in elke ballon een letter met een hint naar het cadeau. Bijvoorbeeld: Sauna.
  • Schrijf een kaart en stop hier confetti in. Denkt ze nog lang aan je als ze de confetti terugvindt op haar vloerkleed.
  • Pak het cadeau in met wat bloemen die je uit de tuin hebt geplukt. Knoop de bloemen vast aan de buitenkant met een stuk touw.

Een lieve brief

Schrijf een brief die rechtstreeks uit je hart komt. Het is zo waardevol om zo’n brief te mogen ontvangen. Wie weet denk je: ja maar ze weet alles al wat ik op papier zal zetten.

Dan nog weet ik zeker dat jouw vriendin deze brief zal koesteren. Liefde uiten kun je niet vaak genoeg doen. En als ze zich even sip voelt, dan kan ze deze brief erbij pakken om er weer troost en liefde uit te halen. Een aanrader dit cadeau!

Knutsel creativiteit

Wij geven dikwijls zelfgemaakte cadeautjes weg. Je vraagt je dan misschien af waar je dan ook aan moet denken. Nou ik zal er een paar met je delen:

Kaarsen

Wij maken zelf kaarsen, van het kaarsvet dat achterblijft op ons kaarsenplateau. We leggen dit dan even weg en wachten totdat we genoeg kaarsvet hebben.

In een pan maken we dit weer vloeibaar. We zetten een nieuw kaarslont in een mok en gieten het hete vloeibare kaarsvet in de mok (zorg ervoor dat het lontje omhoog blijft staan).

Laat dit staan en je hebt je eigen gebrouwen kaars. Tof toch! Even gezellig aankleden met confetti in een cellofaantje, strik eromheen en je hebt een geslaagd cadeau.

Shampoo

Wij maken zelf shampoobars. Deze maken we in grote getalen tegelijk, dus ik kan er zo één uit de kast halen en inpakken.

We kunnen ze maken in een leuke vorm, bijvoorbeeld in een hartjesvorm. Dat maakt het geven van dit cadeau al een stuk leuker.

Bloemen

Wij hebben ook weleens een boeket bloemen uit de tuin gegeven. Een leuk wild boeket. Je kunt dit leuk combineren met de persoonlijke brief je hebt geschreven.

Benzinestation

Ben je wat minder creatief? Helemaal geen probleem. Stap dan in de auto naar het dichtstbijzijnde benzinestation en koop daar wat leuks. Een boeket, zakje M&M’s of een broodje bal 😊.

Cadeaupakket

In Nederland is er elke dag in de week een supermarkt open. Op zondag zijn ze in ons dorp dicht, maar als ik 15 minuten in de auto rijd dan sta ik op de parkeerplaats van een supermarkt die wel open is in ons nabijgelegen stadje.

En daar is genoeg te vinden om een te gek last minute cadeau te creëren. Zo kun je een leuk pakket samenstellen.

High tea pakket

Je kunt een high tea pakket samenstellen voor je vriendin. Koop lekkere thee, chocolade, scones, jam, wraps, brie en van alles wat jij nog meer bij een high tea vindt passen.

Wijnpakket

Is jouw vriendin een echte wijnleut? Dan kun je een leuk wijnpakket samenstellen met wat nootjes.

Bierpakket

Wordt je vriendin blijer van lekkere biertjes? Dan is dit je kans om haar te laten kennismaken met bijzondere biertjes. Er staan in de supermarkt altijd wel flesjes bier die er gezellig uit zien, maar niet standaard worden gekocht. Denk aan bokbier of kasteelbier.

Bakpakket

Staat jouw vriendin het liefst de hele dag in de keuken te bakken? Dan kan zij altijd wel nieuwe bakspullen gebruiken. Bloem, marsepein, glazuur, decoratiestiften of versierharten.

Feestpakket

Een feestpakket kun je zo gek maken als je wilt. Wat ballonnen, wijn, biertje, nootjes, toastjes, bitterballen, taartje. Zodat jullie samen nog een keer een goed feestje kunnen vieren met z’n twee.

Biologisch pakket

Is jouw vriendin een liefhebber van het milieu en wil ze deze zo min mogelijk aantasten? Koop dan lekkere biologische producten. Vaak vind je dit ook allemaal bij elkaar staan in de supermarkt.

Producten-die-je-nog-nooit-hebt-gekocht-pakket

Dit is natuurlijk wel één van de origineelste pakketten. Probeer eens een pakket samen te stellen met producten waarvan jij denkt dat jouw vriendin nog nooit heeft gekocht. Een paar suggesties: Een pastinaak, aanmaakchocolademelk, voorverpakte tosti’s of nasi in blik.

En als je het fout hebt, dan moet je de volgende dag natuurlijk producten die je fout had inruilen tegen andere producten. En dan maar duimen dat je het deze keer wel goed hebt.

Bloemen

Vaak kun je in de supermarkt wel een boeketje bloemen vinden of anders wat bloemzaad of -bollen. Bloemen vallen altijd in de smaak.

Ontbijtje

Ben je echt te laat voor een cadeau? Dan kun je ook tegen je vriendin zeggen dat ze de volgende ochtend haar cadeau krijgt.

Zorg om 10:00 uur voor een compleet verzorgd ontbijtje. Warme croissantjes, versgeperste sinaasappelsap, gekookt eitje, bolletjes, plakken kaas, hagelslag. Noem maar op. Ik weet zeker dat ze hier heel blij mee zal zijn. En eet voor de gezelligheid ook mee 😊.

Ik wens je een gezellige verjaardag toe. En onthoud: elk cadeau wat uit een goed hart komt is geslaagd.

Anita Schokker