Met dit warme weer gaat het met je baby en peuter al gauw achteruit met de huidkwaliteit. Denk maar aan droge eczeem achtige plekjes in nekplooien, knieholtes en luiergebied. Met weinig kleren aan vallen en schaafwondjes krijgen. Niet willen eten en drinken en kans op uitdroging. En wacht dacht je van al dat spelen met water modder zand op de net lekker met zonnebrandcrème ingesmeerde huid?

Neem de volgende ingrediënten:

  • Mooi weer
  • Water
  • Zand
  • Zonnebrandcrème
  • Peuter

En je krijgt als resultaat:

  • Modder
  • Rommeltje
  • Vies maar gelukkig kind

Kneipp Nature Kids

En dat vieze maar o zo gelukkige kind mag daarna lekker in bad. Om al het zand er weer af te spoelen, de vette huid schoon te maken, maar ook weer te verzorgen en te behoeden voor uitdroging. Wat niet veel weten is dat Kneipp ook producten heeft speciaal voor kinderen. De Nature Kids lijn. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf drie jaar. Dit omdat de dermatologische testen zijn gericht op die leeftijd.

Over het gebruik van kinderen jonger dan drie jaar heeft Kneipp geen dermatologische informatie. Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat de huid van kinderen tot drie jaar zich nog steeds actief ontwikkelt. Het gebruik van krachtig geurende verzorgingsproducten is daarom niet aan te raden voor deze groep omdat het een nadelig effect kan hebben op de ontwikkeling van het reukvermogen. Dankzij de eeuwenoude Kneipp expertise zijn de producten van Kneipp Nature Kids extra mild voor de kinderhuid, vrij van conserveringsmiddelen en bieden daarom een optimale bescherming voor de kinderhuid.

Elfenburg: blije prinsessen & stoere helden

Het is lente in het dorp Elfenburg. Hoera, de koude winter is voorbij! Eindelijk kunnen de inwoners van het bergdorp weer naar buiten. Juultje heeft verse aardbeien gevonden in de vallei. Ze gaat er vanavond haar lange blonde haren mee wassen. De geur en de verzorging van de toverdouche aardbei maakt haar een vrolijke prinses, ze kan wel dansen van geluk.

Max en Mees kunnen de geur van drakenfruit al ruiken. Ze hebben zin om te douchen. De toverkracht van de toverhazelaar werkt beschermend voor hun huid. Het drakenfruit reinigt de haren en spoelt het vuil van ze af. Na het avondbad voelen ze zich stoere helden, klaar voor een nacht vol dromen.
Lotje gooit lavendel en teunisbloem in haar bad. Het begint erg te schuimen. De lavendelolie geeft haar een rustig gevoel na een drukke dag op school. De teunisbloemolie is zacht en verzorgt haar huid. Het warme water en de zachte geur nemen haar mee op dromenreis.
‘Ding Dong!’ daar is de Elf postbode. Ze brengt envelopjes met Tijm uit het nabijgelegen Elf-Stad. De kruiden zijn zo vers dat de envelop bijna openspringt van frisheid. Elfje Saar gaat de kruiden gebruiken in bad. Het geeft haar een frisse neus en laat haar zacht doorademen.

Drakenkracht Toverbad

Voor Kneipp mochten we wel heel bijzonder badzout uitproberen. Namelijk Kneipp Nature Kids Drakenkracht toverbad. Toen ik dochterlief vertelde dat ze in een toverbad mocht plaatsnemen glimlachte ze van oor tot oor en zei: “Echt waar mama? Simsablim Abacraba!!” Jaja toveren kan ze al een tijdje hoor! Harry Potter maak je borst maar nat.

Het zakje bestaat uit 2 delen met geel en blauw badzout met toverhazelaarextract en jojobaolie. Vul het badje met 35-38 graden water en gooi 1 deel erin. Ik heb gekozen om eerst geel te doen zodat de transformatie van kleurverandering goed op zou vallen.

Dochterlief zag al direct dat het water een andere kleur had dan anders en toen vervolgens het blauwe zout erbij kwam zei ze: “WOW mama Mooi! “Ik roerde een beetje met mijn hand in het water waarna ze mijn hand wegduwde en zei: “Nee mama ik doen!” Heftig graaiend in het water om het zout proberen te pakken.

Het advies is om 10-20 minuten in het badje te zitten. Voor dochterlief is dat geen ramp die zit het liefste een half uur lekker in het water te spelen. Dit keer hoefde niet eens de speeltjes het water niet in, ze had genoeg aan de mooie kleur. Het water rook trouwens geweldig! Ik had er zo naast willen klimmen want ik kreeg gelijk flashbacks naar thermenbaden in de sauna. Ik ben gewend om met het badwater ook mijn dochter haar haren te wassen. Alleen zit hier verzorgende jojobaolie in, waarmee ze de volgende dag wakker werd met vet haar. Dus dat was niet handig van deze mama.

Let op: Het advies is om het toverbadzout pas boven de 3 jaar te gebruiken. Ik ben dan ook bij het badje blijven zitten omdat dochterlief nog wel eens de neiging heeft om een slokje te nemen van het water. Daar is dit toverzout niet voor geschikt.

Prinsessenshampoo & Douche

Ach met dit warme weer is 2 keer op een dag douchen /badderen geen ramp. Zo kon ik gelijk de prinsessenshampoo gebruiken die ik er bij had gekregen! Ook deze rook erg lekker. Als je fan bent van aardbeien is dit een echte must, en dat zonder dat het erg zoet ruikt. De aardbeien reinigen de huid en natuurlijke amandelolie biedt een zachte verzorging.

Prinsessenbadschuim

Op vakantie hebben we het prinsessenbadschuim getest in het grote bad bij opa. Dit badschuim zorgt niet alleen voor lekker veel bubbels, maar ook een roze geurende bad. Dit keer is mama er gewoon bij gekropen. Hier zit de heerlijk jojoba-olie in samen met calendula in wat zeer goed is voor je huid. Het heeft een verrukkelijke frambozengeur! Terwijl wij in bad zaten maakte ze met de blokken een kasteel voor de kleine pop. Geheel in prinsessenthema dus.

Is jouw kind ook zo’n fan van deze producten en het verhaal dat er achter zit? Ga dan snel naar de website van Kneipp om de bijbehorende kleurplaten te downloaden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook