Een peuter en zelfs je kleine dreumes is ook maar een mensje… en dus kan ook dit kleine hoopje geluk al de nodige streken uithalen. Kattenkwaad waar je vaak stiekem om moet lachen, maar oké, er zijn er ook bij die iets minder grappig zijn. Zeker als het ook nog eens midden in de nacht gedaan wordt! Lees (en lach) je even mee met 20 streken die ieniemienie mensjes ons weleens leveren? Overigens: eigenlijk is het helemaal niet erg een ondeugend kindje. Het is juist heel goed voor zijn ontwikkeling, maar goed, dat moet je natuurlijk niet hardop tegen je peuter zeggen…

Eten aan de hond voeren

Meneer of mevrouw heeft geen trek of vindt het zielig voor de hond. Maar die stukjes brood op mijn bordje kan ik ook gewoon aan de hond voeren. Hoef ik niet te eten en hondje is blij. Dus wat zeurt mama nou?

Je make up opdoen

Wat is ze (of hij natuurlijk) toch zoet. Maar dan zie je het als je om het hoekje gluurt. Prinsheerlijk zit je kind te tutten met jouw lippenstift en mascara. Dat ze eruitziet als een mislukte clown zal haar niet boeien. Zij is mooi, net als mama!

Toch lekker in de plassen stampen

Slecht weer, dus overal plassen op de weg? Denk nou maar niet dat je dan met je kind rustig kan gaan wandelen naar oma, in haar of zijn nieuwe outfit. Voordat je de mooie kleertjes aan oma kan showen, heeft je wurm al dertig plassen gezien waar natuurlijk in gestampt moet worden. En denk nou maar niet dat het jou niet overkomt…

Lekker de pakken hagelslag omkieperen

Die keukenkastjes zijn wel heel leuk om open te doen. Want weet je: er staan pakken in met van die leuke korreltjes en dat is zo leuk om eruit te strooien over de grond heen! Hagelslag, rijst of misschien wel gewoon poedersuiker of bakmeel. Als het maar uit het pak valt. Liefst zoveel mogelijk en alles door elkaar heen! Of nog mooier: over jezelf heen!

Zelfs een tuigje werkt niet…

Probleem bij één van mijn mannen, hem ergens veilig in laten blijven zitten. Of het nu om de kinderstoel of de buggy ging, meneer wilde eruit. En ik moest niet denken dat een tuigje het beter zou laten zijn. Tuigjes betekenden voor hem dat hij er zeker uit moest zien te komen. Hoe hij het voor elkaar kreeg, weet ik nog steeds niet, maar zelfs het meest ingenieuze tuigje werkte niet en wurmde hij zich er tussendoor. Zodat ik tuigjes al snel in de ban deed, want het werd er alleen maar enger mee…

Overal overheen klimmen

Sommige peuters zijn echte apen en willen echt overal overheen klimmen. Ook die hekjes die bedoeld zijn om erachter te blijven. Tja, dan komt de vraag dus wat nu enger is: geen hekje of wel een hekje maar deze MOET bedwongen worden? Hoger hekje is misschien een uitkomst, of het wordt er juist nog enger op!

Gooien met het eten… of met de blokken…

Eten is om mee te gooien. Dwars over de stoel heen, de tafel, op de grond of nog leuker: gewoon de hele kamer doorsmijten. En dat kan uit frustratie of boosheid, maar ook gewoon voor de lol. Zeker als je broertjes of zusjes hebt die er hard om moeten lachen. Want wat is er nu leuker dan samen lol maken en grappig gevonden worden? Niets toch! Nou dan!

Minder troep maar wel een stuk minder leuk als je het tegen je aan krijgt: gooien met blokken, autootjes en ander speelgoed. Oef, even ingrijpen dus!

Poepluier uitsmeren

Gelukkig zelf geen ervaring mee, maar mijn zus wel. Neefje lag heerlijk te slapen (dacht ze), maar toen ze boven kwam bleek meneer heerlijk zijn poepluier uitgedaan te hebben en alles ermee onder gesmeerd te hebben. Iewk… Eh, oké, dat is niet echt om te lachen!

Nee, nee, nee!

Tja, vooral peuters zijn in een soort pubertijdsfase en zullen ontdekken dat NEE zeggen heel leuk is om te doen. Het liefst de hele dag NEE brullen, gewoon om het NEE zeggen. En natuurlijk moet je ook je woorden kracht bijzetten, dus ga je er lekker bij liggen krijsen. Of verzet je echt geen voet meer. En dat NEE kun je ook zeggen tegen oma of de buurvrouw of…

Opeens ligt je boodschappenwagentje vol of is het juist leeg…

Gezellig boodschappen doen met je kleintje. Hmm, gezellig? Voor je het weet is je karretje gevuld met artikelen die je helemaal niet wil, maar die je kind er stiekem ingegooid heeft terwijl jij even keek welke koffie je nu wilde hebben. Zit je peuter of dreumes veilig in de wagen en denk je dus dat dat niet kan gebeuren? Fout! Want als mama dus bij producten staat te kijken, trek ik gewoon onderhand iets uit het rek… Of je dreumes gooit juist iets uit de wagen, dat kan ook nog. En vaak heb je dat pas door als je thuis wil gaan koken en opeens een ingrediënt voor je eten mist. Zucht…

Stiekem toch de trap op

Nee hoor, mijn kind blijft netjes beneden. Je bent bij een vriendin zonder traphekje, maar vertrouwt je kind volkomen. Foutje! Want een trap waar je gewoon zomaar wel op kan lopen, tja, dat is een groot, lonkend avontuur en die gaat je dreumes uiteraard vol enthousiasme aan!

Speelgoed afpakken

Een dreumes of peuter is eigenlijk nog te klein om echt te begrijpen wat het doet als het speelgoed afpakt. Zich verplaatsen in die ander is gewoon nog een stapje te ver. Dus heeft broertje een mooie auto waar de kleine ook mee spelen wil? Tja, dan pak je dat toch gewoon af!

De zalfpot uitsmeren

Staat er een pot zalf op de kinderkamer? Zorg dat deze hoog staat! Kan je kind bij de zalf komen, dan zal het niet alleen zichzelf onder smeren, maar ook de hele kinderkamer. Kijk mama, mooi hè!

Vingerverf

Een verftekening maken is natuurlijk prachtig. En voor kleintjes is vingerverf het einde. Maar ja, laten we eerlijk zijn, dat is ook wel een beetje vragen om moeilijkheden als je even niet oplet. Natuurlijk zal je kindje niet snappen dat het met zijn verfvingertjes dan niet aan andere dingen mag komen dan aan zijn vel papier. En als het eenmaal doorheeft dat de tafel wel erg mooi wordt van de verf, of het behang…

Behang scheuren

Over behang gesproken: ook dat is een echt lokkertje. Want naast verven of tekenen kun je dit ook heerlijk scheuren.

Stiften

Stiften zijn ook een dingetje. Misschien geef je, terecht, je kleintje nog geen stiften. Maar er is er zo één van broer of zus gepakt. En daarmee kun je heerlijk overal op tekenen. Ook op je gezicht trouwens!

Snoepjes pakken

Staat de snoeppot op een makkelijke plek? Logisch natuurlijk, maar een klein klimpartijtje houdt je kind echt niet tegen om deze heerlijke pot te bemachtigen…

Een vuilnisbak kun je omgooien

O bah, nee! De vuilnisbak wordt gewoon omgegooid en ben je er dan nog niet bij, dan gooien we nog wel even eigenhandig het geheel verder de keuken door…

Haren knippen

Net als de kapper je haren knippen. Leuk toch? Waarom mama daar dan boos om wordt? Bij dat enge mens, de kapster, moet je stil zijn van haar, maar als je het zelf doet wordt ze boos… Snap jij het nog?

Je buiten sluiten

Daar sta je dan. Even snel iets buiten in de container gooien, dacht je. Maar zoon- of dochterlief doet lekker de deur achter je dicht. En dus kom jij er niet meer in! Help!

Lees ook

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)