Skip to Content

Zeeland met kinderen wat te doen; 29 leukste kinderuitjes & activiteiten

Zeeland met kinderen wat te doen; 29 leukste kinderuitjes & activiteiten

In de zomer is Zeeland een heel populaire bestemming voor de vakantie vanwege de vele stranden die je hier vindt. Je hopt eenvoudig van eiland naar eiland via de Deltawerken, om daar meer over te weten te komen is een bezoek aan Neeltje Jans een absolute aanrader. Verder kan je hier zeehonden spotten of terecht in één van de overdekte speeltuinen.

Pluktuin Hof Hazenberg – Aagtekerke

Op Walcheren ligt pluktuin Hof Hazenberg. Hier kan je een bakje kopen om allerlei soorten fruit te plukken of knip je je eigen bos bloemen bij elkaar. Wij konden niet kiezen en deden beide, waarbij het fruit plukken veruit favoriet was bij de kinderen. Trek oude kleren aan, want bessenvlekken gaan er moeilijk uit. Moe van al het plukken? Geniet dan van een ijsje op het terras. Voor fotograferende ouders is het een geweldig plekje om je kinderen vast te leggen tussen de bloemen. Hier lees je een verslag van ons bezoek.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoekfeest – Aagtekerke

Deze moet je in je agenda noteren als je eind juli op Walcheren bent: het pannenkoekfeest in Aagtekerke. Voor een paar euro mag je het weiland waar de feesttent staat betreden en onbeperkt pannenkoeken eten. Standaard belegd met suiker, dus wil je er iets anders op dan moet je dat zelf meenemen. Als de buikjes gevuld zijn kan je voor de kinderen een strippenkaart kopen waarmee ze aan allerlei spelletjes en knutselactiviteiten kunnen deelnemen.

Hier vind je meer informatie.

Klok’uus – Aarendskerke

Binnen en buiten spelen. Binnen is het ingericht als een boerenschuur. Glijden vanaf een combine, bijvoorbeeld. Een groot touwenparcours en nog meer hoge avonturen. Het maakt het helemaal leuk voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Speelbos Axel – Axel

In het bos vind je allerlei leuke speeltoestellen. Kruip door de tunnels onder de grond, roetsj van de kabelbaan of neem je fiets mee en doe een wedstrijdje op de crossbaan. Op het grote klimtoestel heb je urenlang klimplezier, en natuurlijk kan je hutten bouwen in het bos.

Meer informatie vind je hier.

Horeca De Duinhoeve – Burgh-Haamstede

Aan het begin van de camping, net na de slagbomen vind je de grote speeltuin. Hier staan allerlei speeltoestellen, zoals klimrekken, een kabelbaan, wipkip en een grote airtrampoline. Op warme dagen is spray-park het spetterparadijs een verademing. Overal waar je kijkt is water. Er zijn glijbanen voor kleine en grote kinderen, fonteinen en een bucket emmer. Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen: er zijn delen waar zij kunnen spelen op en met de wat rustigere en lagere toestellen. De speeltuin en waterspeeltuin grenzen aan het terras van Horeca de Duinhoeve. Er staan picknickbanken waar je kunt zitten terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden. Parkeren kan net buiten de slagbomen van het park.

Meer informatie vind je hier.

Plompe toren – Burgh-Haamstede

De Plompe Toren is het enige wat nog over is van het dorpje Koudekerke dat hier ooit lag, en de andere 14 dorpen die hier in de 15e eeuw zijn weggespoeld. Op weg naar boven beleef je de geschiedenis van Koudekerke. Aan het einde van de klim wacht op 23 m hoogte als beloning een prachtig uitzicht over de omringende karrevelden en inlagen. De Toren ligt nu wat meer landinwaarts, maar op zonnige dagen kan je nog vanaf de verte zeehondjes zien liggen.

Meer informatie vind je hier.

Kinderboerderij Cantecleerhoeve – Clinge

De kinderboerderij bestaat uit een hoofdgebouw, gebouwd als een gewone boerderij, bestaande uit voor- en achterhuis. Het achterhuis heeft op de zolder een educatieve ruimte, een kantoor en vooral bij de jeugd in trek: een hooizolder. Apart staat een kapschuur met geitenhok en varkenshok met uitloop. Ook op het erf staat een kippenhok met ren. Een beetje verscholen staat de bijenstal. Op bet land is een wilgenhut, als beschutting voor de dieren. De speeltuin bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke materialen, o.a. een pomp en speelhutten. Bij de boerderij hoort een eco-bos.

Meer informatie vind je hier.

Eeterij-Spelerij Vierlinden – Goes

De naam Eeterij-spelerij Vierlinden zegt genoeg: geen kinderen die verveeld aan tafel wachten op het eten! Ze vermaken zich meer dan prima in de binnenspeeltuin ‘Boomhut’ met, zoals de naam al doet vermoeden, een heuse boomhut, op acht meter hoogte. Na afloop van de maaltijd kun je als gezin een potje midgetgolfen op de bij het terras gelegen 18-holes-midgetgolfbaan!

Meer informatie vind je hier.

Omnium; subtropisch zwembad, tropisch bos & binnenspeeltuin – Goes

Met een subtropisch zwembad, een tropisch bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport– en recreatiecomplex van Zeeland. Samen sporten, zwemmen, op ontdekkingstocht tussen tropische planten en spelen. Bij het Omnium in Goes kun je een hele dag genieten van heerlijk verwarmde baden, uitstekende sportfaciliteiten en gezellige horecagelegenheden. Leuk als kinderfeestje, groepsuitje of een dagje weg in Zeeland met het gezin.

Meer informatie vind je hier.

Hof van Poppendamme – Grijpskerke

Midden in het Zeeuwse landschap staat een grote natuur- en speelboerderij, waar je heerlijk kunt spelen en ravotten, buiten in de natuur. In Hof Poppendamme zullen de kinderen zich nooit vervelen. De boerderij heeft een hele grote binnenspeeltuin. Er is van alles te ontdekken in de vele verborgen gangetjes en trappetjes. Er is ook een Duplo muur, een workshopruimte en een plek met grote speelblokken. Ouders kunnen vanaf hun tafeltje de kinderen in de gaten houden genietend van een hapje of een drankje. Ook kan je plaatsnemen buiten op het grote terras. Buiten is er een enorme zandbak, een springkussen, trampoline, verborgen gangen in heggen, een beleeftuin met kruiden, knopjes die je kan indrukken om geluiden te ontdekken, en nog een paar speeltoestellen! Vergeet ook niet om even door onze mooie kas te lopen waar we plantjes kweken in de lente en zomer. Mocht je dan toch bij de kas zijn, kijk even om het hoekje bij de geitjes, kippetjes en konijntjes.

Meer informatie vind je hier.

Recreatiepark de Vogel – Hengstdijk

Vanuit het park maakt u een tocht door het polderlandschap en langs de Zeedijk. Maar ook uw kinderen zullen na afloop terugkijken op een geslaagde vakantie. Op zomerse dagen kunnen kinderen veel plezier beleven, tussen de fonteinen en waterstralen van het Spraypark. Is het te koud om buitenshuis met water te kliederen? Het binnenzwembad heeft een glijbaan die maar liefst 70 meter lang is! Ook is er midgetgolf en nog vele andere uitjes.

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij Five Star Farm – Kamperland

Op deze speelboerderij ervaren de bezoekers spelenderwijs alle facetten van het platteland. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven op onze speelboerderij in Kamperland. De kleintjes kunnen hun fantasiewereld helemaal tot leven komen in de overdekte speeltuin maar ook buiten kunnen ze lekker hun ei kwijt! Race over de skelterbaan of sla aan het bouwen in de mega zandbak. De binnenspeeltuin bevindt zich in de grote schuur. Het speeltoestel is opgebouwd uit drie verdiepingen met op elke plek nieuwe, uitdagende speelmogelijkheden. Het speeltoestel kent een open structuur waardoor u als (groot) ouder contact kunt houden met uw kind. Net buiten het rumoer van het speeltoestel, aan de andere kant van de schuur, bevindt zich zaal ‘t Achterste Deel. Buiten bij het terras bieden een skelterbaan, grote zandbak en een speelveld nog eens extra mogelijkheden voor de kinderen om zich uit te leven. Ook is er een tuinwaterbed en kunt u een kijkje gaan nemen bij de natuurmuur of bij de paardenstallen.

Meer informatie vind je hier.

Berkenhof’s Tropical Zoo – Kwadendamme

Verkozen door de ANWB tot leukste uitje van Zeeland in 2015. Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden. Of wat dacht je van een fotomoment met een slang om je nek? En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten. Ga ondergronds in de fossielenmijn en ontdek mammoeten, sabeltandtijgers en dino’s. Na de spannende tocht kom je ineens tussen reusachtige dino’s terecht. Om tot slot heerlijk te ravotten in de indoor Kids jungle en het Buitenspeelbos. Twee prachtige natuurspeelomgevingen waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, spetteren, kliederen met zand en nog veel meer jungleplezier. De kinderen wanen zich echt Indiana Jones voor één dag.

Tip: Schone kleren en een handdoek zijn een goed idee.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Berkenhof’s Tropical Zoo; Vlinder dierentuin, dino’s en een indoor speeltuin kids jungle

Mini Mundi – Middelburg

Mini Mundi in Middelburg is een leuk uitje met voor iedereen wat wils: het pretpark heeft een heuse achtbaan en een schommelschuit en met de Mini Mundi Express krijg je een mooi overzicht wat er allemaal te doen is. In samenwerking met Madurodam is er ook een miniatuur Walcheren gebouwd, schaal 1:20. Zie de klokken van Arnemuiden en het stadhuis van Middelburg op klein formaat. Tenslotte kunnen de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin met o.a. botswagens, een stormbaan en een klimvulkaan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mini Mundi in Middelburg

Strand Café Dok – Noordwelle

In het kindvriendelijke restaurant is er vanzelfsprekend rekening gehouden met de kinderen. In de binnenspeeltuin kunnen ze lekker ravotten, een filmpje kijken kan in de kinderbioscoop. Zijn de kinderen al wat ouder dan kunnen ze op de vide leuke spelletjes spelen zoals; tafeltennissen, tafelvoetbal, reuze Ipad en een spelcomputer die spellen op de vloer projecteert. Zwemmen kan de hele dag in het overdekte zwembad en het waterspeelschip. Tijdens het eten kan er natuurlijk ook gewoon gebruik gemaakt worden van de speeltuinen en de bioscoop. Als het lekker weer is dan is de buitenspeeltuin een echte aanrader. In de grote buitenspeeltuin kan ieder kind zich vermaken, of lekker springen op de airtrampoline.

Meer informatie vind je hier.

Rondvaart – Oosterschelde

Met een verrekijker om je nek is het op-en-top genieten tijdens de rondvaart over de Oosterschelde vlakbij Zierikzee. Deze verrekijker krijg je niet voor niets mee, want als je geluk hebt kan je hiermee echte zeehonden zien. Ondertussen wordt er van alles verteld over de omgeving en de historie van het gebied. Met een zonnetje erbij is het uitje helemaal geslaagd.

Hier vind je meer informatie.

Aquapark Splash Port Zelande – Ouddorp

Het speelparadijs in Port Zélande is een reusachtig waterparcours van luchtkussens midden op het open en ondiepe water. Het parcours bestaat uit 48 opblaasbare attracties en is maar liefst 48 meter lang! Klimmen, klauteren, glijden en plonzen maar! Of doe een wedstrijdje wie het eerst boven is of alle unieke speelattracties van het lange parcours als eerste heeft overwonnen. Het waterpark biedt verkoeling aan, maar vooral plezier, voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

De Manteling – Oostkapelle

Naast Terra Maris ligt natuurgebied De Manteling. Ook hier kan je wandelen. De grootste attractie tijdens deze wandeling is de laan met bijzonder gevormde bomen. Bijkomend voordeel: het zijn lage bomen dus ook jonge kinderen kunnen er erg makkelijk in klimmen. Krijg je kinderen hier nog maar eens weg!

Hier vind je meer informatie.

Terra Maris – Oostkapelle

In Terra Maris staat de natuur van Zeeland centraal. Op een leuke en interactieve manier worden kinderen hierin meegenomen. Aanrader is ook de buitenruimte waar van alles te ontdekken is in de tuinen. Hier worden in de zomer regelmatig festiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een middeleeuws festival. Onze kinderen weten nog steeds dat ze toen soep aten uit een stuk uitgehold brood.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes – Serooskerke

Onder het ­genot van een drankje, een ­hapje of een ­heerlijke verse Zeeuwse Pannenkoek of American Fluffy Pancake genieten van de weidse ­­vergezichten die de Jonge Johannes te bieden heeft in het prachtige Zeeuwse landschap. De kinderen vermaken zich in de ­speeltuin, het maïsdoolhof (seizoen) of ­tijdens een rondje midgetgolf. Voor de jongsten hebben we ook een leuke en ­veelzijdige kinder­speelhoek in het restaurant. Molen De Jonge Johannes is voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Vogelobservatorium ‘Tij – Stellendam

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! Via een pad met doorkijkjes, vlonders en sporen van ree en bever kom je in vogelobservatorium Tij uit. Hier heb je een 360 graden-uitzicht over een kolonie grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen. Vanuit het bijzondere gebouw heb je in het broedseizoen ook zicht op allerlei broedvogels en hun voedselvluchten zoals de visdief, grote stern en kokmeeuw. Buiten het broedseizoen is het omliggende, veelal ondiepe, water met droogvallende slikken een trekpleister voor vogels. Heel veel eenden, zilverreigers, lepelaars en ijsvogels bijvoorbeeld.

Lees ook: Vogelobservatorium TIJ; vogelkijkhut en wandelen Scheelhoek
Lees ook: Unieke vogelkijkhutten Nederland

Aquadome Scheldorado – Terneuzen

Het subtropisch zwembad Scheldorado heeft een ruim golfslagbad waar als de scheepshoorn klinkt de golven komen. In Aquadome Scheldorado zijn veel spannende attracties zoals een superwaterglijbaan van 60 meter, een aquajungle waar je van boomhut naar boomhut kunt klimmen door touwbruggen. Een piratenschip met vallende emmers en een glijbaan. Verder heeft het zwembad een waterval, stroomversnellingen, waterpaddenstoelen, sproeipalen en plonsbaden.  Voor de kinderen is er een verwarmd kinderbad in junglestijl met leuke attracties zoals een krokodil, apen, tipping buckets en een speelhuis met glijbanen. Naast het recreatiebad is er ook een buitenbad waar het water ook heerlijk warm is!

Naast het zwembad vind je hier ook een gratis indoor speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Deltapark Neeltje Jans – Veere

Vroeger was Neeltje Jans een redelijk eenvoudig informatiecentrum over de Oosterschelde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Deltapark waar je je met gemak een hele dag kan vermaken. Voor kinderen is het ook nog eens hartstikke leerzaam om meer te weten te komen over de deltawerken, zeedieren en het onderwaterleven in de Oosterschelde. Want zoals je waarschijnlijk al weet ligt Nederland voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw beleven: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Deltapark Neeltje Jans

Muzeeum – Vlissingen

In het muZEEum kun je het maritieme heden en verleden van Zeeland zien, horen, ontdekken en ervaren. Je treedt letterlijk in de voetsporen van roemruchte zeehelden als Michiel de Ruyter. Precies op deze plek werd historie gemaakt. Hier hoor je de verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. Voor kinderen is er van alles te ontdekken en er zijn spelletjes en speurtochten. Van april t/m oktober zijn de Kazematten ook geopend. In deze donkere, spannende ruimtes direct aan zee is het niet moeilijk terug te reizen naar de tijd van Napoleon. De zilte geur, het vocht in de muren en de boeiende presentatie helpen nog een handje.

Meer informatie vind je hier.

Reptielenzoo Iguana – Vlissingen

Erg leuk om te bezoeken is de reptielenzoo Iguana. Dit is Europa’s grootste, geheel overdekte reptielenzoo. Er is een subtropische serre en verdeeld over vier gebouwen, zijn er ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld te zien. Ook is er een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. Iguana is een opvangcentrum waar dieren worden ondergebracht die in beslag zijn genomen of niet meer gewenst waren. Ze kunnen vaak niet meer terug in de natuur om diverse redenen.

Meer informatie vind je hier.

Speelpaleis Bambini – Vlissingen

Bij Bambini spelen de groten en de kleintjes apart in eigen speeltuinen. Voor de jonkies is er bijvoorbeeld Reuzenlego en kunnen ze klauteren op hun eigen speeltoestel, met glijpret en ballenbak. Voor de oudere kinderen zijn er hoge klim-en klauterwerken, een jump tower waar ze vanaf 7 meter kunnen springen (vanaf 7 jaar) en bijvoorbeeld een megaballenbak! Wat uniek is, is dat deze binnenspeeltuin is gebouwd in een voormalig zwembad, de klimtoestellen staan in het ‘bad’. De tegels liggen er nog steeds. Ook uniek is dat je bij de ingang een snoepkaart krijgt waarmee je kind o.a. snacks en popcorn en slushpuppie kan halen. Ook is er onbeperkt patat en limonade of koffie / thee voor de volwassenen. Als volwassene betaal je dus ook.

Meer informatie vind je hier.

Natuurgebied Oranjezon – Vrouwenpolder

Paaltjeswandelingen, mijn kinderen zijn er dol op. Helemaal als er een uitkijktoren in het verschiet ligt. In Natuurgebied Oranjezon kan je een wandeling maken van een paar kilometer, ideaal voor de korte kinderbeentjes. Het is een en al afwisseling wat het voor hen ook leuk maakt. Neem je eigen picknick mee en zo heb je voor weinig geld een heerlijke dag.

Hier vind je meer informatie.

Natuurspeelplek Kapelse Bos – Zuid-Beveland

Sluip door de rioolbuizen, test je balans op een boomstam over het water of cross met je fiets het heuvelparcours af. Liever wat rustigers? Neem dan een kijkje bij het insectenhotel of speur de kikkerpoel af op waterdiertjes. Bovenop de ontmoetingsheuvel is een picknickbank om even uit te rusten, of neem plaats op één van de bankjes rond de bomen.

Meer informatie vind je hier.

Het strand

De stranden in Zeeland zijn prachtig en ook opvallend schoon. Dat is wel zo prettig als je met kinderen naar het strand gaat. Wat het weer ook is, een bezoekje aan het strand is bij onze kinderen altijd een topper. Omdat er in Zeeland zoveel strand is, verspreid de drukte zich ook goed waardoor je altijd wel een plekje kan vinden waar je overzicht kan houden als je kinderen aan het spelen zijn.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De mooiste stranden van Nederland

Overnachten in Zeeland?

Lees dan hier onze eerdere ervaringen in deze provincie.

Lees ook: Weekendje weg Zeeland met kinderen; Villapark Paardekreek in Kortgene
Lees ook: Weekendje weg: Port Zelande
Lees ook: Weekendje weg: Roompot Beach Resort
Lees ook: Landal Port Greve; Vakantie / weekendje weg aan het Grevelingenmeer in Zeeland

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zeeland?

Linda van Aken