Skip to Content

Bellenblaas bijvullen; en hack om te voorkomen dat de fles valt?

Bellenblaas bijvullen; en hack om te voorkomen dat de fles valt?

Bellenblaas; als baby vinden ze dit al magisch. Je zal dan als moeder de bellen moeten blazen terwijl je kindje er vol bewondering naar kijkt. Als ze iets ouder zijn zullen ze proberen de bellen te pakken. Dat is ook wat het zo bijzonder maakt, de bellen zijn zo ontzettend teer.

De magie van het bellen blazen

Later wordt dat juist de uitdaging; zo snel mogelijk alle bellen kapot maken. Als ze nog wat ouder zijn begint het feest van het ‘zelf doen’. Dan willen ze zelf de bellen blazen.

Op zich is dat niet het probleem, behalve dat de meeste kinderen dan zo gefocust zijn op het blazen van de bellen dat ze de houder half ondersteboven houden en je als moeder blijft bijschenken.

Of ze zetten de houder neer op tafel en stoten hem om zodra ze de bellenblaas erin willen stoppen. De fijne motoriek is nog niet zo goed ontwikkeld. Of wat dacht je van kinderen die allebei met dezelfde bellenblaas willen spelen en er een duw- en trekfeest van maken…

Een lege bellenblaas levert natuurlijk weer de nodige drama op, want water met afwasmiddel of zelfs glycerine werkt lang niet zo goed als de ‘echte’ bellenblaas.

De truc

Oké, eigenlijk is het heel simpel. En had ik er helemaal geen blog aan hoeven te wijden. Een foto op Facebook was voldoende geweest. Maar ja, je bent blogger of niet ;-)

Mijn schoonmoeder kwam ermee toen ze een bellenblaas voor beide kinderen had meegenomen. Altijd een groot succes natuurlijk. Zij had dit trucje weer bij iemand anders gezien en is zo handig om even door te delen.

De grote truc is ductape (of gewoon brede plakband) en een tafelpoot of als hij stevig staat de parasolpoot. Je tapet de bellenblaas vast aan de houder en je hoeft niet bang te zijn dat hij om de vijf seconden omvalt!

Knoeivrije bellenblaas pot

Bellenblaas bijvullen; en hack om te voorkomen dat de fles valt? - Mamaliefde

Gelukkig zijn er ook nieuwe ontwikkelingen om vlekken te voorkomen; wat dacht je van deze knoeivrije bellenblaas pot van SES creative. Zelfs als je hem ondersteboven houdt komt de vloeistof er niet uit!

Oftewel de droom van iedere ouder: bellen blazen zonder geknoei! Met de heerlijk ruikende aardbeienbellenblaas en de no-spill pot wordt bellen blazen echt een feestje.

En geen paniek wanneer er toch wat bellenblaassop in kleding terecht is gekomen: het is goed uitwasbaar uit de meeste textielsoorten.

Als hij dan toch leeg is; trechter erin en een enorme fles bellenblaas kopen, zo’n megafles en je kan de hele zomer door!

Linda van Aken
 1. Oma Will says:

  Handig, een trucje, waar je echt wat aan hebt.
  Hier laten ze ook altijd de bellenblaas vallen of houden hem zo scheef, zodat alles er uitloopt. En ja, dan heb je dus geen bellenblaas meer.
  Wist trouwens ook niet dat je een grote fles bellenblaassopje kon kopen.

 2. Lisa says:

  Wat een goed idee zeg! Wij hebben geen tafel buiten, maar vastmaken aan de spijlen van het balkonhek werkt vast ook goed :-)

 3. Marijke says:

  Fantastisch. Wij zette hem altijd in een beker ofzo. Scheelt ook al heel veel. Nu alleen nog even een nieuwe grote fles kopen. Want die is nu namelijk leeg, omgevallen ??

 4. Monique says:

  Wat slim! Hier zijn alle bellenblazen die we hadden omgegooid en ik krijg het niet voor elkaar het juiste sop te maken. Ga snel zo’n navulfles kopen en een bellenblaas vastbinden zodat Lise weer lekker kan bellenblazen!

Comments are closed.