Skip to Content

Seks als ouders; hoe vind / maak je ruimte en tijd voor intimiteit, met (oudere kinderen) in huis

Seks als ouders; hoe vind / maak je ruimte en tijd voor intimiteit, met (oudere kinderen) in huis


Het ouderschap brengt veel veranderingen met zich mee, en één van de aspecten die vaak onder druk komt te staan, is de intieme relatie tussen partners. Vooral wanneer je oudere kinderen hebt en privacy schaars lijkt, kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor seksuele intimiteit.

In dit artikel bespreken we enkele suggesties om deze uitdagingen het hoofd te bieden en je relatie met je partner levendig te houden.

De uitdagingen van ouderschap

Het is belangrijk om te erkennen dat het ouderschap vele verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Kinderen vergen veel tijd, energie en aandacht, en dit kan ervoor zorgen dat jullie als ouders minder tijd voor elkaar hebben. Vooral wanneer je oudere kinderen hebt, kunnen hun activiteiten, werk en sociale leven je eigen tijd beperken.

Communicatie is de sleutel

Een goede communicatie met je partner is essentieel om dit soort uitdagingen aan te pakken. Praat openlijk over je verlangens, behoeften en frustraties. Door elkaar te begrijpen en te ondersteunen, kunnen jullie samen oplossingen vinden die voor jullie allebei werken.

Creëer momenten voor intimiteit

Hoewel het soms moeilijk lijkt, zijn er altijd manieren om momenten van intimiteit te creëren. Probeer bijvoorbeeld de tijd te nemen als de kinderen naar school zijn, ‘s avonds wanneer ze in bed liggen of wanneer je een dagje of nachtje weg bent zonder de kinderen. Door bewust tijd vrij te maken voor elkaar, kunnen jullie de intimiteit in jullie relatie behouden.

Wees vindingrijk met tijd

Soms moet je vindingrijk zijn met de beschikbare tijd. Maak gebruik van momenten waarop de kinderen niet thuis zijn, of wees creatief met de tijd die je hebt. Zet bijvoorbeeld de wekker iets eerder of wacht tot de kinderen in slaap zijn gevallen. Wees flexibel en vind manieren om elkaar te ontmoeten op momenten dat het mogelijk is.

De kracht van planning

Hoewel spontaniteit vaak geprezen wordt, kan het soms nodig zijn om intieme momenten te plannen. Reserveer tijd in jullie drukke agenda’s om je relatie prioriteit te geven. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een date night plant of een weekendje weg organiseert. Door bewust tijd vrij te maken, kunnen jullie je relatie versterken en de intimiteit with non-model content.

Creëer een veilige ruimte

Om je comfortabel en ontspannen te voelen, is het belangrijk om een veilige ruimte te creëren waarin jullie kunnen genieten van intieme momenten. Dit kan betekenen dat je de slaapkamerdeur op slot doet, afspraken maakt met de kinderen dat ze niet binnen mogen komen als de deur dicht is, of gebruikmaakt van geluiden die andere geluiden maskeren, zoals de wasmachine of droger.

Let op het geluid

Het geluid maskeren kan een handige truc zijn om je intieme momenten privé te houden. Zet bijvoorbeeld de wasmachine of droger aan, speel zachte muziek af of zet een ventilator aan om wat achtergrondgeluid te creëren.

Oppas

Vraag vertrouwde vrienden of familieleden om af en toe op de kinderen te passen, zodat jij en je partner wat tijd samen kunnen doorbrengen. Als de kinderen ouder zijn, kunnen ze ook prima alleen thuis zijn. Of je kunt ze zelf er op uit sturen. ;-) Een avondje uit of een dagje weg kan de perfecte gelegenheid zijn om de romantiek nieuw leven in te blazen.

Maak gebruik van de ochtenduren

Als je merkt dat jullie ‘s avonds te moe zijn voor intimiteit, overweeg dan om ‘s ochtends wat tijd vrij te maken voordat de dag begint. Zet de wekker iets eerder en geniet van wat quality time samen voordat de drukte van de dag begint. De pubers slapen dan vast nog wel.

Laat de kinderen weten dat ze niet zomaar binnen mogen komen

Maak afspraken met de kinderen over het kloppen op de deur en het respecteren van jullie privacy. Zorg ervoor dat ze begrijpen dat jullie even tijd voor elkaar nodig hebben.

Floortje