DIY: Zelf Valentijnskaarten maken met kinderen

We blijven nog even in het Valentijnsthema. Je zou bijna vergeten dat het komend weekend ook Carnaval is 😉 De afgelopen week hebben we namelijk ook kaarten geknutseld. Met verf, lijm, plakband en natuurlijk heel veel glitters. Met als hoofdkleur rood en roze. Uiteindelijk hebben we vijf verschillende kaarten gemaakt. Wil je zelf ook Valentijnskaarten maken; lees dan vooral verder.

Lees ook: Valentijn cadeautjes; de leukste tips om te geven of maken met kinderen
Lees ook: Valentijnsdag knutselen; ideeën en voorbeelden voor baby, peuters, kleuters , oudere kinderen en volwassenen
Lees ook: Wat is Valentijnsdag? Wat vieren we en wat is de legende?
Lees ook: Valentijn cadeautips voor hem en haar
Lees ook: Hartvormige hapjes maken voor Valentijn of moederdag recepten met oa chocolade en aardbeien

LOVE-letters

DIY: Valentijnskaarten maken met kinderen - Mamaliefde

De eerste kaart is gemaakt door onze zoon. Met tape heb ik de letters L ♥ V E afgeplakt. Vervolgens een paar klodders roze en rode verf op de kaart laten druppelen en hem heerlijk laten kliederen. Even laten drogen, tape er vanaf trekken en je kaart is klaar om verstuurd te worden.

Hartjesstempels

DIY: Valentijnskaarten maken met kinderen - Mamaliefde

Met een wc-rolletje kan je heel makkelijk hartjes stempelen op een kaart. Eventueel is het ook mogelijk om de doorsnede van bleekselderij te gebruiken. Of als je kind wat ouder is twee duimafdrukken die je als een hartje onder een hoek op elkaar plaatst. Zorg er wel voor dat je de kaarten op tijd wegtrekt; hier in huis waren ze namelijk erg enthousiast en is het een grote roze rode vlek geworden. Wat glitters er over en je kunstwerkje is klaar.

Lees ook: Knutselen met wc-rolletjes

Transparant hartje

DIY: Valentijnskaarten maken met kinderen - Mamaliefde

Met enige regelmaat zie ik voorbeelden voorbij komen van transparanten waarbij ze het ‘raam’ hebben opgevuld met snippers van tissuepaper. Ik heb een paar strookjes in verschillende roze tinten geknipt en ze door de dames in stukjes laten scheuren. Vervolgens ben ik eerst zelf even gaan oefenen om te kijken hoe makkelijk dit gaat. Het plakken is denk ik pas geschikt vanaf kleuterleeftijd. Het beplakken van het hart van het hart is wel prima te doen. Lekker kliederen met een kwastje en wat lijm en ze hebben de grootste pret.

Hartjesrups

DIY: Valentijnskaarten maken met kinderen - Mamaliefde

Voor deze rups heb ik zelf een aantal hartjes uitgeknipt. Vervolgens heb ik onze peuter een voorbeeld laten zien en het eerste hartje opgeplakt. De rest heeft zij zelf gedaan. Kinderkunstwerkjes hoeven niet perfect te zijn, toch lijkt het aardig. Met het hoofd en de oortjes heb ik wel even geholpen.

Bos bloemen

DIY: Valentijnskaarten maken met kindere: Bos bloemen per post - Mamaliefde

Het is natuurlijk ook altijd leuk om bloemen te ontvangen. Deze bloemen kan je prima versturen in een plat doosje dat door de brievenbus past. Hiervoor trek je de handafdruk van je kindje om, even uitknippen en je kindje laten versieren. Vervolgens plak je ze op een rietje, eventueel met een aantal blaadjes. Leuk om te versturen naar oma.

Meer pinterest inspiratie voor valentijnskaarten

Ga jij ook samen met je kind Valentijnskaarten maken en versturen? 

Samen met je kind zelf valentijnskaarten maken voor vriendjes en vriendinnetjes, oma's, tante's of de juffrouw. Met verf, tape en glitter. Ook de leukste ideeën van pinterest om zelf een valentijnskaart te maken - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Valentijnskaart zelf maken; Knutselen met kinderen, peuters en kleuters
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Leuk hoor! Ik vind Bjarne nog een beetje te jong, maar als hij wat ouder is en echt zelf kan tekenen enzo, dan ga ik zeker wat kaarten met hem maken.

  • Ahh zo lief! Wij hebben laatst ook een kaartje gemaakt, beterschapskaartje voor opa. Die rups zag ik voorbij komen op Pinterest. Leuke is die he.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top