Skip to Content

27 Tips hoe kan je kans op zoon of dochter vergroten?

27 Tips hoe kan je kans op zoon of dochter vergroten?

“Je moet dankbaar zijn dat je zwanger bent” of “Het maakt niet uit of het een jongen of meisje is, als het maar gezond is”. Helaas gelden deze uitspraken niet voor alle ouders. Niet alleen in bepaalde delen van de wereld waar er bijvoorbeeld een éénkindsregel is vanuit de overheid, maar ook gewoon in Nederland.

Zo zijn er (met name moeders) die na vier zonen toch eigenlijk wel dolgraag een meisje willen krijgen.

In de praktijk worden er namelijk meer jongens (52%) dan meisjes (48%) geboren, waardoor die wens groter is. Er zijn zelfs ouders die abortus overwegen als het geslacht niet is wat ze willen.

Voorkeur jongen of meisje

Er heerst een taboe op een voorkeur hebben voor een jongen of een meisje. Maar natuurlijk kan het voorkomen. Dat voel je nu eenmaal zo en daar heb je dus mee te dealen. Je kunt je alleen wel afvragen wat je er dus mee moet.

Besef dat je nooit van tevoren kunt weten of het een jongen of een meisje zal worden. Stel dat het kind het ‘verkeerde’ geslacht heeft. Kan je dan wel met hem of haar gelukkig zijn?

Klinkt misschien wel heel zwaar, maar is wel een eerlijke vraag naar je kind toe.

Wat denk je dat het met je kindje doet als het erachter komt dat het niet is wat jij wilde? Hoe zal je zelf zijn? Kan jij je teleurstelling opzijzetten of zal dit onderhuids toch spelen en dus toch invloed hebben op je kindje?

Jouw kind moet te allen tijde op jouw onvoorwaardelijke liefde kunnen vertrouwen! Over je gevoelens praten is verstandig. Doe dit met mensen die je vertrouwt.

Mocht je inderdaad moeder worden van een meisje, terwijl je een jongen wilde (bijvoorbeeld) en dit overal rondverteld hebben, dan krijg je commentaar.

Maar nog erger: de mensen zullen er dus vanuit gaan dat je minder van je kind zal houden. Of misschien komt je kind het op die manier ook wel te weten. Dat moet je toch niet willen! Overigens is het dan wel weer zo, dat als je meerdere kinderen van hetzelfde geslacht hebt, mensen opeens denken dat je het erg vindt als je er ‘nog eenzelfde’ bij krijgt.

Wat natuurlijk ook weer helemaal niet zo hoeft te zijn. Het gaat zelfs zo ver dat ik verhalen heb gehoord dat mensen daarom minder kraambezoek kregen omdat het bezoek niet wist wat ze ermee aan moesten! Of dat de moeder extra cadeautjes kreeg.

Zelf was ik supertrots op mijn vierde zoon en ook ik heb rare opmerkingen gehoord, die echt pijn deden.

Lees ook: Gender disappointment

Als je graag een dochter wilt

 • Een dieet waarbij je veel calcium en magnesium binnenkrijgt. Calcium vind je in; citrusvruchten (grapefruit, sinaasappels, mandarijnen etc.) yoghurt, melk, harde kaas en rabarber, spinazie, broccoli, tofu en amandelen. Magnesium vind je in bonen, cashewnoten, volle granen en vijgen.
 • Zoveel mogelijk zoutarm eten.
 • Het roken van marihuana is slecht voor de mannelijke zaadcellen, waardoor de vrouwelijke overblijven.
 • Mannelijke zaadcellen zijn misschien dan wel sneller dan vrouwelijke zaadcellen. Vrouwelijke zaadcellen zijn sterker en overleven langer. Bij een regelmatige cyclus zou je een, twee of drie dagen voor de eisprong moeten handelen.
 • In de Chinese kalender zijn er bepaalde maanden gunstiger voor een jongen en andere voor een meisje. Hier vind je de Chinese conceptiekalender.
 • Stress, roken en blootstelling aan radioactieve straling of chemische gifstoffen hebben een negatief effect op de zaadcellen en vergroten daardoor de kans op een meisje. Radiologen, tuinders en schilders zouden meer kans hebben op dochters. Goed dus om rekening mee te houden tijdens het daten ;-)
 • Als je graag zwanger wilt worden zouden iedere dag seks, een warm bad (voor de dad-to-be) en een orgasme bij de vrouw bevorderlijk zijn. Door dit te vermijden zou de kans op een meisje dus ook groter zijn, omdat de omstandigheden voor mannelijk zaad afneemt.
 • De vrouw moet bovenop, maar elk vrouwelijk dominant standje moet goed genoeg zijn om een dame op de wereld te zetten.
 • Vermijdt vluggertjes maar ga voor een romantische avond volop voorspel.
 • Seks in de middag, niet in de avond.
 • Seks op de even dagen van de maand, niet op de oneven.
 • Seks als het volle maan is.
 • Seks in een missionarispositie waardoor de penetratie minder diep is en de zaadcellen een langere afstand moeten afleggen.

Als je graag een zoon wilt

 • Het tegenovergestelde van de omstandigheden die hier boven staan; dus wel een vrouwelijk orgasme, een warm bad voor de man en zoveel mogelijk seks.
 • De temperatuur van de lichaam bijhouden om zo de eisprong te kunnen bepalen en dan seks hebben.
 •  Zoute snacks zoals chips en nootjes voor de man.
 • Voor een jongetje is het belangrijk dat je geen honger lijdt, dus je moet wat meer gaan eten omdat dat je zuurgraad positief verandert.
 • Door het eten van rood vlees, zoals salami, rare gebakken biefstuk of vis om de perfecte zuurgraad te creëren. Maar ook brood, cornflakes, noten en rozijnen. Maar geen zuivel en zure producten.
 • Door het drinken van koffie, of hoestsiroop vlak voor de seks.
 • Voedingsstoffen of extra pillen om meer zink, vitamine C en foliumzuur binnen te krijgen.
 • Standjes waarbij een diepe penetratie mogelijk is zodat zaadcellen dicht bij de baarmoeder komen en de afstand in ieder geval geen hindernis zal zijn.
 • Dor de man boxershorts te laten dragen in plaats van onderbroeken omdat mannelijke zaadcellen niet van warmte zouden houden)
 • Geen sokken aan tijdens het vrijen!
 • Seks tijdens een kwart maan.
 • Seks in de avond.
 • Seks op initiatief van de man.
 • Seks op de oneven dagen van de maand.

Wetenschappelijk onderzoek

Aan bovenstaande tips kan natuurlijk geen garantie gegeven worden. Wel wordt er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zo heeft onderzoek nu uitgewezen dat er een dieet is dat daadwerkelijk een rol kan spelen of het geslacht van de baby een jongen of meisje is.

Voor een jongen moet je vooral veel zoutarm en calciumrijk voedsel eten. Dat gecombineerd met een goed bijhouden van de eisprong zou zelfs tot een score van 85% tot 96% betrouwbaarheid zorgen!

Genderconsulent

Voor veel mensen is dit een taboe, maar als je er mee zit kan het je leven toch echt beïnvloeden en is zelfs hulp van een psycholoog nodig.

Tegenwoordig kan je ook terecht bij een ‘genderconsulent’ die je helpt op een natuurlijke manier het geslacht van de baby te bepalen, bijvoorbeeld door een dieet. 

Op het internet zijn er veel verschillende tips te vinden die zouden kunnen helpen in de theorie of het een jongen of meisje wordt.

Aangezien de zaadcellen van de man bepalen of het een jongen (xy) of meisje (xx) wordt. Er worden evenveel mannelijke als vrouwelijke zaadcellen geproduceerd. Richten de meeste methoden op het afzwakken van de mannelijke cellen of het stimuleren van de vrouwelijke cellen.

Mocht je moeilijk zwanger worden, dan kan je het beste de tips volgen om een jongen te krijgen. Grofweg vallen die uiteen in drie methodes; een dieet, planning en de seks zelf.

Had jij een voorkeur voor jongen of meisje tijdens de zwangerschap?

Linda van Aken
 1. Parel90 says:

  Je moet een dieet volgen en een aantal vitamine pillen innemen. Heb wel begrepen dat het zwaar kan zijn. Je mag nooit een cheatday ofzo hebben dus je moet echt je vasthouden aan het dieet. Er zijn dus 2 methodes heb ik begrepen 1. Het dieet en 2. De timing van gemeenschap. Dus die 2 dingen toepassen zou de kans vergroten op het gewenste geslacht. Ik wilde ook graag nog een meisje. Ik heb 3 jongens en 1 meisje. Eerst jongen, toen meisje daarna 2 jongens. Vond het best moeilijk omdat ik te snel voor nr 4 ging en eigenlijk wilde wachten zooo stom van mij. Ik had wel een sterke gevoel dat het een meisje zou worden, maar het was een jongen. Ik heb gelukkig 1 meisje. Maar had wel die balans gewild en als ik eerder dit wist had ik het wel toegepast en heel even gewacht met zwanger worden. Wie weet komt er een nr 5 maar ben wel bang dat deze methodes niet gaan lukken en om nou 2000 euro of meer te betalen aan iemand die je een dieetboekje geeft vind ik te veel en lekker makkelijk verdient.

 2. Mama says:

  Het is jammer dat er zo’n taboo op heerst. Ik was ook voorzichtig in mijn meisjeswens, want wat nu als je een zoon krijgt!? Je wilt sowieso niet dat hij dit later hoort en denkt dat hij daardoor minder gewenst of geliefd zou zijn. Dat vind ik een hele goede reden zoals Linda aangeeft. Wat doet dat met een kind? De ongevraagde meningen van anderen zijn soms wel erg pijnlijk, maar uiteindelijk moet je doen wat goed voelt voor jezelf en je gezinnetje!

  Ik heb het traject bij mevr. Noorlander gevolgd. Ze is vrij introvert, en geloof dat dat voor sommigen wel lastig is, maar ze is wel heel eerlijk en oprecht en heeft mij altijd voorzien van het juiste advies om de kans op een meisje zo hoog mogelijk te krijgen. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk heb ik, na het juist opvolgen van alle adviezen, wel een meisje gekregen! Het was niks met rotzooi, pillen of hormoonbehandelingen. Alles puur natuur, dat is toch fantastisch! Het komt wel vrij nauw dus een hoge motivatie en ook wat geluk (om snel zwanger te raken) is zeker nodig. Als dat laatste niet lukt lijkt het me inderdaad ook heel zwaar :(.

 3. Ser says:

  Ik vind het nogal kwalijk dat er mensen zijn die hier een verdienmodel van maken. Voor ouders die een wens voor specifiek geslacht zou ik zeggen, passen je eten een beetje aan, maar ga geen dure en zwarte dieeten volgen of pillen slikken die niet van een arts komen..
  Stress is alleen maar ongezond namelijk en bevorderd de vruchtbaarheid niet. Wees blij met de mogelijkheid om uberhaupt zwanger te kunnen worden. Kunnen kiezen voor het geslacht is een welvaartsluxe.

 4. B says:

  Hoi Barbara, ik begrijp uit jou reactie dat je ook heel ontevreden was met mevr noorlander. Ook ik heb bij haar t dieet gedaan en vond haar ook vreselijk, maar toen ik dat tegen haar zei snapte ze daar niets van en dat had ze nooit eerder gehoord en ze herkende zich helemaal niet in de dingen die ik zei. Ben zo blij te lezen dat ik daarin dus niet de enige was ?

 5. B says:

  Hoi Barbara, ik begrijp uit jou reactie dat je ook heel ontevreden was met mevr noorlander. Ook ik heb bij haar t dieet gedaan en vond haar ook vreselijk, maar toen ik dat tegen haar zei snapte ze daar niets van en dat had ze nooit eerder gehoord en ze herkende zich helemaal niet in de dingen die ik zei. Ben zo blij te lezen dat ik daarin dus niet de enige was ?

 6. Leonie van Noort says:

  Wat een leuk stuk! Mocht je er meer over willen weten, ik kan er veel over vertellen ? ik begeleid sinds een jaar stellen die dromen van een zoon of een dochter. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen serieus genomen worden in deze wens! Het kan elk facet van je leven beïnvloeden. Dat is triest, omdat deze mensen zich er onnodig voor schamen en zich eenzaam voelen in deze wens. Tegen hen wil ik zeggen: je bent niet alleen! Met de Gender Balance methode hebben 48 stellen inmiddels het gewenste geslacht gekregen, 2 helaas niet. Maar ook zij zijn dolgelukkig met het mooie kind dat zij kregen! Neem gerust een kijkje op mijn site http://www.genderbalance.nl. Groetjes, Leonie

 7. Anoniem says:

  Mijn wens voor een meisje was ook erg groot. Ik had mij vroeger al als meidenmama gezien. Later zou ik moeder worden van twee meiden. Dat werden dus drie jongens. Ik ben mij toen flink gaan verdiepen wat de mogelijkheden waren. Ik had contact met een man die er via België en een reisje naar een ander land kon regelen dat er in het ziekenhuis op wens een meisje kon worden teruggeplaatst via ifv. Dit ging ons dus eigenlijk wat te ver want a) je koopt een kind als ware en b) het is illegaal.
  Ik ben toen gaan neuzen op Amerikaanse forums. Ook heb ik een boekje besteld met tips.. Ik heb een meisjesdieet gevolgd en ik had op eigen risico een pillenbakje (zo’n ding waar je voor de hele week pillen in kunt sorteren) gevuld met allerlei pillen (ook pillen uit de VS over laten komen waar ik goede verhalen over hoorde. O.a. Lydia Pinkham). Helaas heeft het met alle tips en shit lang geduurd voordat ik zwanger werd en heb ik 4! miskramen gehad. Ik heb het dieet een beetje losgelaten want het leverde wat stress op en ik was mezelf niet meer. Ook ben ik daarmee 15 kilo afgevallen. Dus alleen met een dosis pillen, maanstanden en andere tips is het uiteindelijk nog gelukt en heb ik een dochter gekregen. Of het zonder alle zooi ook was gelukt? Geen idee, ik was wanhopig want zowel bij mij als mijn man worden er bijna alleen maar jongens in de familie geboren, dus is zag de kans op een meisje als nihil. Ik geniet nu heerlijk van mijn dochter. Ze is een kers op onze taart. En issue is 100 % waar, je houdt net zoveel van een zoon als van een dochter. Maar ik begrijp dat vrouwen een voorkeur kunnen hebben voor een jongen en meisje. Helaas is dat nog steeds een groot taboe in Nederland.

 8. Jess says:

  Ik wilde als eerste heel graag een meisje en heb dan ook wat regeltjes toegepast de eerste maand proberen. (waren net aan het proberen en vond het wel lollig). Laat het toen meteen raak zijn en een meisje zijn. Dus ik geloof! Haha. Tip aan een vriendin meegegeven en heeft ook een meisje.

 9. Barbara says:

  Een aantal jaar geleden heb ik het dieet van mevrouw Noorlander van Gender Consult gedaan. Ik wilde na de geboorte van mijn zoon nl heeel graag een meisje. Als ik een advies mag geven aan mensen die dit ook overwegen dan kan ik alleen maar zeggen ” DOE HET NIET!!”. Het was een hel en ik heb het puur op wilskracht een half jaar volgehouden. Het dieet kost 1400 euro (nu waarschijnlijk nog meer..) en het geeft je dus absoluut geen garantie. Dat was snel verdiend voor haar, want ik kreeg alleen maar een dieet boekje toegestuurd en een starterspakketje met pillen ( en ze had mij Nb de verkeerde pillen toegestuurd!). Ik had met dat dieet de hele dag door honger. Ik moest speciaal zoutloos brood bij de bakker halen, alleen maar Evian water drinken ( water uit de kraan mag niet) en ik mocht maar een paar dingen eten en daar mocht ik dan ook niet veel van. Ik vond mevr Noorlander bovendien een ongelofelijk onsympathiek mens als je met vragen haar mailde of belde. Kortom, DOE HET NIEt! Na een half jaar was ik nog steeds niet zwanger en heb ik het gelaten. Wat een opluchting!

Comments are closed.