Zuid-Holland met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

Ik ben Patricia, moeder van Nolan (2 jaar) en Jonah (8 maanden). Op mijn blog deel ik mijn persoonlijke belevenissen, DIY’s en leuke juweeltjes voor kids. Samen met mijn vriend en spruiten woon ik in de provincie Zuid-Holland in de regio Voorne-Putten en ik laat jullie in willekeurige volgorde onze top 10 uitstapjes zien!

1. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Top 10 uitstapjes met kinderen in Zuid-Holland - Mamaliefde

In Diergaarde Blijdorp kijk je je ogen uit! Ook de allerkleinsten, want die kunnen heerlijk genieten vanuit de kinderwagen. Zo wandel je over de zeebodem tussen schitterde vissen, stoere haaien en relaxte zeeschildpadden. Fladderen de vlinderen om je heen in de Amazonica, het vlinder paradijs waar je je ogen uitkijkt. Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is een leuke beleving voor het hele gezin. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Niet alleen met de diersoorten maar ook hun oorspronkelijke leefomgeving worden er zo goed mogelijk gereconstrueerd. In het park is een grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klauteren en glijden van de glijbanen terwijl papa en mama genieten van een hapje en een drankje. Een prima uitje om het hele gezin een hele dag te vermaken.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit; Diergaarde Blijdorp
Lees ook: Weekendje weg in Rotterdam
Lees ook: De 18 leukste uitjes met kinderen in Rotterdam

2. Madurodam, Den Haag

Nieuwe Nijntje speeltuin in Madurodam - Mamaliefde.nl

Hoe leuk is het om je als klein kind jezelf ook eens groot te voelen! In Madurodam kan dit. Hier ontdek je waar een klein land groot in is. Heel leuk om de kinderen te laten zien waar Nederland voor staat en wat er allemaal in Nederland te doen is.
Zo kan je bijvoorbeeld als DJ en eigen mix maken, kan je leren vliegen op Schiphol en kan je avonturen beleven in de haven van Rotterdam en zorg dat Nederland niet onder water komt te staan. Door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je samen dat het land niet onder water komt te staan.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook; Dagje uit Madurodam
Lees ook: Sammy’s Avonturen; in Omniversum Den Haag

3. Speelnatuur, Tien-gemeten

Tiengemeten, een eiland midden in het Haringvliet. Het eerste avontuur begint al wanneer je met het pontje de oversteek maakt. Als je op Tiengemeten aankomt lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten.  Laat jezelf lekker onderdompelen in de sfeer van het Hollandse platteland van vroeger.

Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Je kan het musea bezoeken en verschillende wandelingen maken.  Als je wilt kan je er zelfs kamperen. Uiteraard kan je ook  lekker op een terrasje gaan zitten, waar voor de kleintjes een veilig Ukkie-eiland is om te spelen.

Hier vind je meer informatie.

4. Plaswijckpark, Rotterdam

In familiepark Plaswijckpark kan het hele gezin zich met gemak een dag vermaken. In het park vind je een grote speeltuin met draaimolen, klimrekken, schommels en een avontuurlijke zandspeeltuin. Ze hebben zelfs een kleine dierentuin met herten, lama’s en aapjes. In het park zijn er 8 speelwijcken: speeltuin, verkeerstuin, havenspeeltuin, binnenspeeltuin, boemeltrein, rondvaart, waterfietsen en apenspeeltuin. Kortom heel veel speel plezier voor de kinderen.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Rondvaartboot over Plaswijckse plassen

5. Swan Market, Rotterdam

De Swan Market is een lifestyle markt voor jong en oud, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is om te shoppen. Zoals handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden. Naast deze spulletjes staan er altijd heel veel leuke aanbieders van leuke kinderspulletjes.

Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijke eten en drinken, aangeboden door authentieke foodtrucks en live muziek. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een draaimolen. De sfeer is er gemoedelijk en echt een aanrader om een bezoekje aan te brengen.

Hier vind je meer informatie.

6. Geitenboerderij de Mekkerstee en speeltuin de Flipjes, Oudorp

Lekker rond lopen tussen de geiten en andere boerderijdieren. Genieten van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Je kan zien hoe dit allemaal op de Mèkkerstee wordt gemaakt en zo beleef je de charme van het boerenleven.

Als je dan toch in Oudorp bent, kan je gelijk een bezoek brengen aan speeltuin de Flipjes. Speeltuin de Flipjes heeft alles in huis wat je verwacht van een fijne speeltuin: wippen, schommels, draaimolens, glij- en kabelbanen.

7. Strand, Rockanje

Top 10 uitstapjes met kinderen in Zuid-Holland - Mamaliefde

Er zijn vele plaats in Zuid-Holland waar je met het gezin van het strand kan genieten, maar Rockanje is met kinderen wel heel fijn vertoeven. De zandbanken voor het strand van Rockanje zorgen voor een rustige zee, zodat kinderen veilig aan de rand van het water kunnen spelen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat er hele fijne strandtenten zitten waar je lekker kunt genieten. Vlakbij de strandtenten staan er ook nog speeltoestellen, zodat je kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl papa en mama genieten van een heerlijke versnapering.

Het strand van Rockanje is verdeeld in de Eerste en de Tweede slag.  Naast het fijne strand kan je kind zich goed vermaken in het speelbos aan de Eerste Slag en de speelweide aan de Tweede Slag in het duinterrein voor de strandopgang. Kortom een dag vol vertier.

Hier vind je meer informatie.

8. Balijhoeve, Zoetermeer

Door Marguerita , werd ik getipt om ook eens een bezoek te brengen aan Stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer. Zelf ben ik daar dus nog nooit geweest, maar het motto “Zodat de stad van boeren weet” spreekt mij zeker aan. Naast de vele dieren die er op de stadsboerderij rondlopen kunnen de kinderen spelen in het speelbos en wandelen over het laarzen pad. Ik ben benieuwd en dit uitje gaat bij ons zeker op de to do list!

Hier vind je meer informatie

9. Vila Zebra, Rotterdam

Vila Zebra is een uniek museum en kunst­laboratorium speciaal voor kinderen. Ze mogen er de handen uit de mouwen steken. Villa Zebra maakt interactieve tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. In de tentoonstellingen gaan de kinderen op onderzoek uit met uitdagende vragen en opdrachten om verrassende ontdekkingen te doen. Daarna kunnen ze zelf als kunstenaar aan de slag.

Ook aan de papa’s en mama’s is gedacht. Zij kunnen genieten in het Zebracafé, met uitzicht over de Maas. Naast het nuttigen van een hapje en een drankje in het Zebracafé, kan je er samen met je kinderen spelletjes doen aan de spelletjestafel of een boek lezen uit de bibliotheek.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit; Villa Zebra met peuters en kleuters

10. Tenellaplas, Oostvoorne

Top 10 uitstapjes met kinderen in Zuid-Holland - Mamaliefde

Naast het strand ligt ook de Tenellaplas bij ons om de hoek. De Tenellaplas ligt middenin het duingebied van Voorne. Je kunt er met je kinderen heerlijk wandelen en fietsen om de natuur te beleven.

In het bezoekerscentrum vindt je een tentoonstelling over het ontstaan van de duinen en allerlei dieren en planten. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er ook diverse uitdagende routes uitgezet voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen krijgen een rugzak mee die ze nodig hebben om de routes af te leggen. In de rugzak zitten allerlei hulpmiddelen om bijvoorbeeld waterdiertjes te vangen en te bekijken met een loep. Voor alle leeftijden is er een passend aanbod. Voor de oudste hebben ze avontuurlijke routes, terwijl de kleinste zich kunnen vermaken op het kabouterpad.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Belevenissenboerderij Schieveen met speelbos bij Rotterdam
Lees ook: Een bezoekje aan maïsdoolhof bij Hoeve Bouwlust
Lees ook: Natuurspeeltuin Speeldernis Rotterdam
Lees ook: Speelpolder Hoeksche Waard

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zuid-Holland?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Top 10 leuke kinder uitjes en activiteiten in Zuid-Holland
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Plaswijck!! Daar hebben we ook een abonnement op 😀

  • leuk he Speelnatuur. echt perfect voor een leuk dagje weg. zelf ook geweest echt een aanrader.

  • Monkeytown zit tegenwoordig in vrij veel plaatsen. Je betaalt alleen de entree van je kind, en volwassenen zijn gratis. Ik combineer het dan met een ochtendje (gratis) kinderboerderij, en daarna monkeytown. Met drinken erbij ben je 15 euro kwijt voor de hele dag!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top