Hebben jouw kinderen deze week vakantie en vraag je je af hoe je ze moet vermaken? Of wil je alvast wat leuke ideetjes om op Koningsdag te maken zodat als het regent je binnen niet alleen maar voor de tv hoeft te hangen met de oranje Hema-tompouce die je tussen de buien door hebt gehaald? Ik ging op zoek naar de leukste knutsels (geen kroontjes en kleurplaten) in dit verzamelblogje. Als je op de Vrijmarkt gaat staan kun je altijd nog een paar knutsels gebruiken om op de Vrijmarkt aan te bieden als knutselpakketjes of de kinderen direct te laten knutselen, weet je zeker dat je origineel bezig bent.

Lees ook: Knutselen met peuters en kleuters

Koningsdag slinger

Een vrolijke slinger in het rood, wit blauw compleet met oranje kroontjes. Ook perfect om je kleedje mee aan te kleden om extra op te vallen.

De beschrijving vind je hier.

Oranje molen

De leukste en origineelste koningsdag knutsel ideeën voor peuters - Mamaliefde.nl

Bij Mamascrapelle vond ik dit leuke idee voor een oranje molen. Hollandser dan een molen kan bijna niet. En hij is ook nog erg eenvoudig om te maken. Erg leuk idee.

De beschrijving vind je hier.

Koningspotjes

De leukste en origineelste koningsdag knutsel ideeën voor peuters - Mamaliefde.nl

Als je kan haken zijn deze hoesjes gemaakt van haakkatoen die ik vond op freubelweb voor op een potje met het koningspaar wel een erg leuk idee. Inclusief gratis haakpatroon.

De beschrijving vind je hierhier.

Lees ook: Leren haken; minicursus voor beginners met tips haakpatronen en dekentje of sjaal.

Photobooth accesoires

Leuk om te knutselen voor foto’s in stijl, of om op de vrijmarkt te gebruiken!

Lees ook: DIY Photo booth studio zelf maken

K’Nex kasteel

Als je kinderen graag spelen met K’nex kan je ze dit voorbeeld laten zien om zelf na te maken. Niet echt knutselen, maar wel creatief! Misschien kunnen ze er zelf wel een 3d kasteel van maken?

Gouden koets

Van kartonnen bordjes kun je niet alleen maar kroontjes maken. Met wat goudverf en een kleurplaat maak je ook heel eenvoudig een gouden koets zoals op deze foto.

Windmolentjes

Ik zie vaker windmolentjes voorbij komen, vooral veel in het oranje. Maar deze met rood, wit en blauw vind ik ook wel erg grappig. Vooral omdat je dan duidelijk ziet dat de binnen- en buitenkant anders zijn. En tja, dat het eigenlijk Franse vlaggetjes zijn ziet niemand toch ;-)

De beschrijving vind je hier.

Koningsdagkroonspeldjes

Met de strijkkraaltjes kun je gave patroontjes maken, zoals deze kroontjes waar je een speldje achteraan kan plakken.

De beschrijving vind je hier.

Lees ook: Knutselen met strijkkralen

Krans knutselen met bierdopjes

Met bierdopjes in blauw, rood en wit maak je deze krans om op te hangen aan de deur.

Gehaakte strikjes

Als je een beetje handig bent met draad kan je deze strikjes haken in het rood, wit en blauw en een oranje lintje.

Koningsportretten

Als kinderen een beetje kunnen tekenen kun je ze zelf een portret laten schilderen of kleuren. Of althans; alles behalve het portret zelf. In het midden wordt er namelijk een gat geknipt waar het hoofd doorheen past. Ook geweldig idee om op de Koningsmarkt te gebruiken om geld mee te verdienen.

De beschrijving vind je hier.

Familie postzegels

Vroeger stond het Koningshuis altijd op de postzegel. Leuk idee is het om zelf de kinderen te laten knutselen en hun eigen portret op een postzegel te tekenen.

De beschrijving vind je hier.

Etagère

Tijd om naar de kringloop te gaan op zoek naar Hollandse bordjes en kopjes om daar een etagère van te maken. Ideaal om daar vervolgens de borrelhapjes op te plaatsen om samen met je kinderen te maken.

De beschrijving vind je hier.

Ga jij nog iets knutselen voor Koningsdag?

Lees ook: Koningsspelen
Lees ook: Koningsdag activiteiten en spelletjes
Lees ook: Kroon knutselen Koningsdag
Lees ook: De leukste vrijmarkten in Nederland met kinderen
Lees ook: Originele tips geld verdienen Koningsdag
Lees ook: Vrijmarkt tips voor koopjes jagers
Lees ook: Haren wassen Barbies / poppen
Lees ook: Koningsdag kleding; oranje outfits, shirts en accessoires
Lees ook: Koningsdag nagellak; oranje en rood-wit-blauwe nail-art
Lees ook: Koningsdag ABC

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Koningsdag knutselen; ideeën voor peuters en kleuters
Author Rating
51star1star1star1star1star