Skip to Content

Pizzabroodjes bakken met de kinderen

Pizzabroodjes bakken met de kinderen

Zin jullie al aan het brood bakken geslagen? Hier wel; nadat het huiswerk is gemaakt gaan we aan de slag voor een heerlijke lunch of iets dat geschikt is als dessert na het avondeten. Zo maakten we afgelopen week deze pizzabroodjes.

We hadden nog een rol pizzadeeg in de koeling liggen dus zette ik dochter aan het werk in de keuken. Het resultaat was echt heel lekker en een absolute aanrader!

Wat heb je nodig om pizzabroodjes te maken?

  • Rol pizzadeeg (kun je ook zelf maken)
  • Klein blikje geconcentreerde tomatenpuree (of ketchup)
  • Plakken kaas
  • Vleeswaren naar keuze (wij gingen voor pepersalami en peperoni)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • peper
  • zout
  • Eventueel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Pizzabroodjes bakken met de kinderen - Mamaliefde

Je begint met het uitrollen van het deeg. We hebben deze iets meer uitgetrokken zodat het deeg niet al te dik is. Daarna smeer je hem in met de tomatenpuree of ketchup. Ga je voor ketchup dan hoef je echt maar een klein beetje te gebruiken. De tomatenpuree of ketchup kun je extra op smaak brengen met Italiaanse kruiden voor net dat beetje extra.

Daarna ga je de pizza beleggen; je begint met de plakken kaas, deze leg je netjes tegen elkaar aan zodat de gehele oppervlakte belegd is. Het beste kun je aan de ‘bovenkant’ beginnen het verste bij je vandaan.

Let op: aan de onderkant houd je een strook van circa 2/3 cm vrij. Als de kaas er op ligt kun je de pizza verder beleggen met ingrediënten naar keuze. Hier zijn de kinderen erg fan van worst; daarom kozen we daarvoor, maar je kan natuurlijk ook voor een gezonder alternatief kiezen.

et makkelijkste werken wel ‘platte’ ingrediënten met een groter oppervlakte in plaats van allemaal losse ingrediënten, deze kunnen er later namelijk uitvallen.

Zodra de pizza belegd is kun je hem gaan oprollen. Je begint bovenaan en rolt hem zo strak mogelijk op. Je zal zien dat tijdens het rollen de ingrediënten iets kunnen gaan verschuiven, daarom de reserve aan de onderkant die niet belegd is. Kom je niet helemaal uit, dan kun je dit ook een beetje uitrekken.

Vervolgens ‘knijp’ je de vouw dicht zodat er niets uit kan stromen.

Je legt de pizzarol met de vouw aan de onderkant neer op het bord en snijdt hem daarna in plakken. Maak deze echter niet al te smal; uit 1 rol pizzadeeg kun je heel mooi 16 pizzabroodjes halen. Deze leg je vervolgens plat neer op de bakplaat, een beetje uit elkaar zodat ze de ruimte hebben om iets uit te zetten tijdens het bakken.

In een kommetje klop je vervolgens het ei los met de basterdsuiker en zout en peper. Als alteratief kun je ook 200 gram roomboter gebruiken met een geperste knoflookteentje, suiker en zout en peper.

Dit is het glazuur voor over de pizzarollen zodat het net wat meer smaak geeft en het een mooie glans krijgt. De suiker karamelliseert en maakt het extra shiny.

Pizzabroodjes bakken met de kinderen - Mamaliefde

Deze pizzarolletjes bak je af in circa 15 minuten op 220 graden in de oven. Na afloop even laten afkoelen, tenminste als je er vanaf kan blijven. En daarna smullen maar. Het was hier in huis in ieder geval een groot succes!

Buon appetito!

Floortje