Strijkkralen; voor sommigen een enorme ramp. Alleen al het idee van al die kralen die over de grond rollen of kleuren die door elkaar zitten. Toch vinden de kinderen het helemaal geweldig en voor weinig geld koop je bij de Action een enorme bus hama strijkkralen en een paar vormpjes en grondplaten waar je even mee vooruit kan. Paar van die kralenplankjes erbij en je kind heeft er uren plezier van. Mits hij zijn concentratie niet verliest. Daarna moet je natuurlijk even het strijkijzer erbij halen. Je kan echter veel meer doen en maken met strijkkralen, ideaal ook als activiteit op woensdagmiddag of in het weekend.

Lees ook: Knutselen met strijkkralen; 23x creatieve voorbeelden van flamingo’s tot armband

Tip: Voor sommige voorbeelden heb je een enorm bord nodig, hiervoor kan je diverse vierkante platen aan elkaar klikken. Die vind je hier.

Zomers fruit

Op een ronde grondplaat maak je deze doorsnedes van zomers fruit. Van schijfjes citroen en sinaasappel tot en met kiwi’s, watermeloenen en appels. Superleuk ook als onderlegger van een tropische cocktail. In de dwarsdoorsnede is in het midden een gat open gehouden, zodat je daar een rietje doorheen kan steken om aan de bovenkant op je glas te leggen en te voorkomen dat vliegen in je drankje vliegen.

Donut onderzetters

Deze donuts die je maakt op een ronde grondplaat zijn de perfecte onderzetter voor een kop koffie. Met een bruine rand, opvullen met lichtbruin of een vrolijk kleurtje en afmaken met gekleurde spikkels.

Cupcake

Ben je een echte zoetekauw? Dan zijn cupcakes erg leuk om te maken. Deze heeft er een in regenboogkleuren, maar je kan zelf natuurlijk ook andere kleuren kiezen.

IJsjes

Ga jij voor een dubbellikker, een split, magnum of toch een raket? Op een rechte plaat maak je alle ijsjes naar keuze. Leuk ook om een touwtje doorheen te rijgen om te gebruiken als slinger in de zomervakantie.

Cactussen

Deze cactussen zijn alles behalve stekelig, ze komen in verschillende vormen, kleuren en maten.

Regenboog

Deze kleurrijke regenboog met twee wolkjes aan de onderkant is gemaakt door diverse laagjes te maken op een ronde vorm.

Eikeltjes

Deze eikeltjes zien er gewoon te schattig uit en zijn superleuk voor in de herfst. Op de blog van Joyce staan trouwens nog meer voorbeelden van op de herfst geïnspireerde voorbeelden om te maken met strijkkralen.

Skull

Dit doodshoofd past goed bij Dios de la Muerta, ook wel bekend als Halloween in Nederland. Dit skelet past echter heel goed de Mexicaanse sferen.

Kerstboom

Rond de kerstdagen is deze 3D-kerstboom erg leuk om te maken. Een groene boom, met gele stam en verschillende gekleurde kerstballen. In het midden aan de onderkant en bovenkant blijft er een rij open zodat je ze in elkaar kan schuiven.

Sneeuwsterren

Van zeshoekken kan je sneeuwsterren maken. Met touwtjes er aan, ook superleuk als raamhanger.

Eenhoorn

Voor deze eenhoorn heb je wel een grote plaat nodig, maar ziet hij er niet fantastisch uit. Vooral ook die manen en het kleurverloop daarin. Een echte uitdaging maar je hebt dan wel een levensechte kopie.

Bloem

Deze bloem is ook enorm kleurrijk met een verloop van kleuren.

Flamingo

Voor deze enorme flamingo zijn diverse grondplaten aan elkaar geklikt. Deze is vrij wit, maar je kan ook een enorm roze flamingo maken.

Gekleurde emoji’s

Een eenvoudige emoji, maar dan wel in vrolijke kleurtjes. Dat zijn deze smilies.

Minions

Ben je fan van Minions? Dan zijn deze voorbeelden een absolute aanrader. Of je nu voor een hawaiiaans figuur gaat, de Kerstman of een meisje met twee staartjes.

Star Wars

Star Wars is natuurlijk ook heel populair. Hier vind je diverse voorbeelden van de meest populaire karakters, van Darthvader tot Luke Skywalker en Yoda.

Pokemon

Welke pokemon is jouw favoriet? Hiermee kan je alle voorbeelden maken.

Frozen strijkkralen

Nog steeds heel populair zijn Anna en Elsa natuurlijk, en Olaf maakt het drietal compleet. Hoe leuk is het dan om ze zelf te maken met strijkkralen.

Caravan

Hoe fancy is deze pastelkleurig caravan met wielen, deur en ramen.

Luchtballon

Uit de film up komt deze enorme luchtballon en huis met diverse touwtjes om op te hangen.

Boter, kaas en eieren

Boter, kaas en eieren, of tic tac toe is natuurlijk een superleuk spel om te spelen. Op een vierkante plaat maak je de basis hiervan. Natuurlijk kan je dit spelen met kruisjes en nulletjes, maar deze lieveheersbeestjes en bijen zijn natuurlijk wel erg leuk.

Social media logo’s

Fan van YouTube, Twitter, Whatsapp of Gmail? Dan is het vast heel leuk om deze patronen te maken. Op vierkante grondplaten of voor Whatsapp en Chrome een ronde vorm.

Patroon voor volwassenen

Dit strakke patroon is echt iets voor volwassenen om te maken, om bijvoorbeeld samen met je kind bezig te zijn. Kan heerlijk ontspannend werken. Dit is gemaakt op een zeshoekige grondplaat, met ook allemaal kleinere zeshoekjes zodat je een soort 3D-effect krijgt met kubussen.

Diverse patronen zeshoeken

Nog meer kleurrijke patronen om te maken op een zeshoek.

Mandala

Deze mandala is ook enorm rustig gevend om te maken Bijzonder hieraan is dat hij niet is gemaakt op een ronde grondplaat maar een vierkante basis.

Meer inspiratie?

Met strijkkralen kan je van alles maken: van dieren en feeën, tot auto’s en ijsjes. Bovendien biedt dit boek ook leuke ideeën voor originele creaties. Wist je bijvoorbeeld dat je je kerstdecoratie en verjaardagsslinger zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt zijn strijkkralen, een kralenbord, bakpapier en een strijkijzer. Plezier voor de hele familie! In dit boek hier  vind je maar liefst 200 voorbeelden ter inspiratie!

 

 

 

Spelen jouw kinderen ook zo graag met strijkkralen?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Creatief met hama strijkkralen of van de action; maar liefst 25 makkelijke en moeilijke voorbeelden om zelf te maken met diverse vormen en vierkante grondplaten. Patronen van emoji's, disney en dieren. Voor kinderen maar ook mandala's voor volwassenen - Mamaliefde.nl