Skip to Content

Robo Kombat Silverlit review

Robo Kombat Silverlit review

Als je een dochter hebt, heb je al snel een stapel met verkleedkleren, Barbies (misschien ooit nog wel van jezelf geweest) en een poppenhuis in huis. Zeker als het je oudste is. Nu vindt onze zoon het ook leuk om zich te verkleden, ook als prinses, en doe ik daar niet heel moeilijk over.

Toen ik echter de vraag kreeg of ik de Robo Kombat van Silverlit wilde reviewen leek me dat dan ook echt iets voor hem.

Oké, eerlijk is eerlijk, toen ik de mail in het Engels vanuit Hongkong kreeg dacht ik eerst even aan spam tot ik me realiseerde dat hun robot vorig jaar is gekozen tot Speelgoed van het Jaar. Er komt ook zeker kwaliteitsspeelgoed uit Azië dat voldoet aan de eisen die we hier in Europa stellen. 

Robo Kombat Training

Robo Kombat Silverlit review - Mamaliefde

Toen ik de naam Robo Kombat hoorde moest ik terug denken aan vroeger. Toen was er op tv een programma waarin robots en auto’s het tegen elkaar opnamen in een arena. Ze werden van een afstand bestuurd en het was er op of er onder.

Robo Kombat Silverlit review - Mamaliefde

Dat is eigenlijk ook precies het principe van deze battle bots. Er zijn diverse verpakkingen met zowel losse als een duoverpakking met twee roots er in. Deze zijn van een afstand bestuurbaar.

Het doel is om je tegenstander onderuit te halen. Je kan ze over de vloer naar voren, achteren, links en rechts laten bewegen.

Heel recht over een lijntje bewegen ze echter niet, wat tot hilarische situaties kan leiden en ze onvoorspelbaar maakt. Dat maakt het extra leuk om je robot te trainen. Zodat jij en de robot op elkaar ingespeeld raken.

Als je binnen het bereik bent kan je met een andere knop de armen bewegen om daarmee een soort stoten uit te delen in een poging om de ander naar beneden te halen.

Dit gaat gepaard met geluid, per robot verschillend. En de ogen zijn voorzien van leds. Dat is soms nog best spannend, want als je denkt dat hij valt weet hij soms toch zijn evenwicht weer terug te vinden en zal je opnieuw de battle aan moeten gaan.

De arena in

Robo Kombat Silverlit review - Mamaliefde

Om het geheel een beetje ‘aan te kleden’ had ik met washi tape op de grond een arena gemaakt. Een klein veld waarbinnen de bots kunnen bewegen.

Aan beide kanten van de arena had ik een stoeltje neergezet zodat je vanaf daar je eigen bot kan besturen. Iedere robot heeft andere kleuren die overeenkomen met de kleuren van de afstandsbediening.

Zo zie je direct welke robot bij welke bediening hoort. Dit werd nog wel eens uitgewisseld op het moment dat ze dachten dat de een beter was dan de ander. In de praktijk leek dit echter vrij onvoorspelbaar.

Winnen en verliezen

Robo Kombat Silverlit review - Mamaliefde

Als je tegen elkaar gaat strijden krijg je automatisch te maken met dat er een winnaar is en een verliezer. Nu is een beetje strijd, en het daarbij horend leren omgaan met winnen en verliezen, heel erg goed voor kinderen.

Zeker op kleuterleeftijd kunnen ze hier veel moeite mee hebben, en dan is het spelenderwijs oefenen hoe ze daarmee om kunnen gaan heel belangrijk.

Daarnaast leren ze met deze Robot Kombat ook dat ze voor een revanche kunnen gaan. Dus dat je de ene keer kan winnen en de andere keer verliezen.

Het leukste vind ik nog wel dat je ook als ouder je best moet doen om te winnen, en soms een beetje geluk moet hebben, want het is in de praktijk niet voorspelbaar wie er gaat winnen. En hoe stoer is het om van je eigen papa of mama te winnen!

Het mooie van dit speelgoed is, dat ook als je niet houdt van oorlogje spelen of vechten, kinderen toch deze drang kwijt kunnen in het spel. Soms hebben ze het gewoon nodig om deze energie kwijt te kunnen en de strijd aan te gaan met een ander.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Papa Remco schreef:

  Klinkt super leuk! Echt iets voor mijn Feetje (gek op robots dankzij papa) en haar kleine broertje Luuk!

 2. Fay schreef:

  Zou graag een robot kombat willen winnen oor mijn oudste zoontje. Hij is erg bezig met de fase winnen/verliezen. En robots zijn natuurlijk super cool.

 3. Manon schreef:

  Mijn stoere dochter zou juist helemaal blij worden van zo’n robot, terwijl haar lieve broertje vandaag geschminkt als prinses terugkwam van de opvang..

 4. Manon schreef:

  Mijn stoere dochter zou juist heel blij worden van een robot, terwijl haar broertje me vandaag op de opvang geschminkt als prinses opwachtte..

 5. Alyt van der Heide schreef:

  Doe heel graag mee voor een single robo. Mijn meid van 8 jaar is geïnteresseerd in techniek (dat heeft ze van haar vader, ik snap er de ballen niet van).
  Samen kunnen ze deze robo aan. Ik ben heel benieuwd of ze de robo kan besturen (en wil zelf stiekem ook weleens de robo besturen).

 6. Anja schreef:

  Heel leuk! Mijn zoontje van bijna 5 zou dat super vinden voor z’n verjaardag! Hij is helemaal into de robots. Groetjes

 7. Linda schreef:

  Gaaf, een beetje positieve strijd moet er toch altijd wel zijn bij kids.

 8. Ina schreef:

  Wat een coole robots zijn dit! Okko is helemaal weg van robots en ik was al opzoek naar iets leuks. Dus ik vind dit een heel fijn artikel. Dank jewel. Winnen zou natuurlijk heel tof zijn.

 9. Mira schreef:

  Loot graag mee voor Freya!

 10. elisabeth maria martina schreef:

  kleinzoon tije gaat helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat, verras hem maar met dit geweldige exemplaar

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.