Op zoek naar leuke uitjes in de provincie Zuid-Holland? Ook in de Randstad is er genoeg te zien en te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk dagje strand aan de Noordzeekust, een bezoekje aan één van de grote steden zoals Rotterdam of Den Haag of ga je toch liever voor de natuur in het Groene Hart? Wist je trouwens dat één van de eilanden bij Zuid-Holland hoort en niet alles Zeeland is? Genoeg om te zien en doen dus voor een gezellig dagje uit! Ook met kinderen.

De Oude Zustertuin – Bodegraven

“De Oude Zustertuin” biedt de mogelijkheid tot het maken van een fijne wandeling en een nadere kennismaking met de natuur, niet in de laatste plaats door de prachtige begroeiing. Juist de combinatie van ruige bebossing en fraai aangelegde boomgaarden en weiden maakt het hier voor velen zo aantrekkelijk. “De Tuin” is, tijdens een fietstocht door Het Groene Hart, ook een fijne rustplaats en in het lommerrijke groen kan men prima picknicken. Verder is er een speeltuin en zijn er verschillende dieren te zien.

Meer informatie vind je hier

Avonturia de Vogeltjeskelder – Den Haag

Een spannende speurtocht voert je langs bijzondere dieren zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen en nog veel meer! Bezoek de ontdekhaven van Bombay en klim en klauter door de scheepskisten die in de haven zijn achtergebleven of de nieuwe binnenspeeltuin die in 2019 geopend wordt. Of help de onderzoekers een handje bij het opgraven van een echte dinosaurus. Goudzoeken, de grote Avonturenboom beklimmen, lavabollen kraken, uilenballen uitpluizen of creatief aan de slag. Avonturia is een dagje uit voor het hele gezin!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Familiepark Drievliet (Den Haag, Zuid-Holland)

Familiepark Drievliet biedt een leuk dagje uit aan de beginnende (lees jonge) pretparkbezoeker. Van draaimolens tot glijbanen en spannende achtbanen: alles is aanwezig, maar niet zo massaal zoals in andere pretparken in het land. Dat maakt Drievliet tot een gemoedelijk pretpark waar families zich makkelijk een dag kunnen vermaken. Zeker nu onlangs het nieuwe gebied Lol Atol is geopend. Met een wildwaterglijbaan, carrousel en spannende achtbaan. Drievliet heeft ook regelmatig live shows.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Drievliet

Kinderwerkplaats – Den Haag

In de kinderwerkplaats kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. Plezier staat voorop, er kan veilig gewerkt worden met écht gereedschap en vrijwel alles wat er gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kinderwerkplaats Den Haag; Leuk dagje uit met spelen & experimenteren & bouwen voor kinderen in centrum Den Haag

 

Kinderboekenmuseum – Den Haag

Het Kinderboekenmuseum is een museum over Nederlandse jeugdliteratuur dat deel uitmaakt van het Literatuurmuseum (voorheen: Nederlands Letterkundig Museum) in Den Haag. Het archief van het museum bevat onder meer het manuscript van Dik Trom, handschriften van Annie M.G. Schmidt, de Kikker-illustraties van Max Velthuijs en de typemachine waarop Thea Beckman haar bestseller Kruistocht in Spijkerbroek schreef. Van alles wat het museum bewaart, stelt het maar een heel klein gedeelte tentoon, de rest is beschikbaar voor bijvoorbeeld onderzoek.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Uitje kinderboekenmuseum

Madurodam – Den Haag

Hoe leuk is het om je als klein kind jezelf ook eens groot te voelen! In Madurodam kan dit. Hier ontdek je waar een klein land groot in is. Heel leuk om de kinderen te laten zien waar Nederland voor staat en wat er allemaal in Nederland te doen is.
Zo kan je bijvoorbeeld als DJ een eigen mix maken, kan je leren vliegen op Schiphol en kan je avonturen beleven in de haven van Rotterdam en zorg dat Nederland niet onder water komt te staan. Door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je samen dat het land niet onder water komt te staan.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook; Dagje uit Madurodam

Omniversum – Den Haag

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus!

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Sammy’s Avonturen; in Omniversum Den Haag

Science Center – Delft

Beleef de wereld van Wetenschap & Techniek in het Science Center Delft. Science, Design & Engineering. Dat zijn de drie hoofdthema’s in dit ‘museum’. Een unieke verzamelplaats van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Als bezoeker krijg je de kans om de onderzoeksopstellingen van de TU Delft onderzoekers en studenten zelf te beleven. Bouw bijvoorbeeld je eigen huis en test of hij een aardbeving kan doorstaan, race in de simulatie, of ga vliegen, bouw met witte Lego en nog veel meer! Durf je onder te dompelen in de wereld van Wetenschap en Techniek. Ontdek zo dat techniek helemaal niet moeilijk is. Het is slechts een kwestie van durven en doen!

Meer informatie vind je hier.

Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers

Nieuw is de Avonturenboerderij Molenwaard. Iets meer dan alleen een natuurspeeltuin, maar wel iets waar de natuur centraal staat. Je hebt hier speeltuinen, kan dieren aaien, de molen beklimmen, bootje varen, er is een blotevoetenpad, wilgendoolhof je kan vogels spotten en nog veel meer. In al zijn aspecten, dus van dieren op de boerderij tot spelen en het Hollandse leven. Het is zelfs een themapark compleet met animatie van Fien en Teun.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Uitje Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun

Speelpolder Hooge Nesse – Hoeksche Waard

Niet alleen in de Hoeksche Waard trouwens, verspreid over heel veel polders in Zuid-Holland vind je deze speelgebieden. Hier kunnen kinderen gewoon lekker zichzelf zijn en zich uitleven in de natuur. Met natuurlijke materialen zijn er speelobjecten of uitdagingen gemaakt, denk bijvoorbeeld aan tunnels, hindernisbanen, een boomhut, een wilgentunnel en soms vind je ook andere speelelementen zoals een kabelbaan. Vaak zijn er pickicktafels aanwezig, maar iets te eten en drinken zal je zelf mee moeten nemen. Een toilet is ook niet altijd voorhanden. Zorg voor de zekerheid ook voor schone kleding ;-)

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelpolder Hoeksche Waard

Kinderdijk

Eén van de must-see’s van ons land en daarom ook UNESCO Werelderfgoed: de molens van Kinderdijk. In 1997 werden de negentien molens van het Zuid-Hollandse Kinderdijk toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Rond 1740 begon de bouw van de molens die het water uit de lager gelegen polder van de Alblasserwaard naar de Lek moesten pompen. Vandaag de dag is het een ‘must’ voor internationale toeristen, maar een fiets-, boot-, of zelfs koetstocht door dit typisch Nederlandse landschap blijft ook leuk voor Nederlanders zelf.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kinderdijk met kinderen

Vlinders aan de Vliet – Leidschendam

In de tropische vlindertuin van Vlinders aan de Vliet vliegen zo’n 1500 verschillende soorten tropische vlinders rond. De 850 m2 grote overdekte tuin begon ooit als hobby van eigenaar Jan Kienjet en herbergt nu de meest exotische vlindersoorten. In de tuin leert jong en oud alles over de levenscyclus van de vlinder en maken de bezoekers ook kennis met tropische gewassen. Zeker voor kinderen is er veel te ontdekken over de natuur.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vlinders aan de Vliet

 

 

Naturalis Biodiversity Center – Leiden

Je onderdompelen in de wonderlijke wereld van de natuur: dát is wat Naturalis in het kort inhoudt. Op dit moment zitten ze dicht door een gigantische verbouwing, maar eind zomer 2019 willen ze weer open zijn. Freek Vonk, de bekende bioloog, draagt hier en daar ook zijn steentje bij. Je gaat door de tijd van het bestaan van de aarde heen en komt van alles tegen. Waarbij de grootste troef natuurlijk de T-rex Trix is. En er zijn niet alleen tentoonstellingen, maar ook leuke workshops!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Naturalis Leiden met kinderen

Corpus – Leiden

Corpus is ook al zo boeiend. Hier maak je opnieuw een ontdekkingstocht, alleen doe je het nu door het lichaam heen! Deze reizen doe je met een vaste vertrektijd, dus je zal moeten reserveren! Vanaf de knie tot aan de kruin: zo loop je door het menselijk lichaam, waarbij je begeleid wordt door een audiotour. Deze ‘reis’ is geschikt vanaf zes jaar. Natuurlijk staat er ook horeca voor je klaar! De reis zelf duurt 55 minuten. Maar daarna kan je nog zelf door “mijn Corpus” lopen, waar je leuke games en testjes kan doen, uiteraard om nog meer te weten te komen over dat wonderlijke mensenlichaam.

Meer informatie vind je hier.

 

Rijksmuseum voor Oudheden – Leiden

Ontmoet de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen en maak kennis met de oudste bewoners van het Nabije Oosten en Nederland. Het Rijksmuseum van Oudheden is een bijzonder museum voor jong en oud. Ontdek de spannende mummies, bewonder de machtige keizers en loop rond in een echte Egyptische tempel. Het museum organiseert spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen en speciale kinderactiviteiten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Rijksmuseum voor Oudheden met kinderen

Lees ook: Leiden met kinderen; de leukste uitjes en bezienswaardigheden en tips wat te doen in de omgeving

Kasteel Keukenhof in Lisse (Zuid-Holland)

Kasteel Keukenhof is vooral bekend van de toeristen die hier heen komen vanwege de tulpenbollen en andere tulpenvelden. Toch is dit landgoed ook een aanrader om te bezoeken met kinderen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk, maar op het landgoed zullen ze de ogen uitkijken. Zo is er bijvoorbeeld ook een kinderboerderij aanwezig en kan je heerlijk plaatsnemen op het terrasje. Er worden ook regelmatig heel grote events georganiseerd op dit terrein zoals Castlefest, wat ook echt een aanrader is met kinderen en ze zich naar hartelust kunnen verkleden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Keukenhof Lisse met kinderen; een typisch Hollandsch uitje met speeltuin, doolhof en kinderboerderij

Landgoed de Olmenhorst – Lisserbroek

De leukste pluktuin vind je in Lisserbroek, namelijk Landgoed de Olmenhorst. Je kunt hier appels en peren plukken en er worden regelmatig leuke workshops georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. Ook is er een speeltuin en de gelegenheid om een hapje te eten. Je kunt je makkelijk een hele middag vermaken in de Olmenhorst!  Er worden het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kun je hier appels en peren plukken, workshops volgen, is er een openluchttheater, diverse markten door het jaar heen, een speeltuin en ga zo maar door.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Hello Food Festival op Landgoed de Olmenhorst

Hoeve Bouwlust – Maasland

Lekker een dagje de boer op? Dat doe je op Hoeve Bouwlust. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd die je kan gaan doen; wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling door het maïsdoolhof of een potje boerengolf? Natuurlijk kan je ook een kijkje nemen bij de dieren in de stal en is er een speelruimte ingericht. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders genieten op het terras. Een dag niet voldoende? Kies dan voor een overnachting!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Een bezoekje aan maïsdoolhof bij Hoeve Bouwlust

Geitenboerderij de Mèkkerstee – Ouddorp

Op de Mèkkerstee beleef je de charme van het boerenleven. Ervaar de wellness van de geiten en bezoek je de vernieuwde kinderboerderij. Geniet tussendoor van het zelfgemaakte ijs of bezoek het restaurant voor een heerlijke kop koffie met appeltaart. In de kaasmakerij zie je hoe onze kaas wordt gemaakt en in de  landwinkel kun je terecht voor allerlei streekproducten. De kinderen kunnen zich verder ook nog uitleven in de speeltuin.

Als je dan toch in Oudorp bent, kan je een bezoek brengen aan speeltuin de Flipjes. Speeltuin de Flipjes heeft alles in huis wat je verwacht van een fijne speeltuin: wippen, schommels, draaimolens, glij- en kabelbanen.

Meer informatie vind je hier

Tenellaplas – Oostvoorne

Top 10 uitstapjes met kinderen in Zuid-Holland - Mamaliefde

Naast het strand ligt ook de Tenellaplas om de hoek. De Tenellaplas ligt middenin het duingebied van Voorne. Je kunt er met je kinderen heerlijk wandelen en fietsen om de natuur te beleven.

In het bezoekerscentrum vind je een tentoonstelling over het ontstaan van de duinen en allerlei dieren en planten. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er ook diverse uitdagende routes uitgezet voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen krijgen een rugzak mee die ze nodig hebben om de routes af te leggen. In de rugzak zitten allerlei hulpmiddelen om bijvoorbeeld waterdiertjes te vangen en te bekijken met een loep. Voor alle leeftijden is er een passend aanbod. Voor de oudsten hebben ze avontuurlijke routes, terwijl de kleinsten zich kunnen vermaken op het kabouterpad.

Hier vind je meer informatie.

Strand – Rockanje

Top 10 uitstapjes met kinderen in Zuid-Holland - Mamaliefde

Er zijn vele plaatsen in Zuid-Holland waar je met het gezin van het strand kan genieten, maar Rockanje is met kinderen wel heel fijn vertoeven. De zandbanken voor het strand van Rockanje zorgen voor een rustige zee, zodat kinderen veilig aan de rand van het water kunnen spelen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat er heel fijne strandtenten zitten waar je lekker kunt genieten. Vlakbij de strandtenten staan er ook nog speeltoestellen, zodat je kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl papa en mama genieten van een heerlijke versnapering.

Het strand van Rockanje is verdeeld in de Eerste en de Tweede Slag.  Naast het fijne strand kan je kind zich goed vermaken in het speelbos aan de Eerste Slag en de speelweide aan de Tweede Slag in het duinterrein voor de strandopgang. Kortom een dag vol vertier.

Hier vind je meer informatie.

Belevenissenboerderij Schieveen – Rotterdam

Op de Rotterdamse belevenisboerderij is het altijd feest, voor jong en oud! Er is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide of ontdek bloemen en planten in de tuin. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Belevenissenboerderij Schieveen met speelbos bij Rotterdam

Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

In Diergaarde Blijdorp kijk je je ogen uit! Ook de allerkleinsten, want die kunnen heerlijk genieten vanuit de kinderwagen. Zo wandel je over de zeebodem tussen schitterde vissen, stoere haaien en relaxte zeeschildpadden. Fladderen de vlinders om je heen in de Amazonica, het vlinderparadijs waar je je ogen uitkijkt. Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is een leuke beleving voor het hele gezin. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Niet alleen met de diersoorten maar ook hun oorspronkelijke leefomgeving worden er zo goed mogelijk gereconstrueerd. In het park is een grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klauteren en glijden van de glijbanen terwijl papa en mama genieten van een hapje en een drankje. Een prima uitje om het hele gezin een hele dag te vermaken.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit; Diergaarde Blijdorp
Lees ook: Weekendje weg in Rotterdam
Lees ook: De 18 leukste uitjes met kinderen in Rotterdam

Futureland Maasvlakte – Rotterdam

Informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte laat je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar is twintig vierkante kilometer zee omgetoverd tot een havengebied waar Nederland in de toekomst mee vooruit kan. Hoe Maasvlakte 2 is bedacht en aangelegd is beslist niet het enige dat je beleeft tijdens een bezoek aan FutureLand. Stap in de toekomst en vlieg met een VR-bril over de haven van 2066.

Meer informatie vind je hier.

Kids Marina – Rotterdam

Kids Marina is de waterattractie voor kinderen in Nederland. Stap aan boord van één van de kinderbootjes en voel je de kapitein. Varenderwijs krijgen de kinderen inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. De modelbootjes zijn door de kinderen zelf eenvoudig te besturen en worden aangedreven door elektromotoren. Een vaartochtje duurt twintig minuten inclusief schepen en ontschepen.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: De leukste uitjes met kinderen in Rotterdam

Maritiem Museum met Professor Plons – Rotterdam

We blijven nog even hangen binnen het onderwerp scheepvaart, want in Rotterdam is namelijk ook het Maritiem Museum te vinden. In dit museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga lekker mee op reis door het maritieme heden en verleden door de eigentijdse tentoonstellingen te bezoeken voor grote én kleine avonturiers. Door een 360 graden filmprojectie én de special effects lijkt het net of je je op platform op zee bevindt en of je tot drie kilometer onder water gaat. Dit en nog veel meer kun je beleven in het Maritiem Museum.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Maritiem Museum & Professor Plons speelhoek

MiniWorld – Rotterdam

In deze grote overdekte miniatuurwereld vlakbij Rotterdam CS is een wereld in het klein te ontdekken, vol met mooie en vaak grappige details. Ontdek op unieke wijze wereldstad Rotterdam, inclusief haar prachtige havens en omringende, typisch Nederlandse landschappen. In Miniworld duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. Als de dag weer aanbreekt, ontwaken de 27000 inwoners en komt de wereld tot leven. Overal snellen treinen naar hun bestemming.

Let op: Voor volwassenen betaal je meer dan tien euro pp, maar als je een familiekaart koopt voor 2 volwassenen & 2 kinderen ben je goedkoper.

Meer informatie vind je hier.

Pannenkoekenboot – Rotterdam

75 minuten varen en onbeperkt pannenkoeken eten, dat klinkt goed toch? Op het buffet staan versgebakken spek-, appel- en naturelpannenkoeken én allerlei gerechten om de pannenkoeken mee te garneren, zoals kaas, ham, vruchtjes, jam en ei. Voor de kinderen is er in het ruim van de Pannenkoekenboot een grote ballenbak en ook zijn er voldoende kleurplaten om te kleuren. Ouders kunnen na het eten even lekker uitwaaien bovenop het dek…en met mooi weer gewoon lekker buiten eten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Pannenkoekenboot Rotterdam

Plaswijckpark – Rotterdam

In familiepark Plaswijckpark kan het hele gezin zich met gemak een dag vermaken. In het park vind je een grote speeltuin met draaimolen, klimrekken, schommels en een avontuurlijke zandspeeltuin. Ze hebben zelfs een kleine dierentuin met herten, lama’s en aapjes. In het park zijn er 8 speelwijcken: speeltuin, verkeerstuin, havenspeeltuin, binnenspeeltuin, boemeltrein, rondvaart, waterfietsen en apenspeeltuin. Kortom heel veel speel plezier voor de kinderen.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Rondvaartboot over Plaswijckse plassen

Speeldernis – Rotterdam

Natuurspeeltuin De Speeldernis is een bijzondere speeltuin in Rotterdam, ingericht met natuurlijke elementen en materialen. Inmiddels bestaan ze al ruim 15 jaar! In De Speeldernis bieden ze kinderen de ruimte om zelf avonturen te beleven, vies te worden, te struinen en aan te rommelen. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs grenzen te verleggen en de natuur in de stad te verkennen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Natuurspeeltuin Speeldernis Rotterdam

Swan Market – Rotterdam

De Swan Market is een lifestyle markt voor jong en oud, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is om te shoppen. Zoals handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, betaalbare kunst en toffe interieuritems worden aangeboden. Naast deze spulletjes staan er altijd heel veel leuke aanbieders van leuke kinderspulletjes.

Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke foodtrucks en live muziek. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een draaimolen. De sfeer is er gemoedelijk en echt een aanrader om een bezoekje aan te brengen.

Hier vind je meer informatie.

Villa Zebra – Rotterdam

Op de kade in Rotterdam vind je Villa Zebra; een kunstmuseum speciaal voor kinderen. Er zijn twee tentoonstellingen voor kinderen van 3 tot 7 en van 8 jaar en ouder. Het leuke aan deze tentoonstellingen is dat ze niet alleen kunnen kijken maar ook overal aan mogen zitten. Terwijl je als ouder van een afstandje toekijkt. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd waar je kind aan kan deelnemen en er staat divers speelgoed en tafels klaar waar je kind zich urenlang mee kan vermaken.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Uitje Villa Zebra Rotterdam

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten (Zuid-Holland)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen (of in dit geval met de poort in het kasteel…): dit kasteel wordt nog altijd bewoond! Maar niet getreurd, want sinds 1963 zijn bezoekers welkom, dus dat scheelt weer. De stichting, die sindsdien bestaat, organiseert leuke activiteiten, ook voor kinderen. Lekker griezelen met Halloween, bijvoorbeeld. Wil je gewoon het kasteel bezoeken? Kies dan voor de familierondleidingen, die gegeven worden op iedere woensdag- en zondagmiddag tijdens het museumseizoen. Het kasteel biedt ook andere rondleidingen aan voor kinderen, maar deze zijn op aanvraag. Vanaf hier lopen er ook veel wandelingen richting de Horsten in Wassenaar.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kasteel Duivenvoorde met kinderen

Duinrell – Wassenaar

Wij wonen vlakbij Duinrell, één uit de kluiten gewassen speeltuin / bungalowpark. Ideaal dus voor schooluitjes, uitstapjes met de wijkvereniging of een andere club. Zo ben ik er ooit eens geweest voor een zoveel jarig jubileum met de toneelvereniging, was het het jaarlijkse uitje met een groep jongeren uit de kerk en een ‘werkweekend’ waarbij plezier en workshops / overleg elkaar afwisselden vanuit de scouting. Als kind was de rodelbaan mijn grote favoriet. De glijbanen in het Tikibad doen het ook altijd goed. Jammer alleen dat het water daar eigenlijk te koud is voor kleine kinderen. We hebben toen vooral in het bubbelbad gezeten, zelfs het peuterbadje zelf was net aan. De nieuwste attracties zijn ook erg leuk voor oudere kinderen / volwassenen. Als jong kind valt het wel mee. Je kan hier trouwens ook een weekend kamperen op de Duinrellcamping.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties
Lees ook; Duinrell & Tikibad dagje uit met kinderen

Balijhoeve – Zoetermeer

Door Marguerita werd ik getipt om ook eens een bezoek te brengen aan Stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer. Zelf ben ik daar dus nog nooit geweest, maar het motto “Zodat de stad van boeren weet” spreekt mij zeker aan. Naast de vele dieren die er op de stadsboerderij rondlopen kunnen de kinderen spelen in het speelbos en wandelen over het laarzenpad. Ik ben benieuwd en dit uitje gaat bij ons zeker op de to do list!

Hier vind je meer informatie

Geitenboerderij Het Geertje – Zoeterwoude

Boerderij ’t Geertje is een veehouderij met geiten, kippen, koeien, varkens, pony’s en paarden. De jonge geitjes een grote attractie. Ze mogen geaaid worden. Het is ook toegestaan de geitjes te voeren met flesjes melk, die op de boerderij te koop zijn. Kinderen kunnen een ritje maken op een pony. Er is een boerderijwinkel en een boerderijrestaurant ’t Geertje verhuurt boten, kano’s en fietsen. Het is ook mogelijk om op de boerderij te overnachten in een tentje of in een trekkershut.

Meer informatie vind je hier.

 

Speelnatuur Tiengemeten – Zuid-Beijerland

Tiengemeten, een eiland midden in het Haringvliet. Het eerste avontuur begint al wanneer je met het pontje de oversteek maakt. Als je op Tiengemeten aankomt lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Laat jezelf lekker onderdompelen in de sfeer van het Hollandse platteland van vroeger.

Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Je kan het musea bezoeken en verschillende wandelingen maken. Als je wilt kan je er zelfs kamperen. Uiteraard kan je ook lekker op een terrasje gaan zitten, waar voor de kleintjes een veilig Ukkie-eiland is om te spelen.  Je komt hier met een pontje en als je uitgespeeld bent kan je de rest van het eiland ontdekken of heerlijk pannenkoeken eten.

Meer informatie vind je hier.

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zuid-Holland?

Lees ook: Drenthe met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Flevoland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Friesland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Gelderland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Groningen met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Brabant met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Holland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Limburg met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Overijssel met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Utrecht met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Zeeland met kinderen; uitjes & activiteiten

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, kinderuitjes, bezienswaardigheden dagje weg, museum, dierentuinen, gratis uitjes en meer!
Author Rating
51star1star1star1star1star