Skip to Content

Drink in the box review & ervaringen

Drink in the box review & ervaringen

Met enige regelmaat zie ik ze voorbijkomen; de hardplastic drinkpakjes van drink in the box. Deze kan je vullen met ieder willekeurig drankje. Nu is de praktijk dat ik wel vaker producten ontvang die heel handig kunnen zijn maar in de praktijk één of twee keer gebruikt worden en vervolgens in de kast belanden. Dit zou ook zo’n soort product kunnen zijn.

Het lijkt heel handig, maar of je het na een week nog gebruikt…

Toen ik werd gevraagd om dat te testen was ik ook erg nieuwsgierig, zeker omdat dit voorgesteld was door één van mijn lezers;-) Ik vind het altijd erg leuk om uit te proberen en die ervaringen te delen. Nu kan ik je alvast vertellen; ik gebruik deze dagelijks! Het is dus een echte aanrader.

Drink in the box

De Drink in the box kost iets meer dan een tientje per stuk, duurder dan een drinkbeker van een euro dus.  Echter leert de ervaring ook dat drinkbekers (ongeacht de prijs) toch wel vrij snel kunnen lekken. Ik weet het nog goed van de middelbare school dat er een beker melk openging en alle boeken onder zaten.

Als er iéts is dat gaat ruiken is het wel melk… Gelukkig kwam ik er snel achter dus kon ik direct ingrijpen en viel het nog mee. En dat zijn dan nog bekers die je niet makkelijk open krijgt, zeker niet als kleuter.

Als onze dochter straks naar school gaat, wil ik graag iets meegeven dat ze zelf ook kan openen en niet eerst de juf hoeft te vragen. Sterker nog, ze is op ‘zomerkamp’ geweest met allemaal dagjes uit waar ze ook zelf wat drinken mee moest nemen.

Ook hadden we enkele autoritjes van langer dan een uur in de auto. Bij langere autoritjes neem ik altijd wat drinken mee. Aan de ene kant zodat ze genoeg vocht binnen krijgen en aan de andere kant als een soort ‘vermaak’.

In het verleden ging ik dan al snel voor pakjes drinken. Met veel suiker, maar omdat het niet dagelijks was vond ik dat niet zo heel erg voor een keertje. Wat ik wel vervelend vond, is dat ze er snel in gaan knijpen en de helft er dus al uit ligt, over de kleding voordat ze het vast hebben.

Al kan je dat oplossen met van die pakjeshouders, die je natuurlijk altijd als je ze nodig hebt, niet direct kan vinden. Maar dan nog kun je het ondersteboven houden, of blazen in het pakje zodat het via het gat naar buiten komt. Met de drink in the box is dat verleden tijd.

Het sluiten is wel even een keer ‘oefenen’. Als je hem namelijk dichtmaakt terwijl het rietje al afgeklemd zit kan hij toch een beetje gaan lekken vanwege de druk van de lucht die erin zit.

Laat je deze klep open en doe je hem als laatste dicht is dat geen probleem. Ik was ook erg nieuwsgierig of ze hem niet open konden krijgen zodat de vloeistof alsnog over ze heen gaat. Ook dat viel mee, zelfs na twee uur hadden ze hem niet open. En geloof me, ze hebben flink hun best gedaan ook om ze te laten ‘lekken’!

Ik hoorde zelfs van iemand die er per ongeluk met de auto overheen was gereden en hij nog dicht zat. Dat heb ik maar niet uitgeprobeerd ;-) Naast praktisch zijn deze plastic drinkpakjes ook nog eens goed voor het milieu; scheelt heel veel kleine pakjes drinken. En je kan ze vullen met van alles en nog wat.

Nu doen mijn kinderen nooit moeilijk over water, maar met deze pakjes drinken ze de hele dag door en vragen ze niet meer om ‘limonade of sap’. Superhandig dus voor de zomer waarbij veel vocht nog belangrijker is.

Ik neem ze mee naar het strand (voorkomt zand in het drinken), in de achtertuin bij de lunch (voorkomt vliegjes in het drinken en ziet er wel zo gezellig uit, zeker als de zon schijnt, dan krijg je een soort prisma) in de auto, voor de medicijnen van dochter die opgelost moeten worden zodat ik zeker weet dat ze het opdrinkt, naar de dierentuin.

Zelfs toen zoonlief bij oma ging logeren gaf ik hem mee, toen oma hem weer kwam brengen was de eerste vraag ook waar ze deze kon kopen.

De pakjes van Drink in the box worden in vier vrolijke kleurtjes geleverd: blauw, groen, oranje en roze. Mijn kinderen hadden eerste keuze en dochter ging voor roze (heel voorspelbaar) en zoonlief voor de groene. Dat vond ik ook wel een erg fris kleurtje. Blijven de oranje en blauwe over om weg te geven!

De boxjes zijn gemaakt van een bpa-vrij materiaal en kan je helemaal uit elkaar halen, rietje, pakje en de sluiting. Deze kan je prima in de vaatwasser doen om schoon te maken. Voor het rietje is een vervangende kit beschikbaar.

Gelukkig maar, want dochterlief had de neiging om te kauwen en daar wordt hij toch wel een beetje poreus van.

Linda van Aken