Skip to Content

70 youtube kinderfilmpjes voor kinderen, baby’s en peuters

70 youtube kinderfilmpjes voor kinderen, baby’s en peuters

Kijkt jouw kind ook zo graag tv, of op de tablet of telefoon naar filmpjes? Grote kans dat je kind helemaal happy wordt van deze programma’s. En jij kan meegenieten van alle deuntjes, en ze zelfs nog horen als ze alweer naar bed zijn…

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina is een kinderboekenreeks, bedacht door schrijfster Katharine Holabird en illustrator Helen Craig en de hoofdfiguur uit deze serie. De verhalen spelen zich af in Chipping Cheddar, een plaats die veel overeenkomsten vertoont met het Londen van 1920.

Angelina Ballerina gaat over een danseres die er van droomt een prima ballerina te worden.

De filmpjes vind je hier.

Baby Bus

Baby Bus biedt online content met educatieve inhoud voor kinderen tot 6 jaar. Baby Bus heeft educatieve spelletjes, liedjes en tekenfilms ontwikkeld die gericht zijn op taal, gezondheid, wetenschap, maatschappij en kunst. Al het materiaal is gebaseerd op de Montessori-onderwijstheorie.

Baby Bus is van mening dat ‘vreugdevol leren’ het beginpunt van educatie moet zijn en dat educatie zich moet richten op het stimuleren van de leergierigheid van kinderen, zodat er zoveel mogelijk blije, slimme kinderen op de wereld komen.

De filmpjes vind je hier.

BabyTV

BabyTV is ‘s werelds toonaangevende baby- en peuternetwerk van FOX, en zendt 24 uur per dag uit zonder reclame. BabyTV brengt topkwaliteit programma’s die door deskundigen op het gebied van de ontwikkeling van een kind zijn gemaakt en die zijn ontworpen voor kind & ouder om samen van te genieten.

Elk uur op BabyTV is een verrijkende reis vol verhalen, liedjes, versjes & schattige figuren.

De bibliotheek van BabyTV bevat veel originele series die door een toegewijd team zijn gemaakt en die het hele spectrum van vroege leervaardigheden en mijlpalen in de ontwikkeling behandelen waar baby’s en peuters in hun eerste jaren mee te maken krijgen.

De filmpjes vind je hier.

Barbie

Op YouTube vind je verschillende filmpjes en afleveringen van Barbie, in het Nederlands maar ook Engelstalig. Zo kom je onder andere Barbies Droomkast, een ponyavontuur en zeemeerminavontuur tegen.

De filmpjes vind je hier.

Bing

Bing is een driejarig konijntje vol energie. Hij is speels en geniet volop van de wereld om hem heen. De afleveringen worden uitgezonden door de NPO op Nederland 3 en zijn te vinden op YouTube. Daar kun je de avonturen van Bing, Sula, Flop, Pando en al hun vriendjes en vriendinnetjes volgen.

De filmpjes vind je hier.

Blaze en de monsterwielen

De monstertruck Blaze is een televisieprogramma van Nickelodeon. Hoge snelheden, stoere trucs en stunt zijn dagelijkse kost voor Blaze in Axle City. Avonturen beleven doet hij niet alleen: hij heeft altijd zijn beste vriend en bestuurder AJ bij zich om de allergrootste races te winnen.

De filmpjes vind je hier.

Blippi

Steven John, beter bekend als Blippi, is een Amerikaanse entertainer en educator op YouTube. Zijn video’s zijn gericht op jonge kinderen en hebben een educatief karakter.

Zijn alter ego is kinderlijk, zit vol met energie en is erg nieuwsgierig. Hij draagt altijd een blauw en oranje beanie cap, een blauw t-shirt en oranje bretels met een strikje.

De filmpjes vind je hier.

Brandweerman Sam

Sam de brandweerman woont in het aan zee gelegen plaatsje Piekepolder. Onder leiding van commandant Staal komen hij en zijn collega’s Elvis en Jenny in actie bij brand of als er iemand in nood is, soms geholpen door helikopterpiloot Tom.

Brandweerman Sam is dapper, bescheiden en betrouwbaar. Hij stelt zijn leven in dienst van anderen en iedereen in Piekepolder weet dat niets Brandweerman Sam te veel moeite is.

Sam rijdt in de brandweerauto Jupiter, de trots van de brandweer van Piekepolder. Sams broer Karel is een plaatselijke visser en Sam is een leuke en aardige oom voor Sara en Jaap, de kinderen van Karel.

Sam staat erom bekend dat hij het hoofd koel houdt in kritieke situaties. Alleen wanneer hij echt verrast is, roept hij “Alle branden van Londen nog aan toe!”

De filmpjes vind je hier.

Broer en Zus TV

Hayden (6 jaar) en Hayley (10 jaar), zijn broer en zus! Samen met hun ouders; mama (Elise) en papa (Pablo), maken ze filmpjes over pretparken, challenges en andere leuke dingen. En daar hebben ze heel veel plezier in!

De filmpjes vind je hier.

Brugklas

Brugklas is een scripted-reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Het wordt uitgezonden op NPO bij Zappelin.

De filmpjes vind je hier.

Bruine beer in het blauwe huis

Bruine Beer in het Blauwe Huis is een televisieserie geproduceerd door The Jim Henson Company die zich afspeelt in een blauw huis met enkele markante figuren. De serie leert kinderen zaken die ze dagelijks kunnen meemaken.

De televisieserie is in Nederland gedeeltelijk in 52 afleveringen uitgezonden door KRO Kindertijd en in Vlaanderen door Ketnet en ook verkrijgbaar op dvd.

Er is ook een boek, De nacht van Luna, verschenen. Van de serie zijn 118 afleveringen gemaakt in de periode 1997-2007, die gedeeltelijk in het Nederlands zijn verschenen. Ze worden niet meer uitgezonden maar op YouTube zijn een aantal afleveringen te vinden.

De filmpjes vind je hier.

Bumba

Bumba is een ietwat ondeugende, maar immer vrolijke clown die in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert. Daarbij krijgt hij hulp van zijn beste vriendje Bumbalu, terwijl ook de vogel Kiwi, het beertje Nanadu, de olifant Tumbi en vele andere bontgekleurde figuren vrolijk meedoen.

In hun circus beleven Bumba en de anderen korte avonturen en situaties die heel herkenbaar zijn voor de allerkleinsten.

De filmpjes vind je hier.

Buurman & Buurman

Buurman en Buurman (oorspronkelijk Pat a Mat) is een Tsjecho-Slowaakse poppen-animatieserie van Lubomír Beneš over twee onhandige maar vindingrijke klussers. 

In elke aflevering klussen beide buurmannen, maar dit gaat vaak op een grappige manier volkomen de mist in. Wanneer ze bijvoorbeeld een klein gat in het dak willen repareren, wordt dit gat steeds groter.

Soms denken ze dat iets lukt, maar lukt het toch niet. Soms is op het einde van een aflevering, waaronder Behangen en De sleutel, het probleem nog steeds niet opgelost. Naast de tv-serie is er ook veel merchandise en wordt er ieder jaar een nieuwe musical gemaakt.

De filmpjes vind je hier.

Casper en Emma

De serie Casper en Emma draait om de twee 5-jarigen Casper en Emma die voor het eerst naar de basisschool gaan. Ze hebben allebei een knuffel: Caspers knuffel heet Welpje en Emma’s knuffel heet Mevrouw Konijn.

Deze knuffels kunnen praten! Casper en Emma nemen hun knuffels overal mee naar toe.

De filmpjes vind je hier.

Casper en Lisa

Casper en Lisa is een tekenfilmserie bij Zappelin over twee jonge hondjes die in Parijs wonen. Samen beleven ze allerlei avonturen, zowel in huis als buiten op straat.

Bij elk avontuur gebeurt er iets waardoor Casper en Lisa in de problemen raken. Als echte vrienden helpen ze elkaar en bedenken ze de meest fantastische oplossingen.

De filmpjes vind je hier.

Cocomelon

Het doel van Cocomelon is om leuke en fijne filmpjes te bieden voor kinderen met prachtige 3D-animaties, educatieve liedjes en meeslepende muziek.

Kinderen zullen meelachen, dansen, zingen en spelen met de filmpjes terwijl ze ondertussen de letters, cijfers, dieren, kleuren en nog veel meer leren van de karakteristieke personages.

De filmpjes vind je hier.

De Bakkertjes

De Bakkertjes is een youtubekanaal dat wordt gerund door Ramon, Irm, Jesse, Sem en Pip de Bakker. Met het gezin maken ze vlogs en doen ze regelmatig challenges zolang ze dat leuk vinden. Een echt gezinskanaal. Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 15.30 uur komt er een nieuwe video online.

De filmpjes vind je hier.

Dikkie Dik

Dikke Dik, de vrolijke rode kater, is bedacht door Jet Boeke voor het tv-programma Sesamstraat en is inmiddels uitgegroeid tot de beroemdste kater van Nederland.

De filmpjes vind je hier.

Dirk Scheele

Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Op zijn youtubekanaal vind je onder andere de series Op Stap, Huis-, tuin- en keukenavonturen en In Holland staat een Huis. Verder kun je live-versies bekijken van zijn shows en liedjes.

De filmpjes vind je hier.

Dora

Dora is een Mexicaans en Amerikaans animatie-kinderprogramma dat in Nederland wordt uitgezonden in het programmablok Nick Jr. (voorheen Kindernet) van Nickelodeon.

De kijker moet Dora helpen om de goede weg te vinden door antwoorden te vinden op vragen en problemen. Samen met de kijker, haar aapje Boots en haar pratende rugzak en pratende kaart vindt ze altijd de goede weg.

Dora is erg nieuwsgierig en wil alles weten over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud. Dora spreekt Nederlands en Engels, omdat ze tweetalig opgevoed wordt. In dit programma kunnen door de jonge kijkers ook de eerste woorden Engels geleerd worden.

De filmpjes vind je hier bij Videoland.

Ernst en Bobbie

Ernst en Bobbie zijn twee vrolijke vrienden van elkaar. Ernst is een wat serieuze jongen en Bobbie is een vrolijke levensgenieter die overal grappen in ziet en geen kans zal laten liggen om Ernst een beetje te plagen. 

Ze maken samen veel avonturen mee die altijd beginnen bij de ‘Boink’. Een bericht uit de rugzak van Bobbie waar het probleem van het verhaal uitgelegd wordt; een weggelopen kat, een tentoonstelling op de camping, een opening van nieuwe loketten in de dierentuin, de kap van een bos, etc…

De filmpjes vind je hier.

Familie Koetlife

Koetlife is een vlogkanaal op YouTube waar de drieling centraal staat. Ze gaan vaak dagjes weg (vanwege het youtubekanaal Xtremerides) en doen heel veel met de kinderen en maken daarbij ook opnames. De privéfilmpjes delen ze op dit filmkanaal.

De filmpjes vind je hier.

Freeks Wilde Wereld

Ieder seizoen van Freeks wilde wereld beleeft dr. Freek Vonk weer veel spannende avonturen. In het negende seizoen reist hij de wereld over op zoek naar de mooiste dieren.

De Bengaalse tijger, hondskopboa’s, grijpteenkikkers, tijgerhaaien, witte beloega’s en walrussen. Opnieuw laat Freek zien hoe gaaf de natuur kan zijn.

De filmpjes vind je hier.

Heidi

Heidi, een weesmeisje en woont bij haar tante Dete. Wanneer zij vast werk vindt brengt ze Heidi naar haar grootvader, die in een huisje in de bergen woont.

Eerst is Heidi een beetje bang van hem omdat iedereen in het dorp hem vreselijk nors en onvriendelijk vindt, maar hij blijkt een zeer vriendelijke man te zijn. Ze leert er ook een jongen kennen, Peter.

Ze brengen samen veel tijd voor en trekken dikwijls met de geiten te bergen in. Na 2 jaar komt haar tante haar terug ophalen: ze zal voortaan opgevoed worden door de (rijke) familie Seseman.

Daar leert ze ook veel nieuwe mensen kennen, en gelukig komt opa af en toe op bezoek. Samen beleven ze elke dag een nieuw avontuur.

De filmpjes vind je hier.

Hey Duggie

Hey Duggee is een Britse geanimeerde, educatieve voorschoolse televisieserie gericht op 2-5 jarigen.

Gemaakt door Grant Orchard, het wordt geproduceerd door Studio AKA in samenwerking met BBC Studios. Het programma is gebaseerd op The Squirrel Club, een activiteitenclub voor kinderen.

De filmpjes vind je hier.

Jokie & Jet

Jokie gaat als een echte ontdekkingsreiziger op pad. Samen met zijn vriendinnetje Jet verkent hij de hele wereld. Met hun luchtballon komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven.

Ga ook samen met Jokie en Jet mee op reis in Carnaval Festival in de Efteling en beleef de leukste avonturen!

De filmpjes vind je hier.

Juf Roos

Juf Roos is een kinderprogramma met een herkenbaar Hollands tintje. Elke aflevering bevat een liedje dat bekend is bij jong en oud! Erg leuk om samen te zingen.

De filmpjes vind je hier.

K3

Na een nagelbijtend spannende finale van ‘K3 zoekt K3’ hebben Karen, Kristel en Josje de K3-fakkel op 6 november doorgegeven aan hun opvolgsters Hanne, Marthe en Klaasje. De nieuwe garde gaf al meteen een nieuw elan aan de sowieso al succesvolle meidengroep.

K3 blijft overigens doen waar het goed in is: mensen gelukkig maken, met blije, pakkende liedjes. Natuurlijk zullen Hanne, Marthe en Klaasje net als hun voorgangers ook hun tanden zetten in musicals, televisieprogramma’s en bioscoopfilms.

De filmpjes vind je hier.

Kikker en zijn Vriendjes

Animatiefilmpjes op basis van de verhalen van Max Velthuijs over Kikker en zijn vriendjes Haas, Gans en nog meer.

De filmpjes vind je hier.

Lassie

Een animatieversie over de avonturen van de wereldberoemde hond Lassie.

De filmpjes vind je hier.

Lego filmpjes

Leuke filmpjes gemaakt met legopoppetjes.

De filmpjes vind je hier.

Maan en ik

Maan en ik is een animatieserie van de NPO waarin de maan verhaaltjes vertelt en een poppenhuis tot leven komt. Ingesproken en ingezongen door Maan de Steenwinkel.

Als de dag voorbij en het poppenhuis gesloten is, vraagt het magische poppenmeisje Pepi Nana aan de maan om een verhaal te vertellen. In dat verhaal komt het hele poppenhuis tot leven!

De filmpjes vind je hier.

Masha en de Beer

Animatiefilmpjes over de Russische Masha die midden in het bos woont en vol energie zit en samen met Beer de spannendste avonturen beleeft.

De filmpjes vind je hier.

Mickey en de Road Racers

Mickey and the Roadster Racers is een computergeanimeerde kinderserie geproduceerd door Disney Television Animation, de serie is een spin-off van de Mickey Mouse serie: Mickey Mouse Clubhuis, de serie draait vooral om Mickey Mouse die samen met zijn vrienden avonturen beleven op het circuit.

De filmpjes vind je hier en op Disney+.

Mickey Mouse Clubhuis

Mickey Mouse Clubhouse is een kinderprogramma dat zich vooral richt op kleuters. De serie draait vooral om de personages Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto.

Elke aflevering krijgen de vrienden te maken met problemen, die ze dan vervolgens (deels) met behulp van het “Muisdoeding” oplossen.

De filmpjes vind je hier en op Disney+.

Minecraft

Filmpjes waarin het populaire spel Minecraft gespeeld wordt door youtubers.

De filmpjes vind je hier.

Miraculous; Lady Bug

De serie speelt zich af in het hedendaagse Parijs en richt zich op tieners Marinette Dupain-Cheng en Adrien Agreste.

Wanneer het kwaad ontstaat, transformeert Marinette in haar geheime superheld personage Ladybug, terwijl Adrien transformeert in zijn superheld persona Cat Noir, met behulp van magische juwelen die bekend staan als de Miraculous.

Onbewust van elkaars ware identiteit, werken de twee samen om Parijs te beschermen tegen de mysterieuze schurk Hawk Moth

De filmpjes vind je hier.

My Little Pony

Beleef avonturen en sluit vriendschappen met de kleurrijke pony’s van My Little Pony. Elke My Little Pony heeft unieke eigenschappen zodat er altijd een bij jou past! Er zijn meerdere series, afleveringen en films waarin ze avonturen beleven.

De filmpjes vind je hier en op Netflix.

Nijntje

Op het officiële YouTube-kanaal van Nijntje vind je leuke filmpjes van Nijntje en haar vriendjes. Bekend van de boeken van Dick Bruna.

De filmpjes vind je hier.

Olivia

Animatieserie over het varkentje Olivia. Ze is pas zes jaar, maar is er al van overtuigd dat ze de hele wereld aan kan en probeert elke dag nieuwe dingen uit.

De filmpjes vind je hier bij de NPO.

Paw Patrol

De populaire Nick Jr. serie PAW Patrol gaat over zes heldhaftige pups die worden geleid door de 10-jarige Ryder. Samen werken ze hard om de inwoners van Adventure Bay te beschermen. Voor hen is er geen klus te groot en geen pup te klein!

De filmpjes vind je hier bij NickJr.

Peppa big

Peppa is een schattig en ondeugend klein varkentje die samenwoont met haar kleintje broertje George, Mama Big en Papa Big. Peppa houdt erg van spelletjes spelen, verkleden, dagjes uit en in modderpoelen springen! Haar avonturen eindigen altijd goed en met een vrolijke knor.

De filmpjes vind je hier.

Pieter Konijn

De moeder van Pieter, mevrouw Josefien Konijn, zijn zusjes Flopsie, Mopsie en Wipstaart wonen in een konijnenhol met een keuken, meubels en een winkel waar mevrouw Konijn verschillende producten verkoopt.

Neef Benjamin Wollepluis en Benjamins vader, meneer Benjamin Wollepluis, zijn familie van Pieter. Samen met zijn familie en vriendjes beleeft Pieter allemaal avonturen die opgetekend zijn door Beatrix Potter.

De filmpjes vind je hier.

Pipo

Pipo de Clown is een Nederlandse televisieserie voor kinderen, bedacht door Wim Meuldijk. De oorspronkelijke serie begon in 1958 en liep tot 1980. Na 37 jaar is Pipo de Clown terug op tv met een gloednieuwe serie: ‘De nieuwe avonturen van Pipo’.

De reguliere kijkcijfers waren fantastisch en ook online scoorde de serie boven verwachting. Mede door dit succes én de enorme belangstelling is er direct besloten om nog een reeks afleveringen op te nemen in het voorjaar van 2018. Op een prachtige manier zijn alle hoogtepunten van de eigen stad of streek verwerkt.

De filmpjes vind je hier.

Playmobil filmpjes

Naast de officiele film zijn er net zoals met Lego talloze filmpjes op YouTube te vinden waarbij kinderen of volwassenen filmpjes maken met Playmobil karakters.

De filmpjes vind je hier.

Poesjes

Een ‘real life’ VPRO-serie over de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. De stemmen van de katten zijn ingesproken door bekende Nederlanders.

De filmpjes vind je op Zappelin hier.

Paardenpraattv met Britt Dekker

PaardenpraatTV is het YouTube-kanaal voor paardenliefhebbers die net beginnen of er alles over willen weten! Op dit kanaal vind je iedere maandag en woensdag een nieuwe video.

Je vindt er handige tips, bezoeken evenementen, vlogs, ontmoetingen met mensen uit de paardenwereld en ze vertellen alles wat jij wilt weten over paarden en pony’s.

De filmpjes vind je hier.

Ryan’s World

Ryan’s World is het youtubekanaal van de 8-jarige Ryan Kaji samen met zijn moeder, vader en tweelingzussen. Vrijwel iedere dag komt er een nieuwe speelgoedreview / filmpje online te staan gericht op kinderen.

Eén van de filmpjes heeft meer dan 1,9 biljoen views en staat in de top 50 meest bekeken filmpjes op YouTube. Zijn kanaal hoort ook tot één van de grootste kanalen van de VS en hij is dan ook één van de best verdienende youtubesterren.

De filmpjes vind je hier.

Sesamstraat

Sesamstraat is de Nederlandstalige bewerking van het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street. In het programma spelen vooral Muppets mee, zoals Tommie en Ienieminie naast een aantal echte mensen. Afgewisseld met andere filmpjes van kinderen of animatie.

De filmpjes vind je hier.

Shaun het schaap

Animatieserie over het slimme schaapje Shaun, dat allerlei avonturen beleeft op de boerderij. Kinderprogramma voor peuters en kleuters wat wordt uitgezonden op Zappelin.

De filmpjes vind je hier.

Shimmer & Shine

Ga mee op een magisch avontuur met Shimmer en Shine! Shimmer en Shine zijn een tweeling en geesten uit een fles. Terwijl zij de wensen van hun beste vriendin Leah proberen te vervullen, creëren zij elke keer weer een chaos.

De filmpjes vind je hier.

SpangaS

SpangaS is een Nederlandse jeugdserie, gemaakt door de KRO-NCRV en de makers van ZOOP. De televisieserie draait om de levens van een groep leerlingen op het Spangalis College.

Ze maken alles mee wat op het voortgezet onderwijs kan gebeuren. Zo lopen ze stage in een manege, helpen gehandicapten, worden verliefd, maken ruzie, zijn onzeker, komen uit de kast en proberen er het beste van te maken.

De filmpjes vind je hier.

Spirit – Samen vrij

In een kleine stad (Miradero) in Texas komt een 12 jaar oud meisje genaamd Lucky dat pas geleden uit de stad is gekomen en een wilde mustang met de naam Spirit tegenkomt. Spirit wordt gevangengenomen door stropers en wordt meegenomen naar Miradero om hard te werken.

Lucky krijgt een band met Spirit en bevrijdt het paard. Ook komt Lucky twee andere meisje tegen: Prudence en Abigail die zelf allebei een paard hebben. Gezamenlijk met de paarden gaan ze iedere dag op avontuur in het land.

De filmpjes vind je hier.

Spongebob

SpongeBob SquarePants is een gele zeespons die diep in de oceaan leeft in het onderwaterstadje Bikinibroek. Samen met zijn maatje Patrick de roze zeester beleeft SpongeBob de gekste en spannendste avonturen.

De filmpjes vind je hier.

Sprookjesboom show

Sprookjesboom neemt je samen met Wolf, Roodkapje, Assepoester, Heks, Draak en alle andere Sprookjesbosbewoners mee naar het Sprookjesbos. Daar beleven ze leuke, grappige en soms ook spannende avonturen.

Kom de Sprookjesbosbewoners ook eens echt ontmoeten in het Sprookjesbos in de Efteling!

De filmpjes vind je hier.

StoryZoo

Met de feelgood animatieserie StoryZoo leren kinderen spelenderwijs Engels. Als het magische boek StoryZoo opengaat komen de vrolijke Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer tevoorschijn.

De wijze en rustige Bax leest voor en laat de speelse Toby en Pepper telkens een nieuw avontuur beleven. Elke keer duiken de nieuwsgierige en ondeugende Toby en de slimme, eigenwijze Pepper in een nieuwe wereld.

De filmpjes vind je hier.

Super Simple Learning

Leuke en eenvoudige liedjes met dansjes en bewegingen om te leren.

De filmpjes vind je hier.

Super Wings

Super Wings draait om het rode vliegtuig Jett dat vanaf de Wereld Luchthaven pakketjes aan kinderen over de hele wereld moet bezorgen.

Tijdens zijn reizen komt Jett onvoorziene uitdagingen tegen. Als het hem niet zelf lukt om dit probleem op te lossen, schakelt hij de hulp in van het Super Wings Team.

Dit team bestaat uit verschillende vliegtuigen, die ieder hun eigen speciale krachten hebben. Ze werken altijd samen, waardoor er hechte vriendschappen ontstaan.

De filmpjes vind je hier.

Teen Titans Go

Teen Titans Go! gaat over de hilarische, nieuwe avonturen van Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beast Boy. Ze zijn superhelden die geregeld de wereld redden, maar wat doen ze daarnaast? Kijk naar hun avonturen en zie welke grappige chaos hun vrienden en vijanden teweeg brengen.

De filmpjes vind je hier.

Teletubbies

De Teletubbies zijn vier poppen die in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige avonturen beleven.

De Teletubbie-serie kent de volgende personages: Tinky Winky (paars met een driehoek op zijn hoofd, de oudste, heeft een rode handtas als speelgoed), Dipsy (groen met een staafje op zijn hoofd, heeft een hoed als speelgoed), Laa-Laa (geel met een krul op zijn hoofd, heeft een bal als speelgoed), Po (rood met een cirkel op zijn hoofd, de jongste, heeft een step als speelgoed.

De filmpjes vind je hier.

Thomas de Stoomlocomotief

Thomas de stoomlocomotief is een Brits televisieprogramma van Britt Allcroft voor peuters. De animatieserie is gebaseerd op de boeken The Railway Series van de Britse predikant Wilbert Vere Awdry en diens zoon Christopher Awdry.

De filmpjes vind je hier.

Tik Tak

Tik Tak is een Belgisch kinderprogramma dat uitgezonden werd van 1981 tot 2006 op de toenmalige BRT (nu VRT). Het is één van de langstlopende onafgebroken uitgezonden televisieprogramma’s van de openbare omroep. De basis is een voorspelbare, repetitieve mix van kleuren, beweging en muzikale ritmes.

Elke aflevering begint met schaapjes (en de occasionele hond of kat) die bij zonsondergang op een plateau ronddraaien met op de achtergrond een speeldoosje dat “Slaap kindje slaap” speelt en in het midden soms een mannetje en eindigt met een schaduwfiguur (Ann Ricour), die allerlei avonturen beleeft in vijf verschillende kleurboeken.

De filmpjes vind je hier.

Tip de muis

Animatieserie over een klein muisje dat allerlei avonturen beleeft in het bos.

De filmpjes vind je hier.

Vampirina

Vampirina is een computer-geanimeerde televisieserie voor kinderen met fantasiemuziek die op 1 oktober 2017 in première ging op Disney Junior.

De show is gebaseerd op de Vampirina Ballerina-serie, boeken geschreven door Anne Marie Pace en geïllustreerd door LeUyen Pham, uitgegeven door Disney-Hyperion.

De filmpjes vind je hier.

Winnie de Pooh

Winnie de Poeh is eigenlijk de knuffelbeer van Christopher, maar kan in de verhalen praten, net als de andere speeldieren, en woont in het Honderd Bunderbos, geënt op een echt bosje in de buurt van het huis van de schrijver.

Poeh, Christopher en Knorretje beleven in de verhalen van Milne eenvoudige avonturen die bijvoorbeeld als motief hebben dat Poeh van honing houdt, of dat er een nieuw dier in het bos is komen wonen, of dat de dieren op ontdekkingstocht gaan.

Winnie de Poeh heeft veel vrienden: Christopher, Knorretje, Teigertje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil.

De filmpjes vind je hier.

Wizzy & Woppy

Sinds februari 2007 komt het programma ook in Wallonië op de buis, in Plopsa TV. Sinds 3 september 2007 worden er op Ketnet afleveringen van Wizzy en Woppy uitgezonden die voorzien zijn van een vertelstem die zegt wat de dieren denken, zeggen of doen.

De filmpjes vind je hier.

Woezel en Pip

De boekenserie Woezel & Pip is ontstaan uit de grenzeloze liefde die schrijfster Guusje Nederhorst voor kinderen en dieren koesterde.

De twee hondenvriendjes Woezel & Pip wonen in de wonderlijke Tovertuin en beleven hier de leukste avonturen met hun andere vriendjes.

De filmpjes vind je hier.

Word Party

Word Party is een Amerikaanse animatieserie voor kinderen die in 2016 op Netflix werd uitgezonden. De serie is gemaakt door The Jim Henson Company met Henson Digital Puppetry Studio.

De filmpjes vind je hier.

Zandkasteel aan Zee

Het Zandkasteel is een kinderprogramma van de NTR, dat op Z@ppelin en op Ketnet werd uitgezonden. Het programma speelt zich af op een strand aan zee in een zandkasteel.

De filmpjes vind je hier.

Zoete Zusjes

Saar en Jana zijn de Zoete Zusjes; iedere woensdag plaatsen ze een nieuw youtubefilmpje. Dit kan van alles zijn; een sketch, review, korte film, challenge of reisverslag. Soms komen de ouders of oudere broer er ook in voor.

De filmpjes vind je hier.

Wat zijn de favoriete filmpjes van jullie kinderen?

Linda van Aken