Skip to Content

Baby trends 2023; wat zijn typische producten?

Baby trends 2023; wat zijn typische producten?

Ook in de babywereld is er sprake van trends. Wat staat ons het komende jaar te wachten? Met welke babytrends ‘moeten’ we rekening houden wat betreft de inrichting van de babykamer of op andere babygebieden?

De babykamer in 2023

De babykamer hoeft in 2023 niet meer gloednieuw te zijn. Spullen opnieuw gebruiken, netjes opknappen en ze mixen met nieuwe spulletjes: helemaal 2023! Ook voor babykamers is duurzaamheid namelijk een mooi uitgangspunt. En daarmee ook een hele troost in deze dure tijden!

Daarnaast zijn de echte babykleurtjes een beetje aan het uit raken. Natuurlijk blijven ze mogelijk, maar als je dan toch voor roze wilt gaan: kies dan een andere tint dan het babyroze.

Oudroze en beige doen het goed. En wat blauw betreft: donkerblauw heeft de voorkeur als je ‘hip’ wilt zijn. Ook de printjes op het behang hoeven niet langer typisch babykamer te zijn.

Met andere woorden: de babykamer mag een meer volwassen uitstraling krijgen. Er is ook niet een specifieke kleur aan te geven die het helemaal is komend jaar. Maar naast de al genoemde kleuren kun je ook nog denken aan okergeel of olijfgroen. Zelfs zwart kan!

Babykamerdecoratie

Wat ga je in je kamertje zetten? Rotan is weer helemaal terug van…nooit weggeweest! Ook in 2023 mag rotan niet ontbreken in je babykamertje. Verder doen vooral organische vormen het goed. Waardoor het allemaal wat zachter overkomt.

Verder kun je je helemaal uitleven met dierenprints en zelfs bloemenprints kunnen in een babykamer. Houd je wel van een luxe uitstraling en denk je dat dat nu dus niet meer kan?

Jawel hoor. ‘Goud’ zul je ook tegenkomen in de winkel als je op zoek gaat. Een spiegel met een ‘gouden’ lijst of goudkleurige streepjes op het behang. Het kan echt wel!

Duurzaamheid

Zoals gezegd is duurzaamheid iets wat ook de babywereld bereikt heeft en niet alleen op het gebied van de babykamer. Tweedehands spulletjes gebruiken voor je baby voelde misschien niet zo goed voor je.

Net alsof je geen geld over zou hebben voor je kind, bijvoorbeeld. Maar die gedachte is echt wel ouderwets geworden. Juist omdat de wereld voor je kind aan je hart gaat, kies je bewust voor duurzaamheid. En dus ook voor tweedehands spulletjes voor de babykamer, speelgoed en kleding. Niks mis mee!

Deze spulletjes en de kleding kun je op verschillende manieren vinden:

  • Via familie: een ouder neefje of nichtje van je baby kan net uit de kleertjes gegroeid zijn!
  • Marktplaats
  • Kringloop
  • Informeer eens bij je facebookvrienden of op andere sociale media. Wie weet wat men nog voor je in de verkoop heeft.
  • Online via vintage-shops
  • Je kunt ook babyitems en dergelijke huren!

Naast hergebruik van materialen kun je bij duurzaamheid nog verder denken. Hoe is iets bijvoorbeeld gemaakt? En welke materialen worden ervoor gebruikt? Stilstaan bij de arbeidsomstandigheden doen we gelukkig ook steeds meer. Fairtrade is zeker goed te noemen, ook als het op babyspullen aankomt.

Wasbare luiers

Niet iets wat nieuw is, maar wel populair blijft in 2023 is de aanschaf van wasbare luiers in plaats van de (dure) wegwerpluiers. Het is even wennen als je altijd wegwerpluiers gebruikt hebt, maar het is zeker wel de moeite waard. Voor het milieu én voor je portemonnee.

De aanschaf is even duur, maar daarna hoef je niet iedere week weer op luiers uit. Die ook héél duur zijn.

Je baby dragen

Je kindje niet altijd maar in de wagen of buggy leggen, maar knus bij je dragen. Heel natuurlijk en fijn en gelukkig blijven we dat ook inzien in 2023. De mooiste draagzakken blijven je aanstaren vanaf je scherm!

Kies een draagzak die veilig is voor je baby en natuurlijk fijn draagt voor jouzelf. Hier zijn richtlijnen voor te vinden, want er zijn manieren van dragen die gevaar kunnen opleveren voor je baby! Toch wel een puntje om stil bij te staan. Natuurlijk zal je ook hierin de mooiste printjes en kleuren kunnen vinden.

Trend in geboortekaartjesland

Nog een ding wat onderhevig is aan trends zijn de geboortekaartjes. Maak je ze zelf of laat je ze drukken? Er wordt verwacht dat de kaartjes komend jaar vooral uniek zullen zijn door het materiaal wat gebruikt wordt.

Wat dacht je van een kaartje van bamboe? Of bijvoorbeeld hout? Er zal meer gekozen gaan worden voor andere vormen dan het standaard kaartje.

Namen voor de baby

En dan hebben we nog de babynamen. Als er iets is wat opvalt aan babytrends dan zijn het de namen wel. Hoe vaak komt het niet voor dat een bepaalde naam opeens zo populair is, dat het kind altijd met naamgenoten in dezelfde klas zit?

Komend jaar zullen Nederlandse namen weer populair zijn. Dus de stoere jongensnamen als Daan of Joep. Maar ook voor meiden waarbij je moet denken aan Floor of Jet.

Wat dus ook opvalt is dat het meteen heel korte namen zijn. Gelukkig zijn er toch echt ook aanwijzingen dat het niet alleen maar Nederlands is. Engelse namen blijven populair, net als Italiaanse namen.

Namen uit Scandinavië zijn trouwens helemaal hip. Finn, Lars, Liva of bijvoorbeeld Hanna doen het hartstikke goed. En ja, dat was misschien te verwachten, maar namen die niet specifiek voor een jongen of een meisje zijn, zullen ook graag gekozen worden.

Maar ook nu moet je dan vooral aan stoere, korte namen denken. Dat komt dus bijna overal in terug, op misschien de Italiaanse namen na. Namen die voorkomen in de Bijbel of de Koran zullen waarschijnlijk ook veel voor blijven komen. En namen uit de natuur!

Natuurlijk leven

De natuur neemt steeds meer trends voor zijn rekening. En dat zie je eigenlijk ook terug in diverse babytrends. Natuurlijke materialen voor de babykamer, zoals rotan en groene kleuren, zijn hartstikke prima in 2023.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn geboortekaartjes in bamboe of hout heel trendy. Maar het schijnt zelfs in babynamen ook terug te komen! Om hier dan nog een voorbeeld van te geven: Beer, Wolf, Roos, Iris, Maan.

Het zijn namen die niet nieuw zijn maar wel populair. En wel degelijk uit de natuur stammen!

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)