Skip to Content

Kabouter boterhammen voor een kieskeurige eter

Kabouter boterhammen voor een kieskeurige eter

Altijd maar een boterham met worst of kaas, dubbelgevouwen of in twee stukken, kan soms wat saai zijn. Daarom probeer ik regelmatig te variëren. Bijvoorbeeld met bento lunches of monkey plate. Het is net iets meer werk maar zeker als ze een paar dagen slecht eten een enorme aanrader. Op die manier krijgen ze toch voldoende voedingsstoffen binnen.

Een leuk alternatief hierop zijn de kabouterboterhammen. Gezellig voor op de woensdagmiddag bijvoorbeeld! Helemaal als er een vriendinnetje komt spelen en je vooraf niet weet wat ze lekker vindt of hoeveel ze eet. Weer eens wat anders dan ‘moeilijk’ doen met broodjes knakworst of tosti’s bakken. Want dit is echt in 5 minuten gedaan!

Kabouterboterhammen

Voor de kabouterboterhammen smeer je zoals normaal boterhammen met beleg. Deze vouw je echter niet dubbel maar snijd je vierkante stukjes. Al dan niet zonder korstjes.

Als je het jezelf makkelijk wilt maken kan je ook in twee keer 24 vierkantjes uitsteken met de funbites (nu bij Kruidvat voor 1,99). Je steekt dan eerst de vierkantjes uit de boterham en duwt ze er vervolgens op het bord uit.

In totaal heb ik vijf dubbele boterhammen belegd met kaas, worst, de biologische appel- en perenstroop en chocoladepasta van de kleine keuken zonder toegevoegde suiker en één met hagelslag.

Deze heb ik in een soort rooster geprobeerd neer te leggen op een grote schaal. Paar vrolijke prikkers erin en je bent klaar. Was in totaal nog geen vijf minuten werk, maar goed ook want het was tijd om ze op te halen.

Tip: Ter afwisseling kan je ook boterhammen met bruin en wit brood gebruiken. Als je deze iedere keer omdraait krijg je een mega dambord.

Het voordeel is dat je van de bovenkant niet direct kan zien wat er op de boterham zit dus het een klein feestje is. Als je dat wel weet kan je er meer hapjes pakken, of toch voor een ander ‘smaakje’ gaan. De stukjes zijn gesneden en hapklaar zodat ze ook zo weg zijn. Alsof ze snoepjes aan het eten zijn ;-)

Daardoor krijg ik het gevoel dat ze meer eten dan dat ze anders zouden doen. Oké, nu zaten er geen korstjes aan die ik normaal wel wil dat ze eten. Maar een keertje niet moeilijk doen hoort er ook bij.

Ook ideaal als ze niet kunnen kiezen wat ze op brood willen. Je hebt een schaal met van alles wat en je kan gewoon pakken wat je wil. En als dat twee hapjes kaas is, drie worst, één pasta en vijf hagelslag is dat geen probleem.

Geen gedoe over dat je eerst je boterham op moet hebben voor je de volgende mag. Als je met meerdere kinderen bent (in dit geval drie) is de schaal, ondanks dat er tien boterhammen op liggen, zo leeg.

Serveertip

Feest met kabouterboterhammen; tip voor als je kind slecht eet of gewoon om er een feestje van te maken - Mamaliefde.nl

Bij de schaal met boterhammen werden bekers melk en schaaltjes met fruit; appel, mandarijn en banaan geserveerd. Deze gingen niet direct helemaal op maar werden meegenomen naar boven voor tijdens het spelen en kwamen weer leeg naar beneden. Toen de dames de schaal zagen konden ze niet wachten met aanvallen en uitzoeken wat er op de boterhammen zat.

Linda van Aken