Skip to Content

K3 Roller Disco cd review & interview

K3 Roller Disco cd review & interview

Vanaf vandaag ligt de nieuwe cd van K3 in de winkels. Een paar jaar geleden werden Klaasje, Hanne en Marthe gekozen als de nieuwe K3, de afgelopen tijd hebben ze niet stil gezeten en komen ieder jaar rond deze tijd met een nieuwe cd.

De eerste 10.000 luchtballonnen was meteen een grote hit, een jaar later volgde Ushuaia en vorig jaar Love Cruise naar de gelijknamige bioscoopfilm. Drie cd’s die samen goed zijn voor een verkoop van meer dan 500.000 verkochte exemplaren waarvoor tijdens het optreden een award werd uitgereikt.

Gistermiddag was de albumpresentatie van de nieuwe cd K3 Roller Disco, waarvoor een wedstrijd uitgeschreven was waarbij basisscholen werden gevraagd een albumcover te ontwerpen. Die werd gewonnen door klas 3B van Kindcentrum de Samenstroom in Gemert en daarmee een optreden met live-band won voor de hele school.

Na afloop van het optreden en de albumpresentatie werden de persfoto’s gemaakt en mocht dochterlief K3 interviewen! Iets waarvan ik had verwacht dat ze het misschien wel een beetje spannend zou vinden, maar waar ze heel erg naar uitkeek.

De nieuwe cd K3 Roller Disco

K3 Roller Disco cd review & interview - Mamaliefde

Het afgelopen jaar konden we al kennis maken met een aantal singles van deze cd, waaronder het nummer Roller Disco zelf met de bijbehorende K3-rolschaatsen en een nieuwe outfit. Luka Luna, een liedje waar dochterlief tranen bij kreeg toen ze hem voor het eerst hoorde omdat ze het zo mooi vond, gaat over het hebben van een vriendje.

Ook tijdens het optreden kwam ze op me af met de woorden dat ze dit zo’n mooi liedje vond. Natuurlijk ontbrak Whoppa! ook niet, dit liedje hoorden we voor het eerst tijdens de opwarming voor de kidsrun, een superopzwepend nummer, dus zeer geschikt voor dat doel ;-)

Het publiek kende dit liedje ook en deed goed mee met het wedstrijdje wie dat het hardste kon zingen.

K3 Roller Disco cd review & interview - Mamaliefde
K3 Roller Disco cd review & interview - Mamaliefde

Tijdens het optreden waren er ook al een paar van de nieuwe liedjes te horen die nog nooit eerder gezongen zijn. Zoals de ballad Mooier dan je denkt met een supermooie boodschap. Het liedje Leve de cowboys in de bekende country music stijl dat een beetje doet denken aan de muziek uit de Netflix-serie Nashville.

Ook staan er de liedjes Hey Mister DJ dat de favoriet is van Hanne, La la later de favoriet van Marthe, waarbij ze als kind zingen voor hun mama over dat ze later graag in K3 willen zingen, en Liefde geeft je vleugels.

K3 Roller Disco cd review & interview - Mamaliefde

Wat me heel erg opviel is hoeveel plezier K3 heeft in het zingen. Ze zijn niet alleen getraind om te lachen, maar je ziet ze gewoon echt genieten met elkaar. Nu we zo dichtbij konden komen kon je ook goed zien met hoeveel emotie ze zingen.

Ze leven zich echt helemaal in in de liedjes en dat is duidelijk te zien. Een optreden van K3 bijwonen is echt een feestje op zich!

Als bonus krijg je bij de nieuwe cd ook de dvd-registratie van de K3 Vlindershow tournee.

K3 Roller Disco afleveringen van nieuwe tv-serie

K3 had ook nog een paar nieuwtjes, zo zal de fictieserie K3 Roller Disco die nu alleen nog in België is te zien volgend jaar ook op NPO Zap vertoond worden. In ‘K3 Roller Disco’ staan de meisjes van K3 voor een uitdaging van formaat: ze gaan samen een rollerdisco uitbaten.

Marthe verzorgt de bar, Hanne is verantwoordelijk voor het verhuur van de rolschaatsen en Klaasje is redder in nood op de rolschaatsbaan. Buurman Marcel (Jacques Vermeire) springt af en toe binnen en zorgt er naar goede gewoonte voor dat niet alles op wieltjes loopt.

Dj Guus (Samir Hassan) draait de plaatjes in de rollerdisco. Guus draagt enkel ecologische kleding en eet veganistisch. Dat botst al eens met met de eigenzinnige meningen van Marcel en levert hilarische toestanden op. Iedere aflevering eindigt met een optreden van één van de nieuwe liedjes van K3.

Theatershow K3 in 2019

Het tweede nieuwtje; in het najaar zal K3 opnieuw te zien zijn in de theaters in Nederland met een nieuwe show! Want 20 jaar K3; dat moet natuurlijk gevierd worden! Het belooft een geweldig spektakel te worden met maar liefst 80 dansers, een rijdende tribune en kinderen die kunnen dansen met koptelefoons.

Meer informatie vind je het hier.

Interview K3

K3 Roller Disco cd review & interview - Mamaliefde

Na afloop van het optreden werden er in de perskamer foto’s gemaakt voor de fotowall met de nieuwe cd’s en de award. Die lachspieren moeten goed getraind zijn om zo even een paar minuten te moeten blijven staan.

Daarna namen ze plaats op het podium en mochten we hen omstebeurt kort even interviewen. We moesten dus even wachten, maar dat was het meer dan waard. In haar nieuwe K3-outfit, gewapend met tekening en haar boekje met vragen beklom ze het podium.

Het was even wachten tot de camera van de vorige was opgeruimd, dus tijd om even de tekening te geven en samen met de dames op de foto te gaan.

Daarna mocht dochterlief toch echt K3 interviewen, we hadden samen wat vragen bedacht en die ‘getekend’ in het boekje als geheugensteuntje.

Ook even geoefend hoe het gaat met interviewen, dat je even een handje geeft, de ander aan moet kijken etc. Ze ging staan, ik kon nog net op tijd op opname klikken en daar kwam al de eerste vraag.

Ik had nog speciaal een statief gekocht zodat er gefilmd kon worden en ik kon souffleren of een handje kon vasthouden mocht het nodig zijn. Maar niets van dat alles, ik kon gewoon van een afstandje toekijken en genieten.

In eerste instantie mocht ze twee vragen stellen, maar van K3 mocht ze ook nog een derde vraag stellen. Het is duidelijk dat ze veel ervaring hebben met kinderen, zo lief zijn ze!

Tot slot nog een high five en daarna was het alweer tijd voor de volgende en begonnen we aan onze reis terug naar huis. Kon ze meteen even het filmpje terugkijken van het interview.

Zijn jullie kinderen ook zo’n grote fan van K3?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)