Skip to Content

Valentijnsdag ideeën tips wat te doen; leuke, goedkope en creatieve activiteiten

Valentijnsdag ideeën tips wat te doen; leuke, goedkope en creatieve activiteiten

Op 14 februari is het weer zo ver. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht zullen geven door middel van cadeautjes en leuke uitjes.

Wil jij jouw geliefde nu ook verrassen met een geweldig cadeau, of een dag die ze nooit zal vergeten? Maar heb jij geen idee hoe je dit zou moeten aanpakken? Dan heb ik hier een paar romantische Valentijnsdag ideeën voor jou!

Wat te doen met Valentijn?

Om een geslaagde Valentijn te kunnen organiseren voor jou en jouw liefde zul je moeten denken vanuit hun perspectief. Vindt hij of zij het niet leuk om een supergroot en uitgebreid cadeau te krijgen of activiteit te doen, doe dat dan ook niet.

Er zijn genoeg subtiele romantische cadeautjes en activiteiten die helemaal niet out of the box gaan. Maar toch laten zien hoe veel jij van hem of haar houdt. Andersom werkt dat precies hetzelfde natuurlijk.

Mini date

Zo kun je bijvoorbeeld boodschappen halen voor de maaltijd die jouw vriend of vriendin het allerlekkerst vindt, en ga lekker samen koken.

Met een paar kaarsjes en een heerlijk glaasje wijn en Valentijn hapjes maak je al snel een doodnormale avond erg romantisch. Of zoek op het internet naar een koffietent in een plaats waar jullie nog niet zijn geweest.

Je kan er zelf voor kiezen om deze nieuwe plaats door te wandelen met een koffie to go, of als dat mogelijk is heerlijk binnen te zitten.

De lokale koffietentjes zijn vaak super knus en gezellig waardoor je hier uren met jouw geliefde kan blijven kletsen, alsof je in een film zit! Tot slot raad ik absoluut aan om een spelletjesavond met z’n tweeën te organiseren.

Romantic getaway

Ook om groots uit te kunnen pakken hoeft het nog niet ingewikkeld te zijn. Door de bovenstaande ideeën te combineren heb je zo een hele dag vol gepland. En zo kun je allerlei soorten minidates combineren tot een geweldige dag met z’n tweeën.

Maar wil je nou echt voluit gaan is er één ding wat ik aanraad, waar wel wat tijd en geld in gaat zitten. Een stad bezoeken waar jullie nog nooit zijn geweest is natuurlijk super leuk en spannend, want je weet nooit wat je zult tegenkomen. Maar wat dacht je van een overnachting? Misschien zelfs in een ander land zoals Frankrijk, of Spanje?

Dit zie je natuurlijk al meteen voor ogen. Samen met jouw partner vanaf een balkon naar buiten kijken in de ochtend met een witte badjas, een kop koffie en geweldig uitzicht.

Het beste kun je dan niet kiezen voor de standaard toeristenbestemmingen, maar ga op zoek naar naar dat ene afgelegen dorpje waar je heerlijk tot rust kan komen tussen de lokale bewoners. Niks is romantischer dan samen een avontuur als dit beleven.

Valentijncadeautjes!

Het Valentijn vieren kennen wij natuurlijk niet anders als met lieve, romantische cadeautjes. Maar wat nou als je helemaal radeloos bent, en je ook niet met iets superstandaard wil aan komen lopen. Wat haal je nou voor hem? En wat voor haar?

Valentijnsdag ideeën voor hem

Vrouwen vinden het vaak een beetje gek, kinderachtig of oppervlakkig wat mannen leuk vinden, en willen voor hun idee het meest speciale, uitbundige cadeau voor hun vriend regelen. Wat erg begrijpelijk is, maar zonde van je tijd!

Mannen geven er hard gezegd niet zo veel om hoe veel tijd en moeite jij in een cadeau hebt gestopt. Waar mannen wel gek op zijn wat jou ook nog wat leuks mee brengt, zijn herinneringen.

Mannen vinden het geweldig om met jou in een pretpark te zijn, of een nachtje in een hotel. En al helemaal als hun zelfstandige, geweldige vriendin dit speciaal voor hen betaalt.

Om het in cadeauvorm te kunnen geven zou je kunnen gaan voor een cadeaubon met een leuke verpakking. Deze zou je zowel online als in de meeste winkels wel kunnen vinden.

En voor een herinnering die altijd zou blijven plakken kun je naar de dichtstbijzijnde lingeriewinkel stappen en een geweldig setje uitkiezen wat helemaal bij je past!

Maar daar blijft het niet bij. Laat deze voor je inpakken en geef dit samen met de cadeaubon. Duizend punten dat wanneer hij de cadeaus openmaakt, hij met een grijns van oor tot oor dit geweldige setje omhoog haalt.

Meer ideeën vind je hier.

Valentijnsdag ideeën voor haar

Natuurlijk zal jouw vriendin het super lief vinden vinden als jij aan zou komen met een mega knuffelbeer, een chocoladehart of een bos rozen.

Maar wat vrouwen vaak het meest geweldig vinden is een gepersonaliseerd cadeau. Dit komt omdat de meeste vrouwen het heel erg waarderen als er tijd en aandacht aan ze wordt besteed.

En om net even met wat originelers te komen laat jij haar zien dat jij lang hebt nagedacht en overal op internet hebt gezocht naar het cadeau wat het beste bij haar past. Maar wat kun jij je voorstellen bij een gepersonaliseerd cadeau?

Er zijn diverse websites waar je verschillende soorten dingen als armbandjes, sleutelhangers of zelfs wijnglazen kan laten bedrukken of ingraveren met een leuke foto of persoonlijke tekst.

Over de prijs hoef jij je niet druk te maken, want deze originele cadeautjes zijn er al vanaf 5 euro. En wil je nou echt voor een mega origineel cadeau gaan wat ook niet zo even op internet besteld is?

Dan heb ik nog een laatste optie. Hiervoor is het belangrijk dat je haar favoriete kleur weet. Stel deze is rood, wat je nu gaat doen is de hele winkelstraat en supermarkt af gaan zoeken naar voorwerpen en etenswaren die zij leuk of lekker vindt met een rode kleur of verpakking.

Als je tot jouw gewenste bedrag bent gekomen verzamel je deze voorwerpen in een (schoenen)doos die je met rode tinten beplakt.

Meer ideeën vind je hier.

Eindresultaat? Een cadeau wat helemaal naar haar smaak bij elkaar is gezocht wat er ook nog eens super schattig uitziet. En bonuspunten omdat jij zo goed hebt nagedacht over haar favorieten, en je hier mega veel moeite in hebt gestopt!

Linda van Aken