Afgelopen weekend mochten wij namens Mamaliefde een bezoekje brengen aan het Continium Discovery Center in Kerkrade. Het Continium is een ontdekmuseum en razend interessant voor kinderen. Vandaag kun je lezen en zien wat wij hier gedaan hebben. Een jaar of 5 geleden ben ik ook al eens in het Continium geweest en destijds vond ik het al een hartstikke tof museum. Eerder dacht ik altijd dat museums saai waren en dat je stil moest zijn, maar dat is hier absoluut niet het geval. Kinderen kunnen ontdekken, ze kunnen leren en ze mogen zo ongeveer overal met hun handen aanzitten. En eigenlijk is dit een actieve manier om iets te leren.

Lees ook: Museum kinderen; overzicht van de leukste kindermuseums ook met peuters en kleuters
Lees ook: Limburg met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Columbus theater

Dagje uit Continium museum Limburg met kinderen - Mamaliefde

Het Continium heeft de laatste jaren een flinke verandering ondergaan. Zo kun je nu ook terecht in het Columbus Theater waar je informatieve films kunt bekijken. Wij bekeken een film over prehistorische zeemonsters. Eventjes dacht ik dat de kinderen zich er weinig voor zouden interesseren, maar ze zaten met open mond naar deze 3D-film te kijken. Damiën vertelde achteraf ook dat hij dit echt één van de tofste dingen van het museum vond.

Explorer Zone

Daarnaast kun je dus terecht in het Continium waar je verschillende kanten uit kunt. In de Explorer Zone kun je ontdekken. Ontdekken hoe je lichaam werkt, hoe machines werken, hoe je hersens werken, of je sneller bent dan een robot en nog zo ontzettend veel meer. De kinderen waren hier niet weg te slaan. Het meest grappige vond ik de ouderwetse telefooncel. Hier stonden drie telefoons in waarmee je kunt bellen naar een andere telefooncel enkele meters verderop. Daelyn snapte niet dat ze het nummer moest draaien en begon ijverig te drukken op de drie maar er gebeurde niks. Eigenlijk heel vreemd dat ik nu op een leeftijd ben gekomen waarbij de dingen uit mijn jeugd onherkenbaar zijn voor mijn kinderen. De experimentzone is een echte doe-zaal. Je kunt er met zoveel leuke dingen spelen. Hoe werkt een sluis? Hoeveel water zit er in je lichaam? Heb je die blauwe ogen van je vader of je moeder?

Beeld en Geluid

Ook is er een wisselexpositie. Verschillende keren per jaar kun je hier iets anders vinden. In het verleden heb ik hier de expositie over het brein gezien, nu was er een expositie over beeld en geluid. De allereerste mobiele telefoons waren er te zien en je kon je hartslag meten die dan via een trommel werd weergegeven.

Het is gewoon teveel om op te noemen wat er allemaal te zien is. Het is iets wat je met eigen ogen zou moeten gaan bekijken. Tussen het ontdekken door kun je een pauze nemen in het restaurant en bedenken wat je wilt doen. Je kunt namelijk ook nog in het lab terecht waar je allerlei proefjes kunt uitvoeren.

[youtube

Al met al ben je hier echt wel een complete dag kwijt zoals je in deze vlog van de familie Collin kunt zien. Het is niet alleen leuk en interessant voor de kinderen, ook de volwassenen kunnen hier prima hun tijd om krijgen.

Hier vind je een overzicht van geschikte musea om te bezoeken met kinderen en tips  voor tijdens het museumbezoek.

Volg mij via

laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en moeder van zoon Damiën ( 2006 ) en dochter Daelyn ( 2009 ) Ik blog met veel liefde op mijn website Wereld van Mama en Wereld van Kinderen. Zo nu en dan kun je hier ook een blog van mij terugvinden.
laura
Volg mij via

Latest posts by laura (see all)