Skip to Content

Drink in the box review & ervaringen

Drink in the box review & ervaringen

Met enige regelmaat zie ik ze voorbijkomen; de hardplastic drinkpakjes van drink in the box. Deze kan je vullen met ieder willekeurig drankje. Nu is de praktijk dat ik wel vaker producten ontvang die heel handig kunnen zijn maar in de praktijk één of twee keer gebruikt worden en vervolgens in de kast belanden. Dit zou ook zo’n soort product kunnen zijn.

Het lijkt heel handig, maar of je het na een week nog gebruikt…

Toen ik werd gevraagd om dat te testen was ik ook erg nieuwsgierig, zeker omdat dit voorgesteld was door één van mijn lezers;-) Ik vind het altijd erg leuk om uit te proberen en die ervaringen te delen. Nu kan ik je alvast vertellen; ik gebruik deze dagelijks! Het is dus een echte aanrader.

Drink in the box

De Drink in the box kost iets meer dan een tientje per stuk, duurder dan een drinkbeker van een euro dus.  Echter leert de ervaring ook dat drinkbekers (ongeacht de prijs) toch wel vrij snel kunnen lekken. Ik weet het nog goed van de middelbare school dat er een beker melk openging en alle boeken onder zaten.

Als er iéts is dat gaat ruiken is het wel melk… Gelukkig kwam ik er snel achter dus kon ik direct ingrijpen en viel het nog mee. En dat zijn dan nog bekers die je niet makkelijk open krijgt, zeker niet als kleuter.

Als onze dochter straks naar school gaat, wil ik graag iets meegeven dat ze zelf ook kan openen en niet eerst de juf hoeft te vragen. Sterker nog, ze is op ‘zomerkamp’ geweest met allemaal dagjes uit waar ze ook zelf wat drinken mee moest nemen.

Ook hadden we enkele autoritjes van langer dan een uur in de auto. Bij langere autoritjes neem ik altijd wat drinken mee. Aan de ene kant zodat ze genoeg vocht binnen krijgen en aan de andere kant als een soort ‘vermaak’.

In het verleden ging ik dan al snel voor pakjes drinken. Met veel suiker, maar omdat het niet dagelijks was vond ik dat niet zo heel erg voor een keertje. Wat ik wel vervelend vond, is dat ze er snel in gaan knijpen en de helft er dus al uit ligt, over de kleding voordat ze het vast hebben.

Al kan je dat oplossen met van die pakjeshouders, die je natuurlijk altijd als je ze nodig hebt, niet direct kan vinden. Maar dan nog kun je het ondersteboven houden, of blazen in het pakje zodat het via het gat naar buiten komt. Met de drink in the box is dat verleden tijd.

Het sluiten is wel even een keer ‘oefenen’. Als je hem namelijk dichtmaakt terwijl het rietje al afgeklemd zit kan hij toch een beetje gaan lekken vanwege de druk van de lucht die erin zit.

Laat je deze klep open en doe je hem als laatste dicht is dat geen probleem. Ik was ook erg nieuwsgierig of ze hem niet open konden krijgen zodat de vloeistof alsnog over ze heen gaat. Ook dat viel mee, zelfs na twee uur hadden ze hem niet open. En geloof me, ze hebben flink hun best gedaan ook om ze te laten ‘lekken’!

Ik hoorde zelfs van iemand die er per ongeluk met de auto overheen was gereden en hij nog dicht zat. Dat heb ik maar niet uitgeprobeerd ;-) Naast praktisch zijn deze plastic drinkpakjes ook nog eens goed voor het milieu; scheelt heel veel kleine pakjes drinken. En je kan ze vullen met van alles en nog wat.

Nu doen mijn kinderen nooit moeilijk over water, maar met deze pakjes drinken ze de hele dag door en vragen ze niet meer om ‘limonade of sap’. Superhandig dus voor de zomer waarbij veel vocht nog belangrijker is.

Ik neem ze mee naar het strand (voorkomt zand in het drinken), in de achtertuin bij de lunch (voorkomt vliegjes in het drinken en ziet er wel zo gezellig uit, zeker als de zon schijnt, dan krijg je een soort prisma) in de auto, voor de medicijnen van dochter die opgelost moeten worden zodat ik zeker weet dat ze het opdrinkt, naar de dierentuin.

Zelfs toen zoonlief bij oma ging logeren gaf ik hem mee, toen oma hem weer kwam brengen was de eerste vraag ook waar ze deze kon kopen.

De pakjes van Drink in the box worden in vier vrolijke kleurtjes geleverd: blauw, groen, oranje en roze. Mijn kinderen hadden eerste keuze en dochter ging voor roze (heel voorspelbaar) en zoonlief voor de groene. Dat vond ik ook wel een erg fris kleurtje. Blijven de oranje en blauwe over om weg te geven!

De boxjes zijn gemaakt van een bpa-vrij materiaal en kan je helemaal uit elkaar halen, rietje, pakje en de sluiting. Deze kan je prima in de vaatwasser doen om schoon te maken. Voor het rietje is een vervangende kit beschikbaar.

Gelukkig maar, want dochterlief had de neiging om te kauwen en daar wordt hij toch wel een beetje poreus van.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. kempenaers schreef:

  zou leuk zijn voor mijn kleinzoontje, heb dit nog niet gezien , kleur speelt geen rol, ziet er zeer handig uit

 2. brants schreef:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje , ziet er zeer handig uit kleur maakt niet uit

 3. cobi schreef:

  Ik doe heel graag mee, ik wil graag mn verpakkingsaval beperken en dit zou daar in bijdragen en ze hebben nog wel iets leuks voor mee naar school

 4. San3na schreef:

  Wat zien deze pakjes erg cool uit! Ik ben super benieuwd ernaar. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Rafael, de kleur maakt ons niet uit, mochten we winnen dan laten we ons verrassen

 5. Lise schreef:

  Erg leuk en handig. Ik doe als meisjes mama mee voor de roze.

 6. Alicia Hofman-Voshol schreef:

  Blauw lijkt mij erg leuk én handig!

 7. Marjan schreef:

  De blauwe voor mijn jongste zoon van 5. Zijn vriendje heeft de groene versie en mijn zoon is stiekem een beetje jaloers op dat mooie pakje.

 8. Liesbeth schreef:

  Leuk, leuk, leuk! Ik ga voor de blauwe!

 9. Annie de Waal schreef:

  Erg handig voor de kinderen, voor school en voor onderweg.

 10. Iris Alexia schreef:

  Heel erg leuk! Mijn zoontje Deon 5 drinkt veel pakjes drinken waar ik graag vanaf wil, dit zou een goede oplossing kunnen zijn. De kleur maakt niet uit beide zijn ze erg leuk! Ik brn in ieder geval erg benieuwd naar deze uitvinding!

 11. Michael noo schreef:

  Doe heel graag mee voor de oranje variant… Heel nieuwschierig naar dit geworden en super handig voor komend schooljaar..

 12. melissa schreef:

  De groene voor dochterlief! zo handig dit!

 13. Joyce Zwarts schreef:

  Ik doe graag mee voor de roze variant voor mijn kleine prinsesje!

 14. Iris schreef:

  Wat een handige dingen! Ik doe graag mee voor de oranje

 15. elly van dongen schreef:

  Mooi voor mijn kleinkinderen!

 16. Romy schreef:

  Wat leuk! Ik zou graag de roze winnen voor mijn nichtje.

 17. diana jansen schreef:

  wauw die zijn super mooi en makkelijk zeg , ik doe heel graag mee voor de blauwe Drink in the box . A better drink box . super leuk voor mijn zoon voor het nieuwe schooljaar !

 18. Linda Smeets schreef:

  Ideaal voor onze kleine knoeipot. Na de vakantie gaat ze voor het eerst naar de peuterschool. Ik doe daarom dan ook graag mee En kies voor het blauwe setje omdat ze naast roze ook van blauw houdt.

 19. Tamara TS schreef:

  Dit is wel heel handig! Ik doe heel graag mee, want afgelopen weekend kwam ik er weer achter dat ik de kindjes die op visite komen beter geen ranja in een glas kan geven. ;)
  (FB Tamara Mara Großmaul)

 20. Helma keijzer schreef:

  Wauw wat een uitvinding he?! Alle suikers in gewone pakjes drinken. Ik ben er niet zo van. Maar alleen maar water op een drukke schooldag vind ik ook sneu. Met deze pakjes kan ik zelf lekker drinken maken maar gezond. Ik hoor heel veel goede verhalen over deze pakjes. Maar voordat ik het zou aanschaffen zou ik het toch eerst willen proberen. Een mooie oranje zou super gaaf zijn voor mijn stoere dochter die naar groep 3 gaat.

 21. Jan schreef:

  Super handig voor de kids !

 22. Sabrina schreef:

  Ik ga voor het blauwe setje. Die is wel erg leuk en blauw is altijd goed.

 23. Linda Raaijmakers schreef:

  de oranje graag aangezien dat de favoriete kleur is van onze tweeling Lucas & Eva :D

 24. Gera schreef:

  Leuk en origineel! Ik ga voor blauw.

 25. Cheryl schreef:

  Leuke actie, ik zou graag de oranje willen winnen

 26. maris schreef:

  heel handig dat je de inhoud er goed in ziet zitten! De standaard pakjes zie je niet hoeveel er nog in zit, pas wanneer je em optilt.

  Ik ga voor de groene, lekker vrolijk :-)

  geliked met account Marij Brand

 27. J. schreef:

  Wat een leuke en goede review! Ik doe graag mee. De kleur maakt niet uit.

 28. Bea schreef:

  Een goede review vor dit product, dus ik doe graag mee.

 29. Marian schreef:

  Ben wel nieuwsgierig geworden naar de ‘drink in the box’! Nog nooit gezien. We zouden het dus graag eens proberen. Mijn zoontjes lievelingskleur is blauw, maar met een oranje zouden we ook heel blij zijn hoor.

 30. Femke van Hooff schreef:

  Ik maak graag kans op de oranje versie!
  Zit al een tijdje te twijfelen, de lievelingskleuren van de oudste twee jongens zijn blauw en groen maar de jongste is de beste tester; niet alleen omdat hij de jongste is maar ook de meest onbehouwen van het stel ?

 31. Suzanne Hin schreef:

  Mijn dochters favoriete kleuren zijn roze en blauw, dus als we de blauwe zouden mogen zou dat wel ideaal zijn. Hij lijkt mij ook heel handig, omdat je zelf kan bedenken wat je er in kan. Het schoolbeleid is één keer een beker voor tussendoor en één keer een pakje drinken. Jammergenoeg zit er vaak zoveel troep in de supermarkt pakjes en dit is niet erg bevorderlijk voor de tanden van mijn dochter (ze heeft een glazuur afwijking en hierdoor extra snel problemen met haar tanden).

 32. Laura Kolthof schreef:

  Ik doe graag mee voor de blauwe voor onze zoon :)

 33. Marjon schreef:

  Wat handig. De oranje zou ik wel willen winnen.

 34. Annet Adema schreef:

  Dat zou super handig handig zijn! Altijd geknoei met gewone pakjes drinken en vaak gaan ze niet ineen keer op!
  Ik ga heel graag voor de oranje.

 35. Christa schreef:

  Wat super handig, hier idd ook altijd pakje mee onderweg maar dan maar voor de helft leeg drinken en dan zit je met het restje Hopelijk hiermee minder knoeien en minder weggooien. Ik ga voor de oranje!

 36. Ellen schreef:

  De blauwe graag! Top voor de 1e keer peuterspeelzaal binnenkort :)

 37. Feikje schreef:

  De oranje voor onze zoon Jelt ! We gaan op vakantie naar noord Holland. Lekker veel naar het strand. Niks vervelenders dan drinken waar zand bij komt. We hopen nog op hele warme dagen in Nederland dus dan is extra drinken mee welkom en dat kan mooi uit de drink in the box!

 38. Dorine schreef:

  Net wat je schrijft…drinken is heel belangrijk in de zomer. En dat is soms best een probleempje met ons mevrouwtje met alle gevolgen van dien. Zou daarom deze handige drinkbeker willen uitproberen. De oranje is leuk?

 39. Marije schreef:

  Wat een gave winactie. De blauwe past mooi bij het voornemen om mijn dochter water toevoeren drinken. Die drinkt bij voorkeur alleen maar bananensap dus dit traject is moeilijk genoeg. Drinken uit zo’n mooi “pakje” maakt het misschien wat interessanter ?

 40. Annelies Pietens schreef:

  Goh, wat een leuke drinkdoosjes zeg!! Deze kenden ik nog niet. Wel die waar je de pakjes drinken in moet doen. Die zijn niet zo leuk als deze, ook niet qua uiterlijk en kleur. Ik doe mee voor mijn zoontje voor de blauwe kleur!!

 41. Patricia schreef:

  Lijkt me super handig voor mijn grote man die in oktober naar de basisschool gaat. De blauwe vind ik heel mooi.

 42. Aniek schreef:

  superhandig, de blauwe is wel leuk

 43. Manon van Leijenhorst schreef:

  Ik doe graag mee voor de oranje voor mijn dochter die na de zomervakantie voor het eerst naar school gaat.

 44. Anouk schreef:

  Oei moet ik nog kiezen ook. Doe dan maar oranje kunnen mijn beide kinderen er zonder schaamte gebruik van maken!

 45. Margot schreef:

  De blauwe :)

 46. Anne Ekka schreef:

  Wij doen heel graag mee! Blauw of Oranje maakt ons eigenlijk niet uit maar als we moeten kiezen doen we blauw… Goed voor het milieu, gezond voor ons, lekvrij, mooi en stoer! Topcadeau voor het nieuwe schooljaar :-)

 47. Heleen schreef:

  Ik heb mijn oog al langer hierop, maar de prijs houdt me tot nu toe tegen. Het zou geweldig zijn om te winnen, maar anders ga ik ze toch naar aanschaffen na het lezen van je review

 48. corinne de graaf schreef:

  Handig hoor!Blauw of Oranje maakt niet uit.

 49. Anna schreef:

  Leuk!! Ik ga voor de roze kit
  Facebook: An Na

 50. lisette schreef:

  ik was heel benieuw of het zou werken, vandaar ook dat ik hoopte dat Kinderkookshop jouw ze wilde laten testen en nou blijkt dat het echt een succes nummer is dus dan willen we er zeker 1 winnen en we gaan voor Blauw! Dan voor de andere 2 nog 1 bijkopen en nooit meer lekkende bekers of ontplofte pakjes in de tassen!

 51. Joycevdv schreef:

  Leuk! Oranje is hier de favo kleur. Ik herken het helaas ook als ze te hard in een pakje knijpen. Er liggen nu overal van die pakjes houders maar indd, zit je in de auto en liggen die houders nog binnen ? Mooi dat ze bevallen en ben ook benieuwd! Ik like je ook op fb!

 52. Iris schreef:

  Heb ze alvast voorbij zien komen en ze lijken me heel handig. Mijn dochter gaat in oktober naar de kleuterschool dus dit lijkt me wel wat. Zeker met het oog op gezond en praktisch! Blauw vind ze een toffe kleur!

 53. Ina schreef:

  Ow die zijn leuk!!! En lijkt me erg handig.

 54. Kelly schreef:

  Wat een superhandige uitvinding! Hier is Oranje mevrouw haar lievelingskleur, dus daar gaan wij voor!

 55. Daphne schreef:

  Ik denk dat mijn meiden hier erg blij mee zouden zijn. Blauw is de favoriete kleur van de oudste.

 56. elisabeth maria martina schreef:

  ideaal

 57. Volgmama schreef:

  De Kinderkookshop heeft ook zo’n leuk assortiment. Ik heb er hele leuke kinder kookschorten vandaan.

 58. Kleine Prinses schreef:

  lijkt me erg handig! Ik doe mee!

 59. Marguerita schreef:

  Dit lijkt me ook wel iets om te proberen. Blauw is de lievelingskleur van Caileigh die na de zomervakantie voor het eerst naar school gaat. En hier kun je ook makkelijk zelf (koude) drankjes in maken op basis van vers fruit. Als het niet lekt zou dat echt heel handig zijn!

 60. Inge schreef:

  O leuk ,ik had zo nog nooit gezien en over gehoord . De Blauwe zou wel leuk zijn voor mijn zoontje .

 61. Marian Zw. schreef:

  Ik vind de oranje wel heel erg vrolijk! En echt superhandig, geen geknoei meer in de auto! Over een paar weekjes vertrekken we naar Oostenrijk, dan kunnen we zo’n pakje heel goed gebruiken onderweg!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.