Skip to Content

Bontoy Friendimal loopwagen review

Bontoy Friendimal loopwagen review

 Nu zijn er loopwagens in alle vormen en maten, maar was ik erg blij met de BONTOY Friendimal loopwagen. We hebben namelijk alleen een loopfietsje en dan is een wagen met een bredere zit ook wel erg fijn. Qua vormgeving is hij trouwens ook nog eens enorm mooi om te zien!

Als je het hebt over speelgoed voor je kinderen zijn loopwagens en fietsjes een absolute must om te hebben. Kinderen vinden het geweldig om erop rond te rijden. Binnenshuis of buiten de deur. Daarnaast is het heel erg goed voor de grove motoriek.

Jarenlang plezier

De BONTOY Friendimal loopwagen werd hier in huis dan ook goed ontvangen. In tegenstelling tot eerdere loopfietsjes / driewielers. Iets te goed naar mijn mening zelfs; ze willen er allebei op rijden en dat gaat natuurlijk niet.

Qua leeftijd is het echter geen probleem is want hij is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden (omdat ze dan over het algemeen goed met beide beentjes op de grond kunnen als ze erop zitten) tot en met 6 jaar. De wagen is ook enorm stabiel en valt niet makkelijk om. Dus ook kleinere kinderen die hem hebben geprobeerd komen er heel snel mee weg

Qua gewicht kan hij trouwens zelfs mama hebben, dus het gaat echt om de hoogte van de loopwagen waar je tussen kan variëren. In de walvis zitten drie hulpstukken waarmee je hem kan verlagen of weer kan verhogen. Een tussenvorm is dus niet mogelijk.

Gelukkig heb je alleen een schroevendraaier nodig voor het in elkaar zetten, om het stuurtje goed te monteren. Voor het verhogen kan je eenvoudig de draaiknop losdraaien. Ideaal dus voor jarenlang speelplezier en niet iets wat je even gebruikt en dan in een hoek belandt.

Geruisloos als een walvis

Naast dat de BONTOY Friendimal loopwagen voor langere tijd geschikt is, is er heel goed nagedacht over de vormgeving. Papaliefde zag het niet meteen maar het ontwerp is gebaseerd op een walvis.

Met het stuur als waterspuitgat, oogjes en achter een soort staart. Met handvat, zodat je hem ook eenvoudig op kan tillen als je kind het zat is. De loopwagen weegt 6 kg dus dat is net een zak aardappelen.

Net zoals een vis is deze loopwagen echt geruisloos. Het valt op dat er niet iets door het huis heen dendert. Ook fijn voor de buren. Tenminste, zolang ze het niet gebruiken als botsauto om tegen de deuren op te rijden.

De wielen zijn niet alleen stevig en geruisloos, maar ook enorm flexibel. Je geeft de walvis een zacht duwtje en hij is al aan de andere kant van de kamer. Het sturen gaat ook heel eenvoudig. Dit ontwerp is trouwens niet voor niets. BONTOY steunt de Whaleman Foundation, de vereniging die zich inzet voor de strijd tegen dolfijnen­ en walvissenjacht.

Algemene informatie

BONTOY staat bekend om zijn kwaliteitsvolle meegroeiloopwagens voor kinderen. De naam van het merk is dan ook afgeleid van het Franse ‘Bon’ en het Engelse ‘Toy’. BONTOY Friendimal is een innovatieve, vrolijke en originele loopwagen die de verbeeldingskracht van kinderen stimuleert.

Vanzelfsprekend is de veiligheid gewaarborgd: zowel qua ontwerp als materiaalgebruik voldoet de BONTOY Friendimal aan strenge, internationale veiligheidsnormen en ontving het recentelijk nog een European CE Certification.

Linda van Aken