In het zuiden van Limburg, bij het populaire plaatsje Valkenburg dat bekend is vanwege de Cauberg. Een heuveltop die vaak het start- en finish is van Nederlandse wielerwedstrijden vindt je Landal Kasteeldomein De Cauberg. 

Landal Kasteeldomein De Cauberg

Dit park ligt op de plaats van wat vroeger de Europacamping was en heel populair bij jongeren op de top van de Cauberg, en is vaak ook het toneel van de start- en finish van bekende wielerwedstrijden die op het park beginnen. Naast dit park vindt je Thermaeu 2000 een van de bekendere wellnessbaden van Nederland en het casino.

Meer informatie vind je hier.

De accommodatie

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Het vakantiepark is gebouwd in postmodernistische stijl met enkele appartementencomplexen in de vorm van Limburgse kasteelhoeven en een aantal vakantiehuizen in vakwerkstijl. Allemaal voorzien van de luxe die je gewend bent van Landal. Je hebt de keuze uit een eigen huisje of een appartement.

We waren hier met de hele familie en hadden twee naast elkaar gelegen huisjes tot onze beschikking. De huisjes bestaan uit twee verdiepingen met beneden de woonkamer, keuken en slaapkamer met achteraan in alle privacy een eigen tuin en boven twee slaapkamers en een badkamer.

Faciliteiten

Een weekendje Valkenburg - Mamaliefde

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

In voor een beetje sport en spel; kies dan voor een potje jeu-de-boules, een voetbaltoernooi op het sportveld of een spelletje tafeltennis. Verspreid over het park zijn er diverse speeltuintjes, waarvan sommige met een geweldig uitzicht. Als je het park verlaat door af te dalen kom je ook bij een kinderboerderij. Op dit park is geen Fun & Entertainment team aanwezig. In de omgeving vindt je een golfbaan waar je een balletje kan slaan.

Fietsen

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

De Cauberg is dé wielerberg van Nederland, niet voor niets vinden vele wielerevenementen hier plaats zoals de Amstel Gold Race of de Boogies Extreme. Beide tochten starten vanaf het park, dan is het dus ook erg druk op het park. Daarom is er een onderhoudsplaats waar je de fiets kan schoonmaken, ketting smeren en banden oppompen en plakken. Er zijn verschillende fietsroutes in de omgeving of je kan zelf een tocht uitzetten met het fietsroutenetwerk. Of je nu op stap gaat met het gezin een mountainbike speurtocht of grotbiken in Valkenburg.

Zwembad

Op het terrein van Landal Kasteeldomein de Cauberg is geen zwembad aanwezig. Wel kan je gratis gebruik maken van het overdekt zwembad de Polfermolen op een afstand van 1 km. Het overdekte zwembad biedt voor ieder wat wils. Baantjes trekken in het wedstrijdbad, met de kids oefenen voor de zwemdiploma’s in het instructiebad of beleef waterpret met het hele gezin in het recreatie bad. Roetsj van de 46 meter lange glijbaan met lichteffecten of samen dobberen in de stroomversnelling.

Eten & Drinken

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Limburg staat natuurlijk bekend om zijn bourgondische karakter met lekker eten en drinken. Op dit park wordt er dan ook veel aandacht aan besteedt. Of het nu gaat om een volledig ontbijt, een gezonde lunch of een uitgebreid diner. In het restaurant De Zoete Zoen is er een zeer diverse kaart. Beneden in de kelder is er een enorme speelkamer waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen. Zo hoef je niet bang te zijn dat ze uren moeten stil zitten.

Op zonnige dagen kan je heerlijk buiten genieten op het terras terwijl je een wijntje drinkt of wat hapjes erbij. Proost met een drankje op het terras.

Liever in je eigen bungalow eten? Dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor de luxe ontbijtmand maar ook een vlaaien-, sparerib- of barbecueservice. Er is ook een parkshop aanwezig voor de nodige boodschappen.

Meer informatie vind je hier.

Wat is er te zien en doen in de omgeving?

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Familieweekend Landal Valkenburg - Mamaliefde

Sprookjesbos Valkenburg - Mamaliefde.nl

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Dit Landal park ligt bovenop de Cauberg en op loopafstand van enkele bekende toeristische bezienswaardigheden in Valkenburg. In de nabije omgeving is er nog veel meer te zien en doen. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur, actie of geschiedenis.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken