Skip to Content

Lovea zonnebrand voor kinderen review

Lovea zonnebrand voor kinderen review

Tegenwoordig is alles biologisch te verkrijgen, zoals de zonnebrand van Lovea. Dat biologisch ook een woord is dat bij zonnebrand past, was voor mij echt iets waarbij ik met mijn oren stond te klapperen toen ik jaren geleden in Mexico was.

Het resort waar ik verbleef verplichtte een ” biologisch afbreekbare zonnebrand” , en in de meeste toeristische trekpleisters met water moest je zelfs verplicht biosunscreen kopen als je dit niet had. Prima… als het maar werkt.

UV-Filters

Het verschil tussen biologische en “normale” zonnebrand ligt hem dus in de filters. Bij normale zonnebrand wordt gebruik gemaakt van chemische filters (ik zal jullie de namen besparen…) en bij biologische zonnebrand wordt er gebruik gemaakt van minerale filters.

Kort gezegd is hiervan het verschil dat de chemische filters in de huid trekken en uvstralen omzetten. De minerale filters blijven op de huid liggen en reflecteren zonnestralen.

Lovea

Ik moet eerlijk zijn dat ik me echt nooit zo met dit soort dingen bezig hield. Maar sinds ik een kindje heb, let ik toch wel beter op wat ik koop en of het voor haar ook wel goed is. Een aantal weken geleden ging ik naar Ibiza, en moest ik me weer gaan verdiepen in zonnebrand voor haar. Er is zoveel keuze, maar wat is nou goed?

Gelukkig kwam daar Linda als geroepen met de vraag om Lovea Bio Disney SPF 50 te testen. Ideaal…! Een knoop doorgehakt, en ook nog een biologisch verantwoord product. Zullen de hippies op Ibiza blij mee zijn ;).

Getest op Ibiza

Geen mooiere plek om te testen dan Ibiza lijkt mij! 32 graden trotserend aan het strand met Lovea in mijn hand, could it get any better? De flacon heeft een spraydop, wat met kinderen natuurlijk altijd ideaal is. Geen geknoei, niet teveel van het product. De zonnebrand is wit van kleur en smeert stroef uit.

Ik heb er toch meer van nodig dan ik dacht. Er blijft een witte uv-waas over, waar direct een lading zand aan blijft hangen. De huid van mijn dochtertje lijkt als het ware ” dichtgesmeerd” met zonnebrand, en je ziet de zonnebrand echt liggen. Dit is een beetje een persoonlijk dingetje.

Het is natuurlijk fijn als je kind ziet dat je overal goed hebt gesmeerd en je kind veilig de zon in kan, aan de andere kant heb je dus wel continu een “laag”  over de huid heen. Na een dag spelen met zand, water en een heleboel zonnestralen zie ik de laag nog steeds over mijn dochtertje haar huid heen zitten.

Oke, pluspunt voor Lovea. 1 keer smeren is voldoende!

After sun

Na een dag aan het strand is een lekker bad of een douche geen overbodige luxe, die laag zand en zonnebrand moet eraf! Dat gaat allemaal prima, schoongewassen en fris komt ze de douche uit en smeer ik haar in met de bijbehorende Lovea bio after sunmilk. Wat een fijne geur!

Een compleet andere substantie verrast me. Ik had een dikke cremige after sun verwacht maar zie een fijne melkachtige crème die goed intrekt, lekker smeert en een heel fijne geur heeft.

Eindoordeel

Vind je een witte waas geen probleem, vind je één keer smeren een goed compromis en wil je ondertussen ook nog je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is Lovea een topproduct!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Floortje

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Vrolijke fles ook!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.