Skip to Content

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland

Zo af en toe als ik tussendoor even rust houd en even iets anders wil doen vind ik het wel fijn om toch even iets van tv te kijken. Echter op tv is er vaak niet veel overdag.

Het nadeel van Netflix is dan dat dit al snel een serie is, en je vaak dan ook de volgende wilt zien. Of dat je meteen een film kijkt van anderhalf uur. Even tien minuten een mamavlog kijken is dan ideaal.

De meeste vlogs duren tussen de 10 en 20 minuten. Al vind ik dat soms stiekem ook te lang en hop dan in een half uur langs meerdere vlogs. Toch blijft het zo af en toe leuk om eens te zien wat andere moeders doen.

Je hebt trouwens ook nog een verschil tussen mamavloggers en familievloggers; bij familievloggers leveren alle gezinsleden een bijdrage en bij mamavloggers draait het toch vooral om de mama. Even een heerlijk momentje ontspannen voor jezelf.

Wat is het verschil tussen bloggers, vloggers en influencers?

Voordat ik een begin maak met het overzicht van Nederlandse mamavloggers is het goed om even stil te staan bij het verschil tussen bloggers en vloggers.

De laatste tijd krijg ik steeds maar vragen of ik als blogger ook video’s maak of alleen schrijf. Voor veel is het verschil tussen bloggers en vloggers niet duidelijk.

Voor een deel van de social influencers (om even de overkoepelende term te gebruiken, die ook geldt voor social media). Nu snap ik dat volledig hoor; want veel vloggers hebben ook een blog en een deel van de bloggers hebben ook een vlog.

Wat dan het verschil is; dat zit hem in de eerste letter. De b is nog afkomstig van het woordje weblog; oftewel een log (dagboek) op het web (internet). De v van vlog staat echter voor video; oftewel zij maken een visuele log en delen dit bijvoorbeeld via YouTube.

Het ‘echte’ vloggen wil zeggen dat je een dag- of weekoverzicht filmt en deelt, maak je YouTubefilmpjes dan maak je eerder filmpjes specifiek over een thema.

Zelf houd ik het puur op het bloggen en zo af en toe een aanvullend (compilatie)filmpje in het verlengde van de blog.

Alboe.nl

Dit is het kanaal van twee dames die al 20 jaar vriendinnen zijn; Kim en Ilonka die ook beide moeder zijn. Ze bloggen en vloggen sinds 2015 en hebben beiden hun eigen thema’s. Zo deelt Kim twee keer per week een vlog van haar leven als bloggende mama (zij is ook de oprichtster van Alboe) en komt er elke zondag een bonusvideo online rondom lifestyle, koken, interieur, fashion etc.

Meer informatie vind je hier.

Annic ten Duis

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Annic ten Duis heeft al meer dan 17 jaar ervaring als ondernemer en werkt nu als adviseur en coach voor ondernemers. Daarnaast organiseert ze Masterclasses over ondernemen, is ze in te huren als spreker en natuurlijk YouTuber. Ze is getrouwd met Robert en moeder van dochter Juliëtte Elise Christine. Voorheen runde ze het grootste modenieuws site van Nederland met 2,4 miljoen bezoekers per maand en had ze een eigen real life soap bij RTL ‘De Wonderen Wereld van Annic’. Op het YouTube kanaal deelt ze elke zondag om 06.00 uur een nieuwe video. De ene week een weekvlog en de andere week een baby of business video. Hierdoor krijg je een kijkje in haar persoonlijke én zakelijke leven.

Meer informatie vind je hier.

Billie Rose

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Rosanna (30) begon in 2010 haar modeblog genaamd Billie Rose waar ze persoonlijke verhalen, style inspiratie en veel outfits deelde. Sinds 2015 is ze actief op haar YouTube kanaal genaamd Billie Rose waar ze voornamelijk veel weekvlogs post waarin ze haar leven in Amsterdam als moeder van haar kleine boy Eloi Luca samen met haar vriend (fotograaf/videograaf) Milan deelt.

Meer informatie vind je hier.

Daanliesenkids

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Dit is het kanaal van Lisanne, zij is getrouwd met Daniël en samen hebben ze drie kinderen, Noraya van 8, Joaz van 6 en Bodi 1 jaar. Ze zijn vanuit Sneek naar Texel verhuisd, waar ze een soort bouwval hebben gekocht. Dat zijn ze nu aan het opknappen en proberen dat zoveel mogelijk zelf te doen. Op het kanaal kan je deze verbouwing volgen, maar wordt er ook gemiddeld twee keer per week een vlog gedeeld.

Meer informatie vind je hier.

De Bellinga’s familievloggers

Dit zijn niet zozeer mamavloggers, maar meer familievloggers. Ooit begonnen ze met een slank-en-fit-kanaal, maar hebben de overstap gemaakt naar het gezinsleven. Ieder lid van het gezin levert een bijdrage aan de dagelijkse vlogs waar ze in 2014 mee begonnen. De kinderen hebben ook een eigen YouTubekanaal. Iedere dag wordt je meegenomen in hun leven. Van het naar school gaan, boodschappen doen tot en met feestjes. Het gezin bestaat uit Fara en Daniël, en hun kinderen Luan (5), Lucilla (2,5) en Luxy. Omdat de kinderen een grote rol spelen in de vlogs, zijn ze vooral heel populair bij andere kinderen.

Meer informatie vind je hier.

De Bento’s

Dit is een familievlogkanaal waarop dagelijks om 7.00 een nieuwe vlog te zien is. Het gezin bestaat uit René en Manon en hun twee dochters Samantha (kleuter) en Emily (peuter). Ze houden van humor en gezelligheid en dat delen ze graag.

Meer informatie vind je hier.

De Huismuts

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

De bijnaam van Rachel is ook wel de huismuts, vandaar dit kanaal. Zij is onlangs getrouwd en heeft daar een schitterende bruiloftsvideo van gedeeld. Heeft een dochter (2016) en een hond en wonen samen in Amsterdam. Ze deelt twee keer per week een filmpje waarin ze je in een vlog meeneemt in haar leven, ze veel tegen de camera aan kletst alsof je naar een vriendin aan het luisteren bent. Ze is heel erg bezig met interieur en maakt ook graag mooie reizen.

Meer informatie vind je hier.

De Hummeltjes

Het zijn voornamelijk mama’s die vloggen, de drijvende kracht achter deze familievloggers is papa Henry. Hij is de trotse vader van drie geweldige dochters ( Zefanja 7, Abbygail 6 en Deborah 2 ) en zijn vrouw Anna Vera is net bevallen van een jongens tweeling zodat ze samen een 7-persoonsgezin vormen.  Ze doen erg veel leuke dingen samen en genieten erg veel van ons leven. Ze zijn sinds kort begonnen met dagelijkse vlogs en hebben de eerste 100 er op zitten.

Meer informatie vind je hier.

Doutzen Kroes

Ook Doutzen Kroes is aan het vloggen geslagen. In haar filmpjes wil ze graag de kijkers meenemen in haar wereld zowel professioneel als persoonlijk. Ze deelt haar avonturen met een hoog gehalte aan fashion, reizen en feestjes maar ze deelt ook haar meer serieuze kant. In haar vlogs leer je haarzelf en gezin kennen en deelt ze zowel de grappige momenten als de meer prive en kwetsbare momenten.

Meer informatie vind je hier.

Elise Joanne

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Elise is de blogger achter de persoonlijke beautyblog Elisejoanne.nl. Naast haar vlog deelt ze iedere zaterdag en dinsdag een video op YouTube. Sinds 2016 is ze de moeder van Fos die je ook regelmatig terug ziet komen in haar filmpjes. Iedere week deelde ze ook een zwangerschapsdagboek.

Meer informatie vind je hier.

Familie Collin

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Laura volg ik vooral omdat ik haar zo’n supermama vind; zij heeft een oudere zoon en dochter en is nu zwanger van nummer drie. Zij woont in Limburg en deelt zo af en toe een weekvlog of vlog van een dagje uit. Daarnaast heeft zij heel leuke diy’s. Laura heeft geen heel gelikte filmpjes die strak gemonteerd en opgemaakt zijn, maar gewoon ‘puur natuur’. Zoals het er echt uitziet en weinig commercieel. Daardoor is het ook zo herkenbaar, ook al zijn haar kinderen ouder.

Meer informatie vind je hier.

Familie Wanders

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Doortje is 30 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Thijs (2012) en een tweeling Sara en Sofie (2015). Ze is begonnen als blogger, vandaar haar naam. En voor de fun begonnen met YouTube, maar dat groeide sneller dan de blog en lag meer bij haar waardoor dat nu haar focus is. Ze deelt iedere dag een vlog, met twee keer per week een extra filmpje. Zo heeft ze wekenlang heeft ze iedere week haar boodschappen gedaan omdat mensen daar nieuwsgierig naar waren. Ze werkt parttime als gewichtsconsulente.

Meer informatie vind je hier.

Jamie Li

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

De vlog van Jamie is het verlengde van haar columns en geeft je een kijkje in haar leven. Ze neemt je mee in haar werk als (freelance) mode- en beautyjournaliste, chillen met haar zoontjes Lenny en Kay, tips over mode, beauty en bakken, achter de schermen bij interviews met bekende Nederlanders, hotspots en vooral heel veel fun. Iedere maandag om 9.00 uur deelt ze een nieuwe vlog en zoveel mogelijk extra video’s.

Meer informatie vind je hier.

Kelly Caresse

Kelly is volgens mij één van de eerste mama’s die vlogt. Of althans, ze had al een vlog toen ze mama werd, en heeft ook de zwangerschapsupdates etc. hier in meegenomen. Ondertussen heeft ze ook al een tweede dochter en is ze zwanger van een derde dochter; een echte meisjesmama dus. Kelly woont in Brabant. Naast de weekvlogs deelt ze ook twee keer per week een ander filmpje. Wat ik zo knap vind aan haar is hoe ze omgaat met de privacy van haar dochters, ondanks dat veel van haar eigen leven online staat. Ook Kelly is fulltime social media influencer.

Meer informatie vind je hier.

Koetlife

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Het YouTubekanaal van Ruben en Melanie, en hun drieling Jayson, Djalchia en Jayden die dagelijks om 16.00 een vlog uploaden met hun avonturen. Ze zijn ook te volgen via een website en Facebook. Ruben heeft ook een aantal zeer populaire kanalen waarin achtbanen en glijbanen worden getest en een kanaal met heel veel vuurwerk. Daardoor reizen ze heel veel, en kan je hier hun avonturen beleven. Zij presenteren zich als de grootste familievlog.

Meer informatie vind je hier.

La Vie Sanne

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Sanne begon als beautyblogger & vlogger onder de naam Laviasagista maar heeft nu meer een mama lifestyle blog en YouTubekanaal. Ze neemt je mee in haar wereld als moeder van James (2,5) en zwanger van haar tweede. Ze richt zich vooral op mommy, beauty en lifestyle onderwerpen. Op YouTube post ze 1 à 2 keer per week een video. Dit kan van alles zijn van tutorials, tot shoplogs, video’s over het moederschap of gewoon van iets wat haar op dat moment bezighoudt.

Meer informatie vind je hier.

Latooys

De meeste familievlogs zijn moeders met jonge kinderen. Dit kanaal is daar een uitzondering van, het bestaat pas een jaar, maar het is nu al het grootste Nederlandse familiekanaal. Louise en Marcel zijn de ouders van Gio en (la) Melanie die beiden een eigen zeer succesvol YouTubekanaal hebben en alles wat daarbij komt kijken zoals een eigen kledinglijn etc. Gemiddeld delen ze één keer per week een filmpje.

Meer informatie vind je hier.

Leylafashion

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Dit is het kanaal van Leyla, zij is een groot Japanliefhebber en moeder van zoontje Danny. Ze wonen in Utrecht en delen wekelijks in een vlog allerlei avonturen in het leven. Leyla is heel erg bezig met duurzaam en biologisch leven en deelt daar regelmatig tips over, van leuke adresjes, shoplogs en recepten. Zo vaak als mogelijk reizen ze naar Japan waar ze ook hun avonturen delen.

Meer informatie vind je hier.

Lief thuis

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Jodi deelt haar hersenspinsels en  leven op Liefthuis.nl, maar voortaan ook op Youtube. Alles over de spruit (juni 2015) de pipster (sept 2017), haar partner, huis en leven komt voorbij.

Meer informatie vind je hier.

MAMA to the Max

Een Limburgse mama van een superschattig dochtertje en zwanger van haar tweede. Ze is een tijdje terug verhuisd en heeft een heerlijke tuin. Wat mij altijd opvalt is toch wel een beetje haar romantische stijl; van hemelbed voor haar peuter die vrijwel altijd in roze / pastelkleurige jurkjes loopt en zo verder. Ook voor haar babydochter zie je die stijl terugkomen. Haar stijl en haar Limburgse uitspraak zijn toch wel het meeste kenmerkend voor haar. Ze werkt voltijd als blogger / vlogger en laat zien met welke projecten zij bezig is. Sinds een aantal weken deelt ze ook een weekvlog.

Meer informatie vind je hier.

MommyProof.tv

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Dit is het mamakanaal van de bekende Nederlandsers Liza Sips, met vlogs van haar en Gooische Meisjes Pauline Wingelaar en de in Curaçao wonende Natalie. Het kanaal is gelanceerd op de Negenmaandenbeurs van 2017 en wordt gesponsord door Prenatal. Op MommyProof.TV delen deskundigen en moeders alles wat je wil weten over moeder worden én zijn. Zo zijn er informatieve expertvideo’s, maar gaat Liza Sips ook het gesprek aan met andere bekende moeders en vloggers in het programma BabyProof. Ook Gooische mom Pauline Wingelaar komt regelmatig voorbij. In ‘Confessions’ worden er stellingen voorgelegd aan verschillende type moeders.

Meer informatie vind je hier.

Monica Geuze

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Monica Geuze is een van de populairste Nederlandse vlogsters. In het verleden werkte ze als presentator voor RTL Concentrate en tegenwoordig presenteert ze Video Land. In 2017 heeft ze haar eigen boek gepubliceerd. In het verleden had ze onder andere een relatie met Lil’ Kleine, tegenwoordig is ze samen met voetballer Lars Veldwijk en hebben ze samen een kind. Op haar youtube kanaal deelt ze regelmatig vlogs over haar dagelijks leven als presentator maar ook als moeder.

Meer informatie vind je hier.

Newborn Fit Mama

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

NBMF is het kanaal van Kimerly en één van de meest toonaangevende platforms op het gebied van lifestyle coaching voor mama’s in Nederland. Op het kanaal deelt ze niet alleen fit video’s maar ook regelmatig vlogs en updates over het leven met haar tweeling.

Meer informatie vind je hier.

Paulien Tilstra

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Paulien is 27 jaar en een bekende Nederlandse vlogster. Die ondertussen ook moeder is geworden van Eli. Ze woont met haar gezin in Lelystad. Naast filmpjes over haar leven en het moederschap deelt ze vooral ook heel veel beauty, fashion & fitness kijken. En reist ze bij voorkeur de hele wereld over. Elke dinsdag en zaterdag staat er om 16:00 uur een nieuwe video voor online! Dit kunnen vlogs zijn, maar ook andere soorten video’s. Van de vakanties volgen extra video’s.

Meer informatie vind je hier.

Queen of Jetlags

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Queen of Jetlags is het kanaal van Noor. Zij is sinds 2013 een internationale fashion blogger. Haar thuisbasis is Amsterdam waar ze woont met haar vriend die dj is en hun dochter Olivia (maart 2016). Vanwege hun werk reizen ze de hele wereld over. Vandaar de naam ;-) Op YouTube word je meegenomen in hun drukke leven. Waar haar blog Engelstalig is en vooral heel veel foto’s bevat, kan je haar op YouTube gewoon in het Nederlands volgen. Twee keer per week deelt ze een nieuwe vlog.

Meer informatie vind je hier.

Remko en Dineke

Remko en Dineke vloggen al sinds 2014; in het begin nog heel onregelmatig. Tegenwoordig publiceren ze iedere dag een vlog. Ze filmen alles; van het huishouden tot en met de bevalling en meer. Centraal in de vlogs staat het gezinsleven. Ze hebben ondertussen twee zoontjes; Aiden en Finley en een poedel Bowie die ook regelmatig voorbijkomt.

Meer informatie vind je hier.

Saar Koningsberger

Saar Koningsberger, ook wel Supersaar is na een lang fertiliteitstraject moeder geworden. Een van haar grootste wensen. Als moeder wil ze het natuurlijk graag goed doen, maar aan de andere kant doet ze maar wat. In haar vlogs neemt ze je mee in haar ervaringen als moeder van Scottie Jones.

Meer informatie vind je hier.

Stellig

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Stellig begon als YouTubekanaal in 2015 voordat er sprake was van kinderen. Vanaf het moment dat ze de zwangerschapstest deden tot en met de geboorte in december 2016 en ook nu nog delen Darcy en Thomas dagelijks een vlog. Sinds een paar maanden zijn zij ouders van Lună en Marley, op YouTube kan je zien hoe het hen vergaat als ouders.

Meer informatie vind je hier.

Team Triplets

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Onverwachts zwanger raken is altijd al heel bijzonder, helemaal als je zwanger blijkt te zijn van een drieling. Met 33 weken zijn Dje, Layla en Jazzy in maart 2017 geboren. Op hun YouTubekanaal, maar ook Instagram en blog, kan je hun leven volgen. Ze hebben alles gefilmd, vanaf het moment dat ze er achter kwamen tot en met nu. Alles is dus terug te zien. Twee keer per week delen ze een nieuwe video. Ondertussen zijn ze gescheiden, maar als team Triplet delen ze nog steeds hun ervaringen over het co-ouderschap.

Meer informatie vind je hier.

The Millennial Mom

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Josan is heel eerlijk, dat kan aan het begin even wennen zijn. Zij maakt echt mooie filmpjes met mooi beeldmateriaal en weet dat goed te monteren. Haar filmpjes zijn dan ook altijd erg leuk om te zien. Zij deelt voornamelijk vlogs van dagjes uit en vakantie. Ook weer ontzettend leuk om te zien, ook als je er zelf bent geweest, omdat iemand anders toch weer een heel ander beeld had. Josan heeft drie beauty’s van een dochters. Het lijkt wel alsof alles wat zij aanraakt in goud verandert; niet alleen de vlogs zien er verzorgd uit. Ook haar blog is geweldig, mooi beeldmateriaal, informatief en ook nog eens met humor en vlotte pen geschreven.

Meer informatie vind je hier.

Wil & Tien

Top 10 familie vloggers en influencers Nederland - Mamaliefde

Willemijn en Martine begonnen met de blog LiveLifeGorgeous wat een beauty / lifestyleblog was en zijn verder gegaan als 2wmn waarin ze meer over hun dagelijks leven schrijven en vloggen. Eén keer per week delen ze een weekvlog, en een andere video over fashion, beauty, lifestyle en meer. Willemijn is getrouwd, moeder van Jelle en Gijs en Martine is getrouwd en zwanger van haar eerste.

Meer informatie vind je hier.

Volg jij een mamavlog op YouTube? Zoja, welke?

Linda van Aken
 1. Amy says:

  Diesna Loomans ook heeeeel leuk!

 2. Denise - Follow my footprints says:

  Er zullen vast hele leuke bij zitten, maar ik neem er de tijd niet voor. Ik vind filmpjes vaak te lang duren, daar word ik een beetje onrustig van. Voor de vrouwensite waar ik voor schrijf ben ik ook gevraagd te gaan vloggen (naast het bloggen), maar ik zie het nog niet zo zitten. Ik hoef zelf niet zo nodig in beeld, wil mijn kinderen niet heel veel in beeld, en mijn rommelige huis al helemaal niet, ha ha. Wel film ik zelf op reis, maar altijd ultrakort.

 3. Kirsten says:

  Ik vind het ook leuk om naar die filmpjes te kijken. Een aantal dames uit jouw lijst volg ik momenteel enkel nog via hun blog, maar daar komt door jouw artikel verandering in :) De Huismuts & Elise Joanne volg ik ook graag.. Zelf probeer ik nu elk weekend een video online te plaatsen :)

 4. Nicole says:

  Eigenlijk volg ik alleen IJlien! Verder kijk ik vrijwel nooit filmpjes.. Niet omdat ze niet leuk zijn maar heb er gewoon geen tijd voor haha!

 5. Birgit says:

  Ik ben totaal niet van het vloggen en ik kijk eigenlijk ook nooit vlogs. Gewoon niet zo mijn ding. Doe mij maar lekker de geschreven teksten :p

 6. marjon says:

  Ik ben persoonlijk niet zo van het vloggen. Zo zie je ook steeds meer bloggers die gaan vloggen. Meestal sla ik deze blogs over. (al deelt niet iedereen zijn vlogs via zijn blog, sommige alleen via youtube).
  Stel dat ik eens kijk hop ik idd binnen een half uur meerdere vlogs voorbij. Mij trekt het persoonlijk niet zo aan.

 7. Marguerita says:

  Nee, ik kijk eigenlijk geen vlogs. Behalve MeisjeDjamila omdat mijn dochters die graag willen zien en dat mag alleen als wij met een schuin ook meekijken. Ik vind het ook altijd een domper als ik doorklik naar een blog om een verhaal te lezen en het blijkt alleen een vlog te zijn. Dan klik ik direct weer weg.

 8. Marjolein says:

  Ik volg kellycaresse ook maar volgens ook de dagelijkse vlogs van de Bellinga’s. Iedere ochtend start mijn dag met een kop koffie en een vlog van de Bellinga’s

 9. Jeske says:

  Wat een leuk lijstje zo… kende ze nog niet allemaal! Ik kijk zelf niet heel veel als ik eerlijk ben. Als ik op YouTube iets op zoek is het meestal een tutorial van iets photoshop gerelateerd of iets met vlechten. Zal niet zo snel een mamavlog aanzetten. Ik lees het liever denk ik. Filmpjes maken en editen vind ik wel heel leuk, maar zelf in beeld; liever niet. Lastig dus.

 10. Bianca says:

  Wat lief en leuk dat ik er tussen sta! Ik volg hier van bijna iedereen, Laura kende ik nog niet dus ik ga even een kijkje nemen x

Comments are closed.