Skip to Content

Waar moet je op letten als je lingerie koopt; juiste vorm/maat etc.

Waar moet je op letten als je lingerie koopt; juiste vorm/maat etc.

Lingerie, een lastig onderwerp om het in het openbaar over te hebben. Het praten over ondergoed wordt vaak onterecht gezien als een taboe, maar niets is minder waar. Het is juist heel erg belangrijk om het erover te hebben.

Maar liefst tachtig procent van de Nederlandse vrouwen draagt een verkeerde bh-maat. Dit is zo ontzettend zonde, want het is eigenlijk onnodig.

Eigenlijk zou er les voor vrouwen moeten bestaan over het kopen van de juiste en geschikte lingerie. Dit is namelijk nog best een moeilijke opgave. Want, waar moet je nou precies op letten wanneer je lingerie koopt?

Kwaliteit

Ten eerste is het belangrijk dat je niet alleen naar de prijs kijkt van het desbetreffende lingeriesetje, maar ook naar de kwaliteit ervan. Hangen er veel losse draden aan de bh of bestaat de string slechts uit zeer loszittend elastiek? Dan kan je deze bh of string beter laten liggen

. Goedkoop is duurkoop luidt het oude gezegde, en dat geldt hier ook zeker voor. Als je merkt dat iets stevig en dik van stof is, is het vaak kwalitatief beter dan heel doorzichtige en dunne dingen van kant.

Dit wil niet zeggen dat een kanten onderbroekje per definitie slechte kwaliteit heeft. Je dient dit zelf per kledingstuk rustig te onderzoeken.

Stijlvol

Een andere tip voor het kopen van lingerie is het volgen van de modetrends die er op dat moment gelden. Soms is het gebruik van kant heel erg in, en het is leuk om daar dan op in te spelen door kanten lingerie aan te schaffen.

Door mee te bewegen met de huidige mode, wordt het dragen van lingerie ook leuk. Je kan creatief omgaan met kleding, zonder dat iedereen het ziet, aangezien het om onderkleding gaat.

Het is daarnaast ook leuk voor je partner om er trendy uit te zien, zeker onder de lakens. Het is daarom dus van belang dat je lingerie uitkiest die ook daadwerkelijk stijlvol is volgens de mode van tegenwoordig. Bij LASCANA heb je heel veel keuze qua lingerie, maar ook (nacht)kleding.

Comfortabel

Comfortabel is een andere eigenschap die jouw lingerie absoluut moet hebben. Het is leuk dat je bh er mooi uitziet, maar zolang het niet lekker zit, voel jij je er ook niet lekker, stijlvol of mooi in. Dit heeft dan zijn weerslag op jouw algemene uitstraling.

Deze zal verminderen als je lingerie draagt die niet behaaglijk of aangenaam is. Die mooie push-up bh kan nog wel zoveel allure uitstralen, als hij niet lekker zit zal je hem ook niet vaak aantrekken.

Dit is zonde van je geld. Het is daarom van essentieel belang dat je kiest voor lingerie die ook fijn aanvoelt en zich goed om jouw lichaam sluit.

Op deze manier ga je ook echt van binnenuit stralen, en deze uitstraling zal andere mensen dan weer opvallen. Zie het als een soort oorzaak en gevolg.

Materiaal

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal. Sommige materialen zullen kwalitatief beter zijn dan andere. Kant is bijvoorbeeld een fragieler materiaal dan polyester. Maar soms is het kant zo bewerkt dat het toch stevig kan aanvoelen.

Het is dus niet zo dat kanten lingerie al bij voorbaat moet worden uitgesloten. Je dient dit zelf te moeten onderzoeken per kledingstuk door een aantal testjes (de stof lichtjes oprekken is bijvoorbeeld een simpele test om de kwaliteit te testen).

Verder wil je soms dat je lingerie niet zichtbaar is onder je kleding, omdat je bijvoorbeeld een nauwsluitende jurk draagt.

Het is hiervoor ook handig om het materiaal in je keuze te betrekken, omdat dit veel verschil kan maken in de zichtbaarheid van je lingerie.

Lingerie setjes

Tegenwoordig is het helemaal hot om setjes te dragen. Setje houdt in dat je een bh draagt met een bijpassend slipje, of vice versa. Dit zorgt ervoor dat jouw onderkleding een geheel vormt.

Volgens verscheidene onderzoeken voelen de meeste vrouwen zich ook het sexiest en het mooist in lingeriesetjes. Het is niet zo dat je de bh en het slipje dan niet meer apart kan dragen, zeker niet.

Maar het is wel vaak mooier als je ze allebei tegelijk aantrekt. Setjes worden daarnaast door lingeriewinkels zoals Hunkemöller of Livera vaak voor lagere prijzen aangeboden dan wanneer je de slip en de bh los of apart van elkaar zou kopen. Dit is een ander bijkomstig voordeel.

Kleur

Een andere zaak waar je rekening mee moet houden met het kopen van lingerie is de kleur van de slip of de bh. Vaak is het zo dat kleuren die je goed staan qua gewone kleding, je ook goed staan qua lingerie.

Dus, de wat lichtere huidtypen kunnen het beste gaan voor nude-tinten en pastelkleuren, terwijl de wat donkerdere huidtypen beter naar de wat meer knallende kleuren kunnen grijpen.

Als je een veilige keuze wil maken, ga dan voor zwart. Zwarte lingerie is eigenlijk altijd goed, het is sexy, uitdagend, maar tegelijkertijd ook ingetogen en bescheiden. Dit lijkt op het eerste gezicht een beetje paradoxaal, maar is het in feite niet.

De juiste maat

Waar moet je op letten als je lingerie koopt; juiste vorm/maat etc. - Mamaliefde

Zoals eerder in de inleiding gezegd, is het ook erg belangrijk om de juiste maat lingerie aan te schaffen. Deskundigen en winkelpersoneel kunnen je hierbij goed helpen. Als je in een fysieke winkel past, zullen zij je van dienst zijn. Zij kunnen door te kijken hoe de bh of slip jou staat, aangeven of je een wat kleinere maat of juist een wat grotere maat nodig hebt.

Daarnaast kunnen ze je wat algemene tips geven door bijvoorbeeld te vertellen welke bh’s jou over het algemeen goed staan (ja, je hebt hier heel veel verschillende soorten in)!

Het is van belang goed naar de vorm van je figuur te kijken. Als je een zandloperfiguur hebt, heb je vaak andere bh’s nodig dan iemand met een appelfiguur. Zo zijn er nog veel meer belangrijke verschillen!

Kortom, als je lingerie gaat kopen is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. Ik heb ze hier in een lijstje gezet, dus hopelijk heb je er wat aan!

Redactie Mamaliefde