Tips voor de Grimm’s houten regenboog?

Wie mij volgt op instagram zal hem vast al wel gespot hebben. De grote 12-delige houten gekleurde regenboog van het Duitse merk Grimm’s. Twee jaar geleden, dochter was toen net 1 zag ik hem voor het eerst. Toen wist ik al; die moet en zou ik hebben. Helaas is dit speelgoed niet goedkoop, dus bleef hij op het lijstje staan. Voor verjaardagen etc. ging ik toch voor ander speelgoed zoals de loopfiets. Na een paar jaar twijfelen heb ik hem dan toch gekocht. En geen moment spijt van. De kinderen vinden het super om ermee te spelen. Iedere dag weer en voor de meest verschillende varianten. Ik heb meer dan 50 speltips en voorbeelden op een rijtje gezet! Deze kleurrijke regenboog is namelijk meer dan alleen een leuke ‘puzzel’. Je kan er zo ongelofelijk veel mee. En hij staat ook nog eens super decoratief, ook later op een stoere tienerkamer of in een volwassen interieur. 


Lees ook: Overzicht van de top 10 populairste Grimm’s speelgoed

Update juli 2017; Op verzoek vind je hier een map met downloads van onderstaande foto’s voor eigen gebruik. Als je het deelt graag wel de originele bron vermelden!

Inhoudsopgave

Voor welke leeftijd is de Grimm’s regenboog geschikt?

Dit is een vraag die ik regelmatig hoor; beide kanten op. Dus vanaf welke leeftijd het aangeraden wordt en tot welke leeftijd. Persoonlijk denk ik dat hij leuk kan zijn voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Zij kunnen er heerlijk mee ontdekken en spelen. Het is speelgoed dat goed tegen een stootje kan en het heeft geen kleine elementen en dus niet gevaarlijk is. De verf is ook niet giftig, ook in de mond stoppen is dus geen probleem. Naar mate je kind ouder wordt kan het er veel meer mee gaan doen.

Speelt je kind er niet zoveel mee? Leg het dan tijdelijk even weg, of presenteer het op een net iets andere manier. Zonder teveel afleiding van ander speelgoed. Het kan ook helpen als je een paar keer in de ochtend het speelgoed op een leuke manier neerzet zodat je kind getriggerd wordt om ermee te spelen en vervolgens er zelf mee aan de slag gaat.

Het mooie van de regenboog is dat het leuk speelgoed blijft, zelfs voor mama’s en papa’s. Die kunnen op instagram of pinterest op zoek gaan naar voorbeelden en uitdagingen om na te maken met de regenboog. Vanwege de ronde bogen is het een hele uitdaging om balans te zoeken.

Lees ook: Waarom houten speelgoed aan populariteit wint.

Decoratie

Deze kleurrijke regenboog is alleen al een geweldige decoratie voor de baby/kinderkamer of in de woonkamer. Zo heb ik er zelf ook kennis mee gemaakt. Tijdens de lessen muziek op schoot had de lerares hem als decoratie op de piano staan. Je kan de regenboog op een plank  of de vensterbank neerzetten, of in een letterbak. Ook de alternatieven in monochrome, naturelle of pastelkleuren scoren hiervoor hoge ogen.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018

Ontdekken (Baby’s)

Voor baby’s is dit speelgoed heel goed geschikt om te ontdekken. Door gewoon de bogen vast te houden, te voelen, iets weg te gooien en weer op te rapen. Misschien zelfs in de mond te stoppen. Ook al is dit niet te adviseren kan het gelukkig geen kwaad. Enneh, bij het ontdekken hoort natuurlijk ook omgooien van de torens die mama en papa maken!

Verjaardagstaart (Vanaf de 1e verjaardag)

Verjaardagstaart Grimms; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Van de regenboog in combinatie met de halve cirkels kan je een hele mooie verjaardagstaart maken. Met behulp van de jaarringen en stekers kan je hem opvrolijken. Of anders met behulp van wat ingrediënten uit de houten keuken.

Zeemeermin & Kabouter & Harnas – Baby’s & Dreumes

Zeemeermin staart ; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Zeemeermin

Kaboutermuts; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Kabouter

Ridder; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Ridder

Deze doen het altijd goed op de foto’s; de regenboog uitgeschoven als zeemeerminstaart, of als kaboutermuts boven het hoofd.

Stapelen (dreumes & peuter)

Klassieker!

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Lekker stapelen op de grond of de lucht in. Voor extra uitdaging kan je dit combineren met de elementen water en vuur of de kabouterhuisjes. Ook erg leuk in combinatie met de regenboogvriendjes zodat ze functioneren als flatwoningen.

Kiekeboe (dreumes)

Kiekeboe; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

De vakken die door de bogen worden gemaakt zijn zeer geschikt om kiekeboe mee te spelen.

Puzzelen (dreumes / peuter)

Puzzelen; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Deze kan natuurlijk niet achterblijven; het in elkaar puzzelen van de regenboog in de juiste volgorde.

Kegelbaan (dreumes / peuters)

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

De regenboog vormt iets uitgeschoven het doel om de ballen in te laten rollen  met de hand, met een golfstick in geslagen te worden of heel voorzichtig als een voetbal.

Met (Vtech toettoet) auto’s (Dreumes / peuter)

 

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Racebaan met auto's; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Om er overheen te rijden, onderdoor als tunnel, of als baan zelf. Extra leuk zijn de toettoet auto’s die dan een geluidje maken. Dit scoort ook goed in combinatie met de Wobbel of Way-to-play.

Lees ook: Wobbel board activiteiten; wat kan je met een balansbord?

Met houten treinbaan (dreumes & peuters)

In combinatie met de houten treinbaan ; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Naast auto’s is hij ook goed te combineren met een houten treinbaan door er tunnels van te maken etc.

Grove motoriek (deumes / peuter / kleuter)

Grove motoriek; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Hinkstap parcour

Grove motoriek; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Hindernisbaan

Met de bogen kan je ook heel goed aan de slag als je kind graag actief bezig is. Door er een hinkstap parcours van te maken bijvoorbeeld waarbij naast de grove motoriek ook het evenwicht en coördinatie erg belangrijk is aangezien de cirkels steeds kleiner worden. Bij de hindernisbaan kan je je kind diverse ‘opdrachten’ geven, zoals er overheen, met beide voeten er om heen, cirkeltjes om ‘pilon’ heen etc. Er onderdoor kruipen had hij zelf bedacht maar dat is toch niet zo’n heel erg realistisch.

Spelen met spiegels en symmetrie (peuters)

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Met een spiegel er onder krijg je ook hele leuke effecten, de halve bogen worden dan opeens cirkels. Zelfs met een kleine vierkante spiegels kan dit al heel veel plezier opleveren. Van een uitgeschoven regenboog, tot een paar bogen op elkaar gestapeld of een omgekeerde ‘bloem’.

Muziekinstrument

Xylofoon; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Met behulp van twee stokken kan je de bogen heel goed gebruiken als een xylofoon!

3 knikkerbanen (peuter / kleuter)

Knikkerbaan in slangvorm; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Slang

Knikkerbaan in doolhof; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Labyrinth


Knikkerbaan; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

MuzieksleutelVan de bogen maak je een baan waar de knikkers overheen kunnen rollen. Als je ze iets laat uitspreiden zullen ze steeds harder rollen. Maar wel stoppen bij de overgang naar de volgende boog. Al dan niet met bakjes (van de poppetjes in bakjes) aan het einde om de knikkers op te vangen. Wij hebben de knikkers gebruikt van de hubelino, Grimm’s zelf heeft echter ook houten ballen.

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Hellingknikkerbaan

Een lange knikkerbaan op een helling waarbij de knikkers naar beneden rollen en in de onderste boog worden opgevangen.

De gaten in een flat kunnen ook prima gebruikt worden om een bal doorheen te laten rollen of te gooien. Gelijk een uitdaging om de bogen niet te raken omdat het dan in elkaar ‘stort’.

Lees ook: Review; Haba houten knikkerbaan; Kullerbü

Sorteren – van groot naar klein – Dreumes & Peuter

Sorteren op formaat; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Van groot naar klein; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Sorteren van klein naar groot; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Van groot naar klein; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Omdat de bogen een verschillend formaat heeft kan je er goed mee oefenen wat groot en klein is. Bijvoorbeeld door te stapelen, zelfs ondanks dat de bogen half rond zijn.n. Van een eenvoudige toren met alle kleuren boven op elkaar tot de meest originele kunstwerken waarbij je de bogen zowel boven als onderlangs laat lopen. Voor het stapelen zijn de halve schijven erg fijn (in kleur of blank).Deze torens kan je goed gebruiken als flatgebouwen voor de poppetjes in bakjes. Je kan ze ook op de grond sorteren; zoals in deze slakkenhuisvorm of als een lange trein.

Sjoelbak (peuters)

Sjoelen; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Eigenlijk zou je hier ronde schijven voor moeten hebben. Knikkers werken ook, maar moet je goed nadenken hoe hard je rolt, omdat ze anders terugkomen 😉 Met behulp van wit krijt kan je eventueel nog punten op de bogen schrijven. Deze kan je met een natte doek eenvoudig weghalen.

Sorteren; met kleur (peuter)

Sorteren op kleur; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Inspiratie Grimm's houten regenboog 12 delig - Mamaliefde.nl

Sorteren op kleur; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Sorteren op kleur; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

De 12 kleuren van de regenboog zijn heel geschikt om te oefenen met kleuren. Door te vragen om een voorwerp van een bepaalde kleur te zoeken, of je kind de kleur te laten benoemen van een voorwerp. Daarna kan je er een spel van maken door de kinderen te vragen om speelgoed en voorwerpen te laten zoeken in dezelfde kleur als de boog en ze daar te sorteren.

Voor fantasie spel (peuters)

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Peuters creatieve brein heeft ook twee hele leuke doeleinden bedacht voor deze bogen. Namelijk als helm bovenop je hoofd en dan een wedstrijdje wie het langste kan balanceren. Of als hoepel, helaas deed hij het niet zo goed als ze hoopte. Desondanks had ze een hoop lol en daar gaat het toch om? Ze probeerde er ook op te gaan staan, dat vond ik toch niet zo’n goed idee omdat er bogen zijn die daar kapot van zijn gegaan.

Small world play – Dierentuin (peuters)

Small world play dierentuin; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Grote dierentuin

Dierentuin; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Dieren in hokken

Dierentuin; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

De parade

Small world play dierentuin; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Naast ballen, auto’s en poppetjes is het ook erg leuk om met dieren te spelen. Wij hebben de houten Nijntje dieren gebruikt en wat Schleich dieren. Ostheimer heeft ook een hele leuke set. Als een grote dierentuin, of in aparte ‘hokken’.

Small world play – Poppenhuis (kleuter)

Small world play poppenhuis 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl


Van de bogen kan je ook de muren van een huis bouwen en met de meubels van een poppenhuis inrichten. En vervolgens heerlijk te spelen.

Poppenhuis; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Of wat dacht je van deze flat in combinatie met de halve schijven en de poppetjes in bakjes.

Poppenbedjes; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Van de bogen kan je ook prima een schommel maken voor de poppenkindjes!

Lees ook: Poppenhuis; top 9 wit houten of Barbie huizen ook voor 3-jarige peuters

11 voorbeelden van 2D afbeeldingen (kleuters)

Sneeuwpop                                                                                           Bloem

2d roos; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Roos

2d bouwen met regenboog; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Clown

2d bouwen met regenboog; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Wolk2d bouwen met regenboog; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Olifant2d bouwen met regenboog; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Aap

2d haan; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Haan

2d bouwen met regenboog; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

2d sterrenhemel; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Sterrenhemel

2d ster; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Ster

Voor kleuters kan je er een spel van maken door deze voorbeelden te lamineren en vervolgens na te laten maken. Van een clown / sneeuwpop, tot en met bloemen in diverse uitvoeringen en gezichten. Dit kan je kind stimuleren om zelf ook te gaan ‘tekenen’ met bogen.

12 voorbeelden Stapelen (van 4 tot 99)

Stapelen; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Small world play dierentuin; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Stapelen; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Stapelen; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Bij deze voorbeelden gaat het vooral om het stapelen. Dat met flinke precisie moet gebeuren om ze niet in te laten storten. Ook weer van makkelijk naar moeilijk, waarbij er een paar tussen zitten dat je met je voeten de bogen moet tegenhouden of vier paar handen nodig hebt.

13 voorbeelden Balans & Evenwicht (van 4 tot 99)

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Groepswip

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Tulp

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balanceren; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Golf

Dinosaur; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Dinosaurus

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Slakkenhuis; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Slakkenhuis / wenteltrap

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Roos

 

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Staande Bloem

Inspiratie Grimm's houten regenboog 12 delig - Mamaliefde.nl

Balanceren; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Inspiratie Grimm's houten regenboog 12 delig - Mamaliefde.nl

Voor deze voorbeelden draait alles om balans. En dat kan soms flink een uitdaging zijn met half ronde bogen. Tip; mocht het niet lukken op de vloer, maak deze dan even nat zodat hij wat ruwer wordt of leg er een kleed onder. Dan is de kans kleiner dat ze gaan schuiven.

5 voorbeelden bouwen met cirkels (van 8 tot 99)

Bouwen met cirkels 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Buwen met cirkels; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Buwen met cirkels; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Buwen met cirkels; 1 van de meer dan 100 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Balans; 1 van de meer dan 50 voorbeelden met de Grimm's regenboog #grimmsrainbow - Mamaliefde.nl

Van twee ronde bogen kan je heel goed een rondje maken. Voor deze voorbeelden helpt het als je de bogen iets in elkaar klemt zodat ze goed blijven zitten. Ook weer van makkelijk naar moeilijk.

Voor de experts (pubers & volwassenen)

Voor de echte diehard fan van Grimm’s de volgende uitdagingen om te maken. Deze staan hier nog op de to-do-list.

Meer speltips?

Tip: Meer weten wat voor leuks je kan doen met de Grimms regenboog? Volg dan het account grimm’s rainbow op instagram of kijk eens op dit pinterest bord vol inspiratie. Of kijk eens op deze blog van HoutspelEmyJudith en MamaABC.

Waar koop je de Grimm’s regenboog (met korting / groepsbestelling)?

Er zijn diverse webshops waar je online de Grimm’s regenboog kan bestellen. Het is een product dat met de hand gemaakt wordt en daarom niet in grote getalen ingekocht wordt. Het kan dus voorkomen dat hij uitverkocht is en je even verder moet zoeken. Soms hebben ze een speciale actie en krijg je korting op je aanschaf, vaak tussen de 10 / 15 %. Handig, want het is geen goedkoop speelgoed maar gaat wel jaren mee dus zeker de investering waard. Omdat het een met de hand gemaakt product is van hout zijn er soms wel eens kleine afwijkingen in het resultaat. Denk aan noesten etc. Het gaat tenslotte om een natuurproduct. Daarom zijn er producten in twee klasse; de A-klasse en de B-klasse die net iets goedkoper is. De Grimm’s houten regenboog koop je onder andere hier.

Als je geen haast hebt zou ik lid worden van de groep Grimm’s Lovers – Groepsaankoop op facebook. Een paar keer per jaar wordt er in samenwerking met een webshop een groepsaankoop georganiseerd. Vaak in februari (nadat de nieuwe collectie uitkomt) en gelijk na de zomervakantie zodat het op tijd is voor de feestdagen. De webshop doet vervolgens een speciale bestelling, hierdoor kan het wel tot een twee maanden duren voordat het speelgoed ook echt in huis is. Maar dan wel met rond de 25% korting. Soms kan er een minimaal bestelbedrag gevraagd worden en is het mogelijk om het tegen een kleine vergoeding direct op te laten sturen of op een afhaalpunt op te halen.

Alternatieven Grimm’s regenboog

De regenboog is het populairste product van Grimm’s en is daarom in diverse varianten te krijgen. Op de foto’s zie je de 12-delige regenboog in kleur, daarnaast heb je hem ook in een pastelkleurige, monochrome zwart-wit uitvoering en van blank hout. Zo kan je zelf kijken wat je mooi vind of wat het beste combineert met het overige speelgoed.

Lees ook: Nieuw: Grimm’s pastel & monochrome collectie 2016

Naast de 12-delige regenboog is er ook twee kleinere varianten met 6 bogen. Ook is hij er een maatje groter in een xxl variant met 6 grote bogen. Deze zijn echter hol zodat ze niet stevig genoeg zijn om als glijbaan te gebruiken of om te zitten zoals de wobbel.

Natuurlijk zijn er ook andere merken die een graantje proberen mee te pikken van de populariteit van de regenboog. Daarom zijn er een aantal alternatieven (die qua kwaliteit vaak toch wel minder zijn en gelakt zijn). Zoals op AliExpress (loopt schuin af) of Base-Toys met iets minder bogen.

More than 100 waldorf open end play examples of how to play with the wooden grimm's rainbow. Not only for pre-schoolers but all ages. - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Grimm's regenboog groot 12-delig
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 33 )

 • Super leuk. Ik stond er vandeweek al mee in mijn handen en ben nu helemaal overtuigd: ga m morgen kopen!

 • wauw! Wat een hoop voorbeelden. Op mijn werk hebben we die regenboog ook! Super leuk! Thanks voor de inspiratie.

  • Graag gedaan, vind het echt super speelgoed

 • Wauw wat een veelzijdig speelgoed! Dit ga ik zeker ook een keer voor mijn dochter aanschaffen. Ik vind het een prachtig merk! Leuk dat je kinderen er zoveel plezier aan beleven.

  • Ja, ideaal. Ook omdat ze er zelf spelletjes mee bedenken.

 • Jaa, je hebt ‘m! En wat heb je veel aandacht besteed aan dit artikel met al die foto’s.

  Nu met die actie moet ik ‘m ook gewoon. Perfect kerstkado (uh ja beetje vroeg. Kijken of ik dat zelf wel zo lang volhoud, haha). Mag ik in de fb groep?

  • Natuurlijk, ik ga je toevoegen. Bestelling is september, dan hopelijk oktober bezorgd maar omdat het enorme bestelling was ging het dit keer ook niet in een keer en is het als het goed is op tijd binnen voor de december maand.

 • geweldig! Ik weet wat er op het verlanglijstje van onze dreumes komt te staan. Waar is dit te koop?

  • In Delft vast onder andere bij Poppedijn of klieder. Heb je ook toegevoegd aan de Facebook groep.

 • Wat een mooi speelgoed zeg! Ga op de wensenlijst. Jammer dat ik nu even geen budget heb, anders had ik hem gekocht

  • Hij is inderdaad niet heel goedkoop, komt vast nog wel.

 • Superleuk, dit staat ook op mijn lijstje maar ik wist niet dat je er zoveel mee kon doen! Super! Mooie foto’s!

  • Ja, is echt geweldig speelgoed krijgen er geen genoeg van dus kan lekker veel foto’s maken.

 • Ja ik zou deze mooie bogen ook graag willen, kun je me toevoegen?

  • Is goed, kan je me berichtje sturen via Facebook?

 • Amaai zo een tof ding. Wil ik ook wel ( voor de kinderen).

 • Kun je me ook toevoegen? Ik zou er graag een bestellen ☺? leuk gedaan met al die ideetjes!

 • Had de regenboog al eerder gezien, maar eerlijk gezegd weer een beetje ‘vergeten’. Nu weer helemaal wakker geschud….wat is dit gaaf! En wat een talloze mogelijkheden!
  Ik zou ook graag toegevoegd willen worden aan de FB-groep; wil ‘m ook bestellen!

 • Wat een geweldig speelgoed!
  Ik doe graag mee met de bestelling, heb alleen geen FB. Heb je hier een oplossing voor?
  Groetjes en bedankt!

 • Hij is gaaf he!! Fijn dat je hem nu ook hebt! Heel veel speelplezier! Maar dat gaat vast lukken 🙂

  • Ja, ben er echt heel erg blij mee. Wordt veel mee gespeeld, zal straks als het nieuwe er af is minder worden maar blijft leuk.

 • Wat een mooi speelgoed blijft het toch, mag ik ook in de groep? Zou hem graag voor de kerst kopen

  • Helaas de bestelling is al gedaan.

 • Pingback:Mommy's Musthaves - Linda van Mamaliefde - Go or No Go

 • Hoi Linda, bestaat de groep Grimm’s Lovers – Groepsaankoop op facebook nog? Dan zou ik heel graag lid worden voor de volgende groepsaankoop 🙂

  • Nee helaas niet meer, de groepsaankopen zijn door Grimm’s verboden.

 • Wat een leuke blog over de mogelijkheden van de regenboog! We waren al fan, maar toch kende ik niet alle opties! Super.

  Wij hebben de regenboog ook in ons uitgebreide assortiment Grimm’s.

  http://Www.houtenplezier.nl

 • Dear Linda,

  Hi I am a bookstore owner in S.Korea. Our shop also sells these Grimm’s rainbow 12 pieces.
  As I was searching on the web to give my customers some good information for the Grimm’s I happened to meet your posting.
  I wonder if it’s okay for you to introduce your writing to my customers through my blog after I translate your writing.

  Please let me know of your opinion.

  Thank you.

  Jura

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top