Skip to Content

K3 cd Ushuaia muziek review

Nu de feestmaand voor de deur staat, komen ze weer met een nieuwe K3 cd die vanaf gisteren te koop is. Ushuaia, naar de gelijknamige single die de afgelopen zomer veelvuldig te horen was, in ieder geval hier in huis ;-)Het is alweer een jaar geleden dat we rond deze tijd gespannen naar de tv te kijken; wie zou de nieuwe K3 worden.

Klaasje, Marthe en Hanne waren de gelukkigen die deze job mochten voortzetten. In het begin misschien nog een beetje onwennig, het is tenslotte ook niet niets als je zo’n erfenis meekrijgt. Van merchandise, tot cd’s, dvd’s, optredens, tv-programma’s en wat er achter de schermen nog meer bij komt kijken.

Heel hard werken dus. Gaandeweg het jaar zag je de dames echter groeien en soms lijkt het al alsof ze niets anders hebben gedaan. De regenboogjurkjes zijn ingeruild voor een hoop glitter in verschillende kleuren. 

Dubbel-cd

Net als vorig jaar is het een dubbel-cd; op beide cd’s staan 12 liedjes. 12 Nieuwe liedjes en songteksten.

Althans drie daarvan zijn al aardig bekend; namelijk Ushuaia, Love Boat Baby die een paar weken geleden uitkwam met de clip waaraan 100 figuranten mee mochten doen, 100 verschillende figuren en natuurlijk Iedereen K3 van de nieuwe serie die helaas in Nederland nog niet wordt uitgezonden.

Ook deze liedjes zijn geschreven door het team dat bestaat uit Miguel Wiels, Peter Gillis & Alain Vande Putte. De ene titel klinkt nog vrolijker dan de ander en ik kon niet wachten tot ik ze gehoord had.

Op de eerste cd met nieuwe liedjes staan;

 1. Ushuaia
 2. Love Boat Baby
 3. De aarde beeft
 4. Aliyee
 5. Iedereen K3
 6. On va Danser
 7. Play-o
 8. Boembiboem
 9. Choco choco
 10. Popgroep
 11. Helden en Soldaten
 12. Prinsesje en Superman

De tweede cd bestaat uit de klassiekers van K3. Dit zijn geworden:

 1. Liefdeskapitein
 2. Hallo K3
 3. I love you baby
 4. Waar zijn die engeltjes
 5. Je hebt een vriend
 6. Lokole
 7. De drie biggetjes
 8. Drums gaan boem
 9. Bij de politie
 10. Hippie shake
 11. Lollipopland
 12. Wereld van K3

Songteksten

De songteksten vind je samen met heel veel foto’s van de nieuwe K3 in het boekje zodat je al snel kan meezingen. Een deel vind je al online.


Songtekst – Ushuaia

Songtekst – Love Boat Baby

Songtekst – Iedereen K3

Ons oordeel?

Over het algemeen allemaal vrolijke uptempo-nummers zoals je van K3 gewend bent, met wat nieuwe woorden. Het ene nummer wat leuker dan het ander, maar ja smaken verschillen. Afgewisseld met wat rustiger nummers.

Het valt wel op dat ze ieder nummer echt een andere sfeer hebben willen geven en andere ’technieken’ hebben gebruikt. Een deel heeft misschien wel iets weg van Kinderen voor Kinderen of waarvan je je afvraagt hoe ze op het idee komen zoals Choco choco en Boembiboem zelfs licht Abba.

Naast vrolijke muziek over beroepen zoals popgroep of stewardessen. Maar ook maatschappelijk verantwoord zoals de aarde beeft en prinsesje en superman wat draait om genderverschillen. Althans, dat haalde ik eruit, als ik dit lees gaat het nog een stuk dieper over geaardheid en homoseksualiteit.

Zelf snap ik dat niet zo, want als jongen hoef je niet meteen homo te zijn als je een keer een jurk aan wilt trekken… De oude nummers vond ik dit jaar een stuk leuker dan de selectie van vorig jaar. Een paar van mijn persoonlijke favorieten tussen, zoals Liefdeskapitein, Drums gaan boem en Lollipopland.

Het voordeel van niet ingewikkelde teksten is dat mijn dochter bij de laatste; prinsesje en superman na een half nummer het al mee kon zingen. De vorige cd hebben we zeer dankbaar gedraaid in de auto, ideaal tijdens de reizen naar Kroatië en Denemarken.

Ik denk dat deze cd dit jaar meegaat, geen idee waar we heen gaan, maar dit wordt weer een groot succes.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)