Skip to Content

Bloemen geven voor Valentijn; wat betekent het?

Bloemen geven voor Valentijn; wat betekent het?

Bloemen zijn een klassiek cadeau voor Valentijnsdag, maar ze kunnen ook een diepere betekenis hebben. Bepaalde bloemen hebben namelijk specifieke symbolische betekenissen die perfect passen bij de liefde en romantiek van Valentijnsdag.

Bloemen zijn altijd geschikt om cadeau te geven, en kunnen een perfecte aanvulling zijn op een kaart, chocolade of iets anders. Als je bloemen kiest om iemand te geven, kies dan een soort die past bij de boodschap die je wilt overbrengen, laat de betekenis spreken.

Bloemen voor Valentijn

Bloemen zijn een geschikt cadeau voor Valentijnsdag, ideaal voor als je even niet weet wat je anders zou moeten geven. Echter kunnen bloemen ook een diepere betekenis hebben. Als je bloemen aan iemand geeft, kies dan een soort die past bij wat je wilt uitdrukken, zoals de liefde en romantiek die worden gevierd op Valentijnsdag.

Je kunt op deze dag natuurlijk zelf een bos bloemen kopen, bij de bloemist of zelfs langs de snelweg. Maar je kunt ook kiezen voor bloemen bezorgen; ideaal voor als je je partner wilt verrassen of zelf nog anoniem wilt blijven.

Rozen

Rode rozen zijn het meest populair op Valentijnsdag; zowel een enkele rode roos als een compleet boeket. Rode rozen staan symbool voor liefde en passie.

Witte rozen zijn een teken van reinheid en eeuwige liefde, en kunnen een mooie gedachte zijn voor een nieuwe liefde of voor iemand waar je al lang en diep van houdt.

Wil je rozen bestellen dan kun je ook kiezen voor een bos rode rozen dat gelijk staat aan het aantal jaren dat je samen bent, met daarin 1 witte roos dat staat voor eeuwige liefde en het toekomstige jaar.

  • Met rode rozen zit je altijd goed op Valentijnsdag, deze kleur staat symbool voor ware liefde. Als je iemand een rode roos geeft, is dat een signaal dat je van die persoon houdt.
  • Witte rozen staan voor reinheid en onschuld, en zijn een mooie manier om te laten zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in iemand. Als je iemand een witte roos geeft, ben je aan het uitdrukken dat je respect en achting voor die persoon hebt.
  • Roze rozen staan voor tederheid en genegenheid, en zijn een mooi cadeau voor iemand als je liefdevolle gevoelens kenbaar wilt maken, maar niet in bent voor een romantisch verhouding.
  • Gele rozen staan voor vriendschap en geluk, en zijn een perfect cadeau voor iemand waar je veel om geeft.

Overige bloemen

Lelies zijn ook een populaire Valentijnsdagbloem, en staan symbool voor vooruitgang en een nieuwe start. Dahlia’s zijn een bloem die sterk staat voor waardering, en zijn een perfect cadeau voor iemand die je waardeert en die hard heeft gewerkt.

Welke bloem geef jij op Valentijnsdag?

Linda van Aken