Skip to Content

Knakworst in bladerdeeg kerstkrans

Knakworst in bladerdeeg kerstkrans

Veel kinderen zijn gek op bladerdeeg hapjes, deze Nederlandse kerstversie op de Amerikaanse ‘pigs in a blanket’. Ook dit is een super eenvoudig recept en ziet er heerlijk uit. Lekker voor thuis of mee te nemen als gezonde kersthapjes naar het kerstdiner op school.

Knakworst in bladerdeeg kerstkrans- Mamaliefde.nl

Ingrediënten

  • Bladerdeeg; Er zijn verschillende varianten bladerdeeg die je hiervoor kan gebruiken, van hartig bladerdeeg uit de vriezer (wel eerst goed laten ontdooien) tot pizzadeeg. Voor dit recept is croissant bladerdeeg mijn favoriet; dit wordt net iets dikker tijdens het bakken zodat ze goed aan elkaar kunnen plakken.
  • Knakworstjes; Je kan knakworstjes van normaal formaat gebruiken en door midden snijden tijdens het rollen. Of je kan speciale mini cocktail worstjes gebruiken.
  • Geklopt ei
  • Eventueel een saus of salsa om te dippen

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen volgens bereidingswijze van het bladerdeeg.
  • Je rolt het bladerdeeg uit in smalle stroken en rolt hier de knakworst in op. Eventueel kan je het bladerdeeg nog bestrijken met wat ketchup of een laagje mosterd, maar niet iedereen vind dit lekker en zonder is het ook erg lekker. Als je croissaint deeg gebruikt begin je met de punt en eindig je met de brede zijde.
  • Op een bakplaat met bakpapier leg je de rolletjes neer in een cirkel vorm zodat ze net niet tegen elkaar aan liggen. Afhankelijk van het bladerdeeg dat je hebt gekozen zet dit meer of minder uit waardoor ze tegen elkaar aan komen en zo samen een krans vormen.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei voor een goudgele korst.
  • Bak de krans af in de oven volgens de bereidingswijze van het bladerdeeg.
  • Voor het serveren kan je een schaaltje met dipsaus in het midden neerzetten. Maar ook zonder is dit heerlijk!
Linda van Aken