Skip to Content

Ella’s Kitchen kookboek review; met biologische kinder recepten

Ella’s Kitchen kookboek review;  met biologische kinder recepten

Het is al heel lang geleden voor mijn gevoel, toen de zomer nog moest beginnen. En nu is de zomer al weer voorbij. Maar ik ontving na mijn bezoek aan het “proeven als een baby” van Ella’s Kitchen ook Het Kookboek. Daar was ik echt heel blij mee. Maar toch bleef het boek liggen op een stapel. Oké ik had een heel goed excuus, de keuken werd verbouwd. En zonder keuken, kan je ook niet koken.

Maar het is zo jammer van dit mooie boek. Dus tijd voor een nieuwe blik in het boek en tijd om de keuken weer in te duiken. Met dit kookboek kan je zelf aan de slag om lekkere gerechten op tafel te zetten in plaats van de kant en klare verantwoorde fruithapjes / tussendoortjes en meer.

Het Kookboek van Ella’s Kitchen

Ik was al fan van de biologische babyvoeding van Ella’s Kitchen. Verrassende smaken, en biologisch! Dus ook ik was ook nieuwsgierig naar het kookboek. Nu koop ik (vanwege mijn portemonnee) echt niet alles biologisch, maar ik probeer er zeker wel op te letten.

Dit boek geeft je mooie handvatten om niet alleen biologisch, maar ook gewoon lekkere gerechten zonder pakjes en zakjes (dus veel toegevoegd zout en suiker) op tafel te zetten. Daarbij is het boek ook gewoon heel mooi. Ik houd van de felle kleuren die ze hebben gebruikt.

Voor het eerst eten

Er komt een moment dat je kindje voor het eerst vast voedsel gaat eten, eerst naast de melkvoeding, en geleidelijk zal het vaste voedsel de melkvoedingen gaan vervangen. Een nieuw hapje is voor een baby een ware explosie van smaak, mede omdat een baby 30.000 smaakpapillen heeft. Een volwassene heeft er nog maar 10.000.

En geloof me, ik heb het in juni mogen ervaren. Check maar even hoe je een spruitje of een aardbei proeft als een baby. Het is voor een baby dus wennen aan nieuwe smaken, en niet alles is na 1x proeven even lekker.

Dit kookboek begint ook met een leuke uitleg over het gebruik van het boek, maar ook over de ontwikkeling van eten bij je kindje. En dat alles op die mooie kleurige pagina’s.

Van de lunch tot de snack in het weekend

Het Ella’s Kitchen kookboek gedeelte van het boek. Eerlijk dit vind ik echt het leukste deel, ziet er al net zo prachtig uit als het eerste deel. De mooie felle kleuren blijven. De kaders met ingrediënten vallen dan ook goed op en kun je duidelijk onderscheiden van de bereiding.

Handig voor als je een beginnende kok laat meehelpen in de keuken. Zeker als deze ook al kan lezen, zoals mijn oudste.

De indeling van het boek is gedaan naar aanleiding van het moment van eten. Lekkere lunches, smakelijk avondeten, perfecte toetjes en zalige snacks. Met als afsluiter: Hoera, het is weekend. Hierin vind je heerlijke feestrecepten als paarse pannenkoeken, fruitige chocoladedippers, en warme chocolademousse.

En wat ik ook erg handig vind? Je kunt in het Ella’s Kitchen kookboek ook terecht voor een aantal basisrecepten, 3 soorten pastasaus, een rode, groene en witte (dit recept heb ik als eerste gebruikt).

Wat denk je van 5 gerechten met aardappels, met onder andere puree en kaasfriet. Echt dit boek is een aanrader. Ik kan er in blijven kijken en ontdekken.

Handige iconen

Boven ieder gerecht in Ella’s Kitchen kookboek staan ook de overzichtelijke iconen. Je ziet in1 oogopslag voor hoeveel kinderen het gerecht is, hoelang je moet voorbereiden (als de kinderen helpen is dit vast iets langer) en hoe lang het daarna duurt om het te maken.

Extra fijn is het icoontje van de vork. De vork geeft namelijk aan dat het gerecht ook makkelijke te prakken is voor baby’s ouder dan 7 maanden. Hierdoor kunnen ze al snel mee-eten.

Ook fijn dat er recepten zijn waarbij je met het hele gezin van kan eten. Dit staat dan aangegeven in de iconen met 2 + 2.

Bij de meeste recepten staat echter alleen aangegeven voor hoeveel kinderen het geschikt is. Maar ik denk dat het even uitproberen is, hoeveel je dan moet maken wil je er met het hele gezin van eten, of met grotere kinderen.

Maar ook een goed excuus om een keer alleen voor de kinderen te koken, en dan later op de avond samen te genieten van een romantisch diner voor 2!

Vanaf wanneer at jouw kind mee met de pot?

Floortje