Centraal in het land ligt de kleinste provincie van Nederland; Utrecht. Naast de stad Utrecht behoren ook Amersfoort en Soest tot de provincie. Je vindt hier meerdere kastelen die zeker de moeite waard zijn. Ook zijn er een aantal dierentuinen en leuke musea in de stad te vinden.

Lees ook: 20 originele en goedkope budget uitjes onder de 10 euro

Kasteel Amerongen – Amerongen

Kasteel Amerongen is totaal gerenoveerd en eindelijk weer te bezoeken. Een kasteel bekijken blijft interessant om te doen voor kinderen. Al moet je er niet meer achter elkaar bezoeken, weet ik uit ervaring van toen ik zelf kind was ;). In de wintermaanden kun je alleen met rondleiding, maar nu mag je het kasteel ook zelf bezoeken. De tuin is prachtig aangelegd en er zijn regelmatig voorstellingen te vinden. Als kind kan ik me nog heel goed de berenmarkt herinneren die er toen elk jaar was.

Hier vind je meer informatie.

Dierenpark Amersfoort – Amersfoort

Top 10 uitstapjes Utrecht - Mamaliefde

Amersfoort heeft een prachtige dierentuin. Met twee grote speeltuinen hebben de kinderen volop te spelen. Breng eens een bezoekje aan het grote dinobos en pas op voor ‘loslopende’ dinosaurussen. Ook hier kom ik elk jaar wel een keer. Zoonlief vindt het prachtig, al die dieren kijken. En met het dinobos erbij blijft het de komende tijd zeker leuk om alles te blijven ontdekken voor hem.

Hier vind je meer informatie of hier een uitgebreide review van het vernieuwde park inclusief tips waar parkeren dierentuin Amersfoort.

Lees ook: Dagje uit Dierenpark Amersfoort

Mondriaanhuis – Amersfoort

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Piet Mondriaan werd hier geboren en bracht er zijn kinderjaren door. Na het vertrek van de familie Mondriaan herinnerde er op deze plek lange tijd niets aan de wereldberoemde schilder, tot de architect Leo Heidenrijk en zijn vrouw Cis er in 1994 het Mondriaanhuis van maakten en het openstelden voor publiek. In het Doe-het-zelf-atelier ga je aan de slag met één van de opdrachten of bedenk je zelf een kunstwerk. In het atelier worden regelmatig workshops gehouden en voor de kleinsten is er een Legowand van vijf meter lang.

Meer informatie vind je hier

Verkeerstuin – Amersfoort