Skip to Content

Eerste Hulp Survival kit voor de middelbare school

Eerste Hulp Survival kit voor de middelbare school

Als ouder is het een mijlpaal om je kind naar de middelbare school te zien gaan. Naast de gebruikelijke schoolspullen die op de lijst staan, zijn er nog tal van andere items die je zoon of dochter kunnen helpen om de eerste dagen door te komen. Laten we eens kijken naar een aantal grappige, maar toch handige toevoegingen aan de standaard uitrusting, die ervoor kunnen zorgen dat die overgang soepeler verloopt.

Geodriehoek

Het lijkt wel alsof geodriehoeken een eigen leven leiden zodra ze in een schooltas belanden. Ze verdwijnen op mysterieuze wijze of breken op de meest ongelukkige momenten. Investeer in meerdere exemplaren. Extra tip: de buigbare varianten van winkels zoals de Action zijn vaak steviger en gaan langer mee zonder te breken.

Etui of pakje pennen

Hoewel het een standaarditem lijkt, is een goed gevulde etui of een pakje pennen onmisbaar. Je zult versteld staan van hoe snel deze voorraden slinken door spontane uitleningen aan klasgenoten of gewoonweg omdat ze vergeten worden terug te stoppen.

Boek “Hoe overleef ik de brugklas”

Een beetje humor en nuttige tips kunnen wonderen doen in die eerste dagen op de middelbare school. Het boek “Hoe overleef ik de brugklas” kan een bron van vermaak en wijze raad zijn voor je tiener.

Deze vind je hier.

Noodles: De ultieme puberbrandstof

Pubers en noodles zijn bijna een symbiotische combinatie geworden. Zorg dat je een voorraadje hebt voor die dagen waarop er even geen tijd is voor een uitgebreide lunch.

Spul tegen puisten

Voor de tieners die al te maken hebben met puistjes, kan een beetje hulp om ze onder controle te houden een wereld van verschil maken. Vroeger had je merken zoals Clearasil, maar er zijn nu tal van andere producten op de markt.

Regenjas en / of kleine handdoek

Een stevige regenjas stelt je tiener in staat om zelfstandig door weer en wind naar school te gaan. Een kleine handdoek kan van pas komen om haren snel af te drogen bij onverwachte regenbuien.

Etuitje met gel, kam & deo

Een compact etuitje met wat grooming essentials zoals gel, een kam en deo kan ervoor zorgen dat je tiener altijd fris en verzorgd voor de dag komt, zelfs na een lange schooldag.

Waterdichte houder voor mobiel

Met een waterdichte houder voor aan het stuur van de fiets kan je tiener zijn of haar mobiel veilig opbergen tijdens het fietsen naar school, zonder angst voor waterschade.

(Draadloze) oortjes

Een paar oortjes, al dan niet draadloos, kunnen ervoor zorgen dat je tiener onderweg naar school kan genieten van zijn of haar favoriete muziek of podcasts.

Pleisters met een persoonlijk tintje

Schrijf ‘mama’ op pleisters voordat je ze in de EHBO-doos stopt. Het geeft je tiener een geruststellend gevoel, wetende dat er altijd een stukje thuis bij hem of haar is.

Lunchbox met een handgeschreven briefje

Stop een klein briefje in de lunchbox van je tiener. Het is een eenvoudige manier om te laten zien dat je aan hem of haar denkt, zelfs als je er niet bent.

Heimwee pepermuntjes

Heimwee is een veelvoorkomend gevoel, vooral in de eerste dagen op een nieuwe school. Een klein doosje pepermuntjes kan een beetje troost bieden tijdens moeilijke momenten.

Potje kauwgom

Een paar kauwgompotjes in de schooltas kunnen ervoor zorgen dat je tiener altijd een frisse adem heeft na de lunchpauze.

Deospray of bodyspray

Een kleine deospray of bodyspray in de tas kan van pas komen na gymles of gewoonweg om even op te frissen tussen de lessen door zodat je zelfverzekerd in de volgende klas verschijnt. Schijnt ook handig te zijn voor als je achter iemand zit die niet even fris ruikt.

Bon voor de Mac of KFC

Een bon voor een snelle hap bij de Mac of KFC kan een leuke verrassing zijn na een lange schooldag. Het kost deze keer je tiener geen geld en het is een leuke manier om even te ontspannen met vrienden.

Boekje met tegoedbonnen

Eerste Hulp Survival kit voor de middelbare school - mamaliefde.nl
Eerste Hulp Survival kit voor de middelbare school

Geef je tiener een mini-boekje met tegoedbonnen die hij of zij zelf kan invullen. Het kan gaan om kleine gebaren zoals het brengen naar school (als het regent, of wanneer je tiener zich verslapen heeft), de baas mogen zijn over de afstandsbediening, een keer niet de vaatwasser hoeven inruimen of mogen kiezen wat er die avond wordt gegeten.

1 zeurvrij spijbelticket per jaar

Geef je tiener 1 zeurvrij spijbelticket per jaar. Hiermee kan hij of zij een dag vrij nemen van school zonder gezeur van ouders. De consequenties vanuit school voor het spijbelen zijn echter wel voor je tiener / puber.

Met deze survival kit zal je tiener goed voorbereid zijn op alles wat de middelbare school te bieden heeft. Het zijn misschien niet de standaard schoolspullen, maar ze kunnen zeker van pas komen tijdens die spannende eerste dagen op de nieuwe school. En vergeet niet, het belangrijkste is om er te zijn voor je tiener, met een luisterend oor en een beetje liefde, altijd.

Linda van Aken