Valentijn peuter kapsels: drie hartjes op een rij - Mamaliefde

Hartjes vlecht maken; Valentijn kapsels (voor kinderen)

Ja, het is weer zover. Een nieuw artikel waarin ik vijf kapsels laat zien voor korte peuterhaartjes. Dit keer in het thema van Valentijn. Verwacht dus vooral heel veel hartjes. Zijn de haartjes van jouw kind nog niet zo lang; geen probleem. Op pinterest is genoeg inspiratie te vinden voor haarbanden en elastiekjes met allerlei hartjes, strikjes en sliertjes eraan die ontzettend leuk zijn om ook zelf te maken. Het zijn twee varianten met dezelfde basis. Ik probeer zo goed mogelijk uit te leggen hoe ik het heb gedaan zodat jij het ook bij je eigen kind kan proberen.

Pippi hartjes vlecht maken

Valentijn peuter kapsels - Mamaliefde

Ok, heel veel met Pippi Langkous heeft dit kapsel niet te maken. De basis; twee staartjes is echter hetzelfde. Je begint met de haartjes in een scheiding te kammen en hier staartjes van te maken. Met de hairloop haal je vervolgens de haartjes van onderen naar boven. Het haar in deze staartjes verdeel je in tweeën en draait dit in. Even vastzetten met een klipje op het hoofd zodat je het andere staartje ook kan twisten. Dan vastzetten met een klipje, elastiekje of strikje naar keuze. Aan de andere kant herhalen en klaar.

Hartvormige opvlecht

Valentijn peuter kapsels: hartvormige opvlecht - Mamaliefde

Voor deze vlecht heb ik twee opvlechten gemaakt. Ik ben begonnen met het aanbrengen van een hartje achterop het hoofd. Deze haartjes heb ik vastgezet met een elastiekje. Daarna begonnen met het opvlechten in het midden van het hart. Je begint met mini plukjes van enkele haren en brengt hier iedere keer een streng bij. Ik gebruik alleen de haartjes aan de ene kant zodat de vlecht tegen de scheiding aan komt te liggen. Door de plukjes van onderaf mee te nemen (opvlecht) wordt de vlecht ook duidelijker zichtbaar. Als ik aan de onderkant van de oren ben gekomen maak ik de haren uit het hartje los en neem deze plukjes mee in de vlecht. Even doorvlechten en vastzetten met een elastiekje. Hetzelfde doe je aan de andere kant. Vervolgens haal je het eerste vlechtje los tot aan waar ze samen komen en vlecht dit samen in. Zo krijg je een supermooi hartje achterop het hoofd.

Drie op een rij

Valentijn peuter kapsels: drie hartjes op een rij - Mamaliefde

Voor dit kapsel heb ik drie hartjes op een rij gemaakt. Ik heb de natuurlijke scheiding van peuter dochter aan de linkerkant van het hoofd aangehouden en vervolgens de grootste pluk in drie staartjes verdeeld. Ook hiervoor heb ik de hairloop gebruikt om de staartjes van onder naar boven te steken. Dit keer heb ik de twee strengen gevlochten en vastgezet met een elastiekje. Ik begin met het voorste staartje zodat deze haartjes niet meer in haar ogen komen. Vervolgens doe je dit bij het tweede staartje. Een streng haal je echter door het eerste hartje voor je het vastzet met het tweede vlechtje. Dit doe je ook zo bij het derde vlechtje. Eventueel met wat haarspeldjes vastzetten om te voorkomen dat de hartjes in de lucht gaan staan en klaar.

Hartvormig staartje

Valentijn peuter kapsels: hartjes op een staart - Mamaliefde

Dit keer ben ik niet begonnen met vlechten, maar heb ik van het hartje een staartje gemaakt. De rest van de haren heb ik naar de andere kant gekamd. Hierdoor ontstaat er een groter staartje aan de linkerkant van het achterhoofd en een kleiner staartje aan de rechterkant. Omdat ik zo lekker aan het vlechten was heb ik deze staartjes ook ingevlochten.

Heart-it foto

Valentijn peuter kapsels: heart-it - Mamaliefde

En tot slot dit kapsel. Niet geschikt om een hele dag te dragen. Maar wel grappig om zo op de foto te zetten!

Meer hartjes vlechten voor Valentijn

Hartjesvlecht met staartjes.

Hartjes vlecht maken van twee gedeeltelijke invlechten met losse haren.

Ronde diadeem opvlecht over het hoofd met in het centrum een hartje en staartje.

Ook geschikt voor korte haartjes deze dubbele hartjes opvlecht.

Voor de gevorderden die van uitdaging houden deze invlecht met staartjes.

Twee invlechten in een hartjesvorm.

Twee opvlechten die samen in een vlecht eindigen zonder losse haren.

Drie vlechtjes staarten naast elkaar.

Twee staartjes in hartjesvorm.

Als je de visgraatvlecht onder de knie hebt kan je deze in hartjesvorm proberen.

Watervalachtige hartjes staarten met elastieken.

Supermooie dubbele invlecht.

Dubbele opvlecht met een staart erbij.

Net iets ingewikkelder dan de twee opvlechten die hier boven staan.

Een hartjesvlecht met een ingewikkelde vlecht waarvan een streng al een vlecht is.

Welke hartjesvlecht heeft jouw voorkeur?

Op zoek naar originele Valentijn kapsels? Denk bijvoorbeeld aan een hartjes vlecht om te maken. Of het nu 1 of meerdere hartjes op een rij zijn - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Hartjes vlecht maken; Valentijn kapsels (voor kinderen)
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 7 )

  • Ik zit hier helaas nog met net te kort en glad baby haar. En mevrouw heeft twee kruinen wat het leven zonder bad haar day onmogelijk maakt :-/ maar zal er zeker een paar onthouden. Je kan btw ook goed invlechten joh!

    • Dank je, heb het bij mezelf geleerd. Hier ook twee onhandige kruinen, maar met strak vlechten merk je dat niet.

  • Wat ziet dat er leuk uit. Als mijn peuterdochter een beetje stil wil zitten ga ik zeker 1 proberen.

    • Ik ‘smokkel’ met filmpjes op mijn telefoon 😉 Leuk trouwens dst je reageert, had stiekem wel meer verwacht.

  • Wat leuk zeg! Die tweede wil ik wel proberen bij Dochterlief, weliswaar stukken ouder maar nog steeds wel in voor een mooi kapsel 🙂

  • Wat een leuke kapsels!! Op zulke moment vind ik het dan jammer dat ik geen meisje heb hahaha

  • Wat ziet het er gaaf uit! Mila heeft vrijdag een valentijnsgala op school, ik ga kijken wat we hiermee kunnen. Leuk!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top