Skip to Content

Glitter dots van Crayola review; spelen met glitters zonder rommel?

Glitter dots van Crayola review; spelen met glitters zonder rommel?

Knutselen en versieren met glitters is de droom van heel veel kinderen (niet alleen meisjes). Alleen moeders (of vaders) zijn daar niet altijd evenveel fan van. Voor je het weet zit alles onder de lijm en de glitters en drie keer raden wie het kan opruimen / schoonmaken!

Met dat idee in het achterhoofd is Crayola aan de slag gegaan om iets te ontwikkelen zodat kinderen toch met glitters kunnen spelen, maar dan zonder rommel! Namelijk de Glitter Dots. Klinkt geweldig toch?

Glitter dots van Crayola review; spelen met glitters zonder rommel? - Mamaliefde
Glitter dots van Crayola review; spelen met glitters zonder rommel? - Mamaliefde
Glitter dots van Crayola review; spelen met glitters zonder rommel? - Mamaliefde

Wat zijn Glitter Dots?

Glitter Dots zijn kleine kneedbare lijmbolletjes met glitters en kunnen met elkaar gemixt worden voor de meest kleurrijke glittercombinaties. De verschillende kleuren dots zijn te gebruiken op diverse oppervlaktes, of je nu een creatie wilt maken op hout of papier, de glitters blijven plakken.

De Glitter Dots van Crayola zijn dus een alternatieve manier om met glitters te knutselen zonder dat dagen later nog overal glitters liggen. De kleine kneedbare lijmbolletjes zitten vol met glitters en geven geen glitters af op plekken waar je ze niet wil hebben.

De dots zijn te gebruiken op verschillende oppervlakken als karton, hout en papier. Uitdagingen zoals hoeveel lijm moet ik gebruiken of zullen alle glitters vastzitten, zijn met Glitter Dots verleden tijd.

Kneed de dots in de juiste vorm, meng eventueel verschillende kleuren Glitter Dots door elkaar, laat je glitterwerk een paar uur uitharden en klaar is je sprankelende creatie!

Glitter Dots-sets

Er zijn zes verschillende Glitter Dots-sets verkrijgbaar. In een set vind je een verpakking met diverse strips waarin de kleurrijke bolletjes zitten. Dit zijn kleine bolletjes van een soort kneedbare glitterklei / lijm die je één-voor-één kan gebruiken.

Vervolgens kun je daarmee één van de vakjes vullen van je schilderij, sleutelhanger of wat anders.

Glitter Dots-sleutelhangers

Zelf zijn we aan de slag gegaan met een sleutelhangerset van Glitter Dots. Met deze set kun je twee sleutelhangers maken van een donut en een cupcake. In de verpakking zit de zilveren verpakking met alle glitter dots zoals ook medicijnen verpakt zitten.

Echter moet je hier niet doorprikken, maar kan je het folie er vanaf trekken om bij de dots te komen. Als je een balletje hebt maak je deze zo plat mogelijk en vervolgens duw je hem tegen het randje aan van de plastic sleutelhanger.

Het is wel een uitdaging om het goed uit te ‘smeren’ zodat er geen dik laagje overblijft en kleuren door elkaar gaan mengen. Zoonlief (7) wil hier als eerste mee aan de slag, maar na twee dots is hij er eigenlijk al wel weer klaar mee.

Het blijft toch niet zo goed plakken als hij hoopt. Daarom maken we het samen af; hij kiest de kleur en brengt het aan en ik wrijf het daarna zelf uit. Na ongeveer 10 minuten zijn we klaar en is de eerste sleutelhanger gevuld.

Althans, alleen een laagje, want de binnenkant blijft leeg. Hier mis ik iets van een opvulmateriaal zodat de hele sleutelhanger gevuld is. Heel eenvoudig kun je de achterkant er op vastklemmen, die zit ook echt goed vast waarna je de sleutelhanger er aan vast kan haken. Zoonlief is in ieder geval heel erg tevreden over zijn kunstwerk.

Gelukkig zitten er twee sleutelhangers in; want natuurlijk wil dochter een dag later er toch ook wel mee aan de slag (ik had juist verwacht dat zij dit echt heel erg leuk zou vinden). Zij gaat aan de slag met de cupcake, dit lukt zelf maar ik moet haar er soms wel aan herinneren dat ze het goed moet uitwrijven.

Ik zie bij andere sets, die meer 2D werken, dat er een soort spateltje bij zit waardoor je het goed kan aandrukken en uitsmeren. We moeten wel constateren dat er voor deze twee kunstwerkjes genoeg dots inzitten om ze te kunnen bedekken en we zelfs iets over houden.

Misschien ben ik met de eerste toch iets te spaarzaam geweest. Het liefste had ik echter toch iets meer of grotere dots gehad zodat je de sleutelhanger ook helemaal kan opvullen. Nu zijn er delen waar de dots niet helemaal goed blijven plakken aan het plastic en dus weer loskomt.

En nu natuurlijk de vraag; levert het ook echt minder rommel op? Ja, er brokkelen wel wat glitters af of er blijven er enkele plakken aan mijn vingers maar dat is eigenlijk verwaarloosbaar. In principe kunnen ze er ook prima zelf mee aan de slag.

Wel een nadeel is dat je na het maken van deze twee sleutelhangers er klaar mee bent, de overgebleven glitter dots kan je niet echt voor iets anders gebruiken of om gewoon mee te knutselen zoals je met ‘gewone’ glitters wel kan.

Je hebt echt een set nodig met materialen om er eenmalig mee te kunnen spelen.

Linda van Aken