Skip to Content

Tips voor het boosten van het seksleven na de geboorte van kinderen, zelfs met een laag libido

Tips voor het boosten van het seksleven na de geboorte van kinderen, zelfs met een laag libido

Het hebben van kinderen kan een grote impact hebben op het seksleven van koppels. De vermoeidheid, de veranderingen in de hormoonspiegels en de drukte van het ouderschap kunnen allemaal bijdragen aan een lager libido.

Maar dat betekent niet dat het seksleven voor altijd op een laag pitje moet blijven staan. Hier zijn enkele tips om het seksleven een boost te geven, zelfs als er sprake is van een laag libido na de geboorte van kinderen.

Communiceer openlijk

Praat met je partner over je gevoelens en verlangens. Open en eerlijke communicatie is essentieel om samen oplossingen te vinden. Bespreek jullie verwachtingen, angsten en wensen, zodat jullie op dezelfde golflengte zitten.

Creëer tijd en ruimte

Met een pasgeboren baby kan het lastig zijn om tijd en ruimte te vinden voor intimiteit. Plan momenten in waarop jullie kunnen ontspannen en samen kunnen zijn zonder afleiding. Zorg ervoor dat jullie quality time hebben, zelfs als het maar voor een korte periode is.

Neem de tijd voor voorspel

Voorspel kan helpen om de opwinding te vergroten en het verlangen te stimuleren. Neem de tijd om elkaar te strelen, te kussen en te masseren. Verken elkaars lichaam en neem de tijd om opgewonden te raken voordat je seks hebt.

Experimenteer met nieuwe activiteiten

Probeer nieuwe dingen uit om de sleur te doorbreken. Dit kan variëren van het uitproberen van nieuwe standjes tot het introduceren van speeltjes of het verkennen van erotische fantasieën. Wees open voor nieuwe ervaringen en ontdek samen wat jullie opwindend vinden.

Verhoog de intimiteit

Intimiteit gaat niet alleen over seks. Bouw de intimiteit op door elkaars liefde en genegenheid te tonen. Knuffelen, kussen, hand-in-hand lopen en lieve woordjes kunnen de band tussen jullie versterken en het verlangen vergroten.

Zorg goed voor jezelf

Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een beter seksleven. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond en beweeg regelmatig. Dit kan je energieniveau verhogen en je algehele welzijn verbeteren, waardoor je meer zin krijgt in seks.

Overweeg hulpmiddelen

Als je merkt dat je moeite hebt om in de stemming te komen, kun je overwegen om hulpmiddelen te gebruiken, zoals glijmiddel of stimulerende middelen. Deze kunnen helpen om de opwinding te vergroten en het seksuele plezier te verhogen.

Plan seksuele afspraken

Hoewel spontaniteit belangrijk is, kan het ook helpen om seksuele afspraken te plannen. Op deze manier creëer je verwachting en neem je de tijd voor elkaar. Het kan ook de druk verminderen, omdat je weet dat er een specifiek moment is gereserveerd voor intimiteit.

Experimenteer met parenclubs

Als jullie beiden openstaan voor nieuwe ervaringen, overweeg dan om parenclubs te verkennen. Veel stellen vinden dit een opwindende manier om hun seksleven een boost te geven en de passie weer aan te wakkeren. Zorg ervoor dat jullie allebei comfortabel zijn met deze stap en bespreek duidelijk jullie grenzen en verwachtingen.

Gebruik alcohol verstandig

Sommige mensen ervaren dat alcohol hen helpt om losser te worden en meer te ontspannen tijdens intieme momenten. Geniet echter met mate en wees bewust van de mogelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik op jullie seksuele ervaring.

Verken nieuwe sensaties

Ontdek wat jouw opwinding verhoogt en deel dit met je partner. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld gevoeligheid aan de tepels, terwijl anderen genieten van het gebruik van poppers voor het tintelende gevoel. Door open te staan voor nieuwe ervaringen kunnen jullie beiden nieuwe hoogtepunten bereiken.

Neem de tijd

Het kan even duren voordat jij je seksuele verlangens na de bevalling weer terugkrijgt. Geef jezelf de tijd om te herstellen, zowel fysiek als emotioneel. Verwacht niet dat alles meteen weer normaal is en wees geduldig met jezelf en je partner.

Verhoog je libido

Als een laag libido een probleem is, zijn er verschillende manieren om dit te verbeteren. Gezonde voeding, lichaamsbeweging, voldoende slaap en stressmanagement kunnen allemaal bijdragen aan het verhogen van je seksueel verlangen. Praat ook met je huisarts als je denkt dat er onderliggende medische of hormonale factoren een rol spelen.

Creëer een erotische sfeer

Maak je slaapkamer een plek van rust en intimiteit. Creëer een romantische sfeer met gedempt licht, zachte muziek en geurkaarsen. Dit kan helpen om jullie in de juiste stemming te brengen en de passie weer aan te wakkeren.

Vind tijd voor jezelf

Het ouderschap kan vermoeiend zijn en het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen om op te laden. Neem de tijd om te ontspannen, jezelf te verwennen en je eigen welzijn te bevorderen. Hoe beter jij je voelt, hoe meer energie je hebt voor intieme momenten.

Wees geduldig en begripvol

Onthoud dat het seksuele verlangen van beide partners kan fluctueren. Er zullen momenten zijn waarop één van jullie meer zin heeft dan de ander. Wees begripvol en toon interesse in elkaars behoeften en gevoelens.

Vraag om hulp

Als je merkt dat een laag libido langdurig aanhoudt en het je welzijn beïnvloedt, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken. Seksuologen en relatietherapeuten kunnen jullie begeleiden bij het herstellen van de intimiteit en het vinden van oplossingen voor specifieke uitdagingen.

Onthoud dat elk koppel uniek is en dat er geen one-size-fits-all-oplossing is. Het belangrijkste is om open met elkaar te communiceren, begrip te hebben voor elkaars behoeften en samen te werken aan het versterken van jullie intieme relatie. Met geduld, liefde en toewijding kunnen jullie het seksleven een boost geven, zelfs na de geboorte van jullie kinderen.

Linda van Aken