Skip to Content

Noord-Brabant met kinderen; top 10 leukste activiteiten en uitjes

Noord-Brabant met kinderen; top 10 leukste activiteiten en uitjes

Noord-Brabant, de provincie onder de grote rivieren, wordt ook wel de gezelligste provincie van het land genoemd. Brabant combineert bruisende steden met mooie natuurgebieden.

Hier wordt in het voorjaar uitgebreid carnaval gevierd en is men gek op worstenbroodjes. De hoofdstad van Noord-Brabant is Den Bosch, bekend om zijn heerlijke Bossche Bollen, een echt Brabants gebakje.

Vergeet ook niet het worstenbroodje. Dit hapje is zelfs door UNESCO opgenomen op de lijst voor het werelderfgoed. Den Bosch is daarnaast ook een leuke stad om lekker te winkelen of de prachtige grachten te bezichtigen. Houd je meer van historie?

Bezoek dan eens het Nationaal Monument Kamp Vught. Deze blik in de historie van Nederland zal je altijd bij blijven. De Sint-Janskathedraal in Den Bosch is daarnaast een van de mooiste en grootste kathedralen van Nederland.

Restaurant Aap – Alphen

Bij Restaurant Aap  waan je je even in Zuid-Afrika. Geniet van de smaakvolle Afrikaanse gerechten, af en toe met een Hollandse twist. Kies uit een grote diversiteit vlees-, vis- of vegagerechten. Je kinderen mee uit eten nemen naar een restaurant, dat is meestal niet vanzelfsprekend. Wel bij Restaurant Aap. Niet voor niets zijn ze onlangs uitgeroepen tot het beste kindvriendelijke restaurant in Noord-Brabant. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen helemaal losgaan in onze speeljungle. Zo is er een klimtoestel, Playstation en loungehoek met dvd-speler.

Meer informatie vind je hier.

Hoppies – Ammerzoden

Tussen Zaltbommel en Den Bosch vind je natuurspeeltuin van Hoppies. Dit speelpark is ooit begonnen als een maisdoolhof, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige natuurspeeltuin voor jong en oud met water, zand en groen als basis. Voor urenlang ‘offline’ speelplezier! Met onder andere dus een maisdoolhof (niet het gehele jaar geopend), natuurspeeltuin, speelwater, een blotevoetenpad, pluktuin, knuffeldieren weide, midgetgolfbaan, skelterbaan en airtrampoline. Je zal je hier dus niet snel vervelen! Voor de papa’s en mama’s is er een terras.

Meer informatie vind je hier.

BestZOO – Best

BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien. Je komt oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid-Amerika, Panters uit Azië, Buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! Daarnaast zijn er dieren die in bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals: Jaguars, Boommiereneters en Koningsgieren. BestZOO is uitermate geschikt voor kleinere kinderen! Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij waar ze lekker kunnen ravotten. BestZOO ligt in een groene omgeving, tegen het Groene Woud aan.

Meer informatie vind je hier.

Dippiedoe – Best

Het grootste in-en outdoorspeelpark van Nederland. Dát is Dippiedoe. Vlakbij Eindhoven gelegen en aan het zwemmeer Aqua Best, ligt dit familiepark waar er van alles te beleven is voor zowel jong als oud. Ik ben er zelf nog niet geweest maar ben binnenkort dit zeker van plan! Mijn nicht heeft een jaarabonnement gehad met haar kids, zo leuk vonden ze het (toen 3 en 8).

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De leukste overdekte uitjes met kinderen in Nederland

Oertijdmuseum – Boxtel

Oké, het oertijdmuseum klinkt misschien een beetje saai, maar niets is minder waar. Zeker niet als je met kinderen komt. Die zullen dit geweldig vinden. Want eigenlijk staat het oertijdmuseum synoniem voor dinomuseum. Iedere fan (of ook als je er niet veel mee hebt) zal zich verbazen over de grote hoeveelheid dinosaurussen. Binnen vind je een expositie met onder andere een aantal skeletten en een speurtocht die je kan doen. Het leukste is echter om naar buiten te gaan; hier vind je de oertijdtuin en oertijdwoud. Hier vind je diverse beelden en modellen van de verschillende soorten. Sommige losstaand, anderen op het moment dat ze aangevallen worden, of in formatie die ze gebruiken voor de jacht. Er is ook een speeltuin en de mogelijkheid om zelf een dino op te graven. Of je even een oermens te voelen. Binnen is er ook een speelkamer. Hier ben je rustig een hele dag zoet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Naar het dinomuseum (oertijdmuseum in Boxtel) met kinderen
Lees ook: De leukste dino uitjes met kinderen in Nederland

Reptielenhuis – Breda

Dit uitje in Breda is echt iets is voor het wat oudere kind. Er lopen namelijk heel enge reptielen rond. Sommige mag je zelfs aaien! Mama’s met schrik voor spinnen of andere enge beesten wees gerust, ze zitten in hun eigen terrarium. Wat het reptielenhuis zo mooi maakt is dat het begon als een hobby en uiteindelijk is uitgegroeid tot een echte “dierentuin”. Persoonlijke aandacht staat daar dan ook voorop!

Hier vind je meer informatie.

Kabonk – Breda

Kabonk is een fantastische, kleurrijke, grootse plek van 3.300 m2 verdeeld waar beleven, spelen, ontdekken, proberen, ervaren, relaxen en lekker eten & drinken elkaar verbinden op zeven waanzinnige verdiepingen. Oftewel de grootste binnenspeeltuin van Nederland.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Kabonk Breda; het grootste indoor speelpark van Nederland

Aquafun Sportiom – Den Bosch

Het subtropische zwembad Aquafun in het Sportiom van Den Bosch is ingericht in de exotische sferen van Hawai. Aan de voet van een vulkaanhelling kun je hier heerlijk genieten. Er zijn diverse attracties zoals twee supersnelle glijbanen, een verwarmd buitenzwembad met daaromheen een ligweide. Natuurlijk mag een wildwaterbaan ook niet ontbreken, hier kom je langs vulkanische rotsen, whirlpools, grotten en spelonken. Voor de kleine kinderen is er de Turtle Bay; een kinderbad met sprayattracties zoals waterspuwende schildpadden. Eten en drinken kan in Paradise Bay.

Meer informatie vind je hier.

Toon Kortoomspark – Deurne

Je hoort alleen maar goede verhalen over het Blotevoetenpad in het Toon Kortoomspark in Deurne. Ontdek in dit wandelgebied met allerlei verschillende ondergronden de Peel op je blote voeten. Het is mogelijk om speciale wombats te huren voor op het blotevoetenpad, zodat gasten die slecht ter been zijn ook deel kunnen nemen aan deze beleving. De entree is 3.50 en voor kinderen tot 3 jaar gratis. Het Toon Kortoomspark is gevestigd op de plek waar de bekende romanschrijver Toon Kortooms is opgegroeid. Het park is ca. 3 ha groot en bevindt zich midden in natuurgebied De Peel.

Meer informatie vind je hier.

Pukkemuk – Dongen

Kinderen kunnen onbeperkt spelen en hun grenzen verleggen in de binnen- en buiten speeltuin. Kom ook onze dieren bewonderen in het dierenpark. Maak een wandeling door ons mooie boerensprookjesbos. Leer tijdens het spelen van onze midgetgolf meer over dieren en de boerderij. Maak een gezellig tochtje door het Brabantse landschap met de huifkar. Samen zijn met geitjes, hertjes, paarden, schapen, eendjes, varkens, konijnen, cavia’s, vogeltjes, vissen en kippen. Wie wil dat nu niet? Al deze dieren kun je bekijken, met sommige kun je zelfs spelen en knuffelen. Je kunt ook op de pony een rondje rijden!

Meer informatie vind je hier.

Sterrenstrand TerSpegelt – Eersel

Naar het strand en lekker met water spelen, het hele jaar door? Dan is een bezoek aan het sterrenstrand gelegen op recreatiepark TerSpegelt een absolute aanrader. Ook als dagbezoeker ben je hier van harte welkom in deze wereld van zand. Centraal staat een spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule en een stoer Voetje van de Vloerpad van Timo Timing. Transport van water en zand staat centraal in Zilva’s Haven, in ieder huisje is wel iets te ontdekken! Vind de geheime ingang naar het ondergronds labyrint, een doolhof van gangetjes biedt urenlang dwaalplezier. Het speellandschap van SterrenStrand wordt omgeven door natuurwater van ca. 40 cm diepte. Ideaal om in te spelen, een beetje te plonzen en te kliederen met water en zand. Echt zwemmen? Ook dat kan, joelend de grote glijbaan af of lekker bubbelen in de bruisbank.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Indoor Strand & Zwembad Sterrestrand Terspegelt

preHistorisch Dorp – Eindhoven

Het Eindhovens museum neemt je mee naar de prehistorie en de middeleeuwen. Tijdens weekenden en (school)vakanties staat het Erfgoedpark in het teken van beleefdagen en komt het museum tot leven. Maak kennis met bewoners uit de prehistorie en middeleeuwen en doe zelf mee met de bezigheden van vroeger! De ene week geniet je van zwaardvechtdemonstraties of zie je ambachtslieden aan het werk, de andere week dompel je je eigen kaars, probeer je de boomstamkano uit of bak je een koek boven een vuurtje.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: preHistorisch Dorp Eindhoven

Ontdekfabriek – Eindhoven

De Ontdekfabriek is de plaats waar kinderen zowel binnen als buiten verschillende avonturen kunnen beleven. Na het bekijken van een film kunnen ze zelf knutselen en uitvindingen doen, waarbij hun fantasie en creativiteit een grote rol speelt. Ze maken een eigen film of ontdekken in een dolfijn de schatten van de zee.

Meer informatie vind je hier.

Het Aardbeienhof – Gemert

Het Aardbeienhof is een familiepark voor jong en oud. Je kunt het vinden in Gemert en voor zowel kinderen als volwassenen is er genoeg te zien en te beleven. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de buitenspeeltuin van 3000m² en spelenderwijs meer leren over de aardbei. Ouders genieten van de aardbeienspecialiteiten en kijken hoe de aardbeienteelt in zijn werk gaat.

Let op! het aardbeienseizoen begint eind mei/begin juni en zal omstreeks eind oktober/begin november eindigen. Voor exacte data kun je het beste contact opnemen met Het Aardbeienhof.

Meer informatie vind je hier.

Klim & Avonturenbos van Rock ‘n Rivers – Goirle

Het Klim & Avonturenbos ligt aan Natuurpoort de Roovertsche Leij te Goirle en is centraal gelegen op de Kempische Landgoederen. Je kan hier komen klimmen tot wel 10 meter hoogte op 3 verschillende parcoursen of spannende durfactiviteiten doen, zoals een vrije val van 12 meter. Bovendien bevinden zich in het Klim & Avonturenbos ook rolstoelvriendelijke klimparcoursen & activiteiten zoals het blotevoetenpad waardoor we iedere bezoeker kunnen ontvangen! Het Klim & Avonturenbos leent zich bovendien zeer goed voor de organisatie van kinderfeestjes op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagmorgen.

Meer informatie vind je hier.

BillyBird Park – Hemelrijk

Op het overzichtelijke en gemoedelijke familiepark is zowel binnen als buiten van alles te beleven; het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad. Rondom het strandbad bevinden zich allerlei attracties. Wat dacht je van een uitdagende survivalbaan, een supersnelle bootjesglijbaan, een klimberg en een achtbaan? Of kom lekker springen op de airtrampolines en springkussens in Kinderland of stap gezellig in in één van de helicopters in de helihaven. Nieuw in de binnenspeeltuin is de Piratenkooi. Op 700m2 zorgen klimtorens, touwbruggen, glijbanen, springkussens en bouwblokken voor urenlang speelplezier. Want klauteren, klimmen, glijden en bouwen verveelt nooit. Bovendien mogen je ouders of opa/oma mee om samen met jou de piratenkooi te verkennen. Voor de kleinste kinderen is een nieuw speelgebied “de Kleuterkade” ingericht. Kom dan lekker tot rust tijdens een voorstelling van het poppentheater.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Billybird Hemelrijk; met strandbad, aquafunpark, attracties en binnenspeeltuin

Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek

In safaripark de Beekse Beren kun je kiezen voor verschillende safari’s. Bijvoorbeeld met de auto, de bus, de boot of te voet. Ook is er een roofvogelshow en vind je er verschillende speeltoestellen. Voor ieder weer wat wils. Het is voor mij echt lang geleden dat ik er ben geweest maar er staat alweer een uitje gepland met onze kleine meid. Ze is gek op dieren dus ze gaat hier zeker genieten!

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Safaripark de Beekse Bergen
Lees ook: Review: Overnachten bij Safariresort Beekse Bergen
Lees ook: Africa by Night in Safaripark de Beekse Bergen

Speelland Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Bij Speelland Beekse Bergen beleef je een heerlijke dag vol spetterende speelpret en splashende waterfun. Gelegen in het groen én aan het water is het niet alleen voor kleine en grotere kinderen genieten geblazen. Er zijn brede zandstranden en veilig zwemwater. Vergeet ook de grote speeltuin niet. Speelland is dus ook leuk als het eventjes geen weer is om te zwemmen. Er is enorm veel te doen in dit buitenspeelparadijs! Je kunt er lekker spelen op bijvoorbeeld de schommels, trampolines, mini-golfbaan, ballenberg, de botsboten en nog veel meer attracties. Terwijl de kinderen zich vermaken in de verschillende attracties, kun je als ouder heerlijk bijkomen op het strand of terras.

Hier vind je meer informatie.

Waterspeelpark Splesj – Hoeven

Het grootste outdoor waterspeelpark van West-Europa vind je in de bosrijke omgeving van vakantiepark Molecaten Park Bosbad Hoeven. Hier kun je prima met je gezin genieten van een dagje waterpret. Er zijn maar liefst 7 razendsnelle glijbanen en een hoge duikplank voor de stoere zwemmers. Hier vind je ook een halfpipe glijbaan waar je op een relaxte band naar beneden glijdt. Voor de kinderen is er een spraypark met interactieve waterkannonnen en tipping buckets waar ze lekker kunnen spelen met water. En er is een apart peuterbad.

Ouders kunnen plaatsnemen op de enorme ligweide. Er is een restaurant aanwezig en je kan ook gebruik maken van de speeltuin met onder andere een airtrampoline. Splesj is onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven. Is het een dagje minder weer, of even geen zin in zwemmen? Kom binnen en laat je fantasie de vrije loop in de sprookjesachtige ‘onderwaterwereld’ van Bubbels; het indoor speelparadijs. Kom een dag naar Waterspeelpark Splesj en ervaar een spetterend dagje uit!

Meer informatie vind je hier.

Efteling – Kaatsheuvel

Voor velen denk ik wel een bekend begrip. De Efteling is er voor jong en oud. Zo is er voor jong het sprookjesbos, maar ook het kleuterbos en het avonturendoolhof (en nog veel meer). En voor oud heb je gave achtbanen zoals de Vogel Rock en Python, maar ook de wildwaterbaan en Joris en de Draak. Een uitje voor het hele gezin dus!

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Efteling met kinderen; attracties, achtbanen en theater
Lees ook: Overnachten Efteling; hotels en vakantieparken in de buurt

Speelboerderij Gouden woud – Liempde

Midden in het natuurgebied het Groene Woud ligt speelboerderij Gouden Woud! Een unieke speelplek midden in de natuur waar kinderen urenlang kunnen ravotten! Kuilen graven in het zand, spelen met water, klauteren op de speeltoestellen, in bomen klimmen, goud zoeken en over het blotevoetenpad lopen! Met je vriendjes en vriendinnetjes binnen én buiten spelen, knutselen, verstoppertje spelen in een doolhof, kliederen met water en de dieren aaien! En terwijl de kinderen zich uitleven, genieten ouders, opa’s en oma’s op het heerlijke terras van een kop koffie of een heerlijke lunch!

Meer informatie vind je hier

Herberge de Coeckepanne – Lierop

Dit is geen dierentuin of een speelparadijs, maar als je van wandelen door een prachtige natuur houdt en graag aansluitend heerlijk wilt eten dan is dit echt een aanrader. De pannenkoeken worden nog steeds op “oude wijze” gebakken en de Herberge is een officieel fietscafé.

Hier vind je meer informatie.

Loonse en Drunense duinen – Loon op zand

Nog een plek waar de natuur echt op zijn mooist is. De Loonse en Drunense duinen. Heerlijk om te wandelen, fietsen, paard te rijden of lekker met je hond te dollen. Ze hebben er vele routes waaronder ook 2 routes waarbij je hond gewoon los mag. Op verschillende plekken vind je fijne café’s waar je lekker wat kunt bijkomen van het wandelen en kunt genieten van een hapje en drankje. Heerlijk om met je gezinnetje heen te gaan, de kinderen kunnen er ook hutten bouwen, picknicken, met het zand spelen en ga zo maar door.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Loonse en Drunense duinen; van terrasjes met speeltuinen tot wandelen

Kids Wonderland – Molenschot

Een avonturenpark dat zowel buiten als binnen speelplezier biedt. Leuk voor kinderen tot twaalf jaar. Vergeet niet te blijven tot het einde (tot 19.00 uur) want juist in de avond wordt het een sprookje met al die mooie lichtjes. Naast de vele speelmogelijkheden is er een lasergrot en kan je heerlijk springen op de trampolines. Er is een Bubbelbaan en het Vlinderslot en…nou ja, er is gewoon genoeg te doen in deze mooie speel-sprookjeswereld.

Meer informatie vind je hier.

Dierenrijk – Nuenen

Deze dierentuin staat bekend als dé kinderdierentuin. Niet alleen omdat kinderen echt heel dichtbij de dieren kunnen komen en er overal echt veel informatie te lezen is, maar ook omdat door het hele park diverse speeltuinen zijn voor kinderen om zich uit te leven. Leuke tip: in de meivakantie is er het springkussenfestival en nieuw is het Cheetahverblijf!

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Dierenrijk

Doe boerderij “De Steenuil” – Oirschot

De Steenuil is een speelboerderij en ook nog een echte boerderij. Ze hebben een nieuwe binnen- en buitenspeeltuin met een grote bandenglijbaan, indoorzandbak, verkleedhoek en veel meer. Buiten kun je spelen met de skelter’s, fietsjes, zandbakken, trampoline’s, speelhuisje, speeltoestellen en nog veel meer. Maar je kunt ook de dieren knuffelen of uitlaten. Spelen in de hooischuur kan ook! (eind van de zomervakantie is ook ons Maïsdoolhof geopend).

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De leukste natuurspeeltuinen, bloemenpluktuinen, voetenpaden en maisdoolhoven

Gerrithoeve – Oisterwijk

Een gezellige landelijke speelboerderij, kinderen kunnen hier hun hart ophalen en heerlijk spelen in onze binnen- en buitenspeeltuin. Elk speeltoestel draagt op zijn eigen manier bij aan de ontwikkeling van het kind. Mocht het eens wat minder weer zijn dan hebben wij overalletjes klaar liggen in diverse maten zodat ze volop kunnen ravotten. Onze speelboerderij ligt in een fijne rustige omgeving en is ruim opgezet. Ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje, we serveren lunch, diner maar ook heerlijk huisgemaakt gebak en lekkers voor bij de borrel.

Meer informatie vind je hier.

De Elzenhoek – Oss

Naast speeltuin Elckerlyc ligt kinderboerderij De Elzenhoek. Hier is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. En kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad!

Meer informatie vind je hier.

Kinderboerderij de Leijhoeve – Rijsbergen

Kinderen kunnen hier terecht voor eindeloos speelplezier! In het speelbos kan je heerlijk klimmen en klauteren! En als klap op de vuurpijl is er een te gekke speeltuin met een kabelbaan! Bij de kinderboerderij vindt je oud Hollandse dieren! De konijnen hebben een heel bijzonder verblijf! Ze leven net als kabouters in mooie paddenstoelen! Een hapje eten of drinken, dat kan in de brasserie.

Meer informatie vind je hier.

Dierenpark de Oliemeulen – Tilburg

Er is een klein, gezellig dierenparkje in Tilburg wat zich het vreemdste dierenpark van Nederland noemt. In dit park, dat in 1987 is begonnen als reptielenhuis, vind je allerlei ‘normale’ dieren zoals apen, krokodillen en papegaaien. Maar een heleboel vreemde dieren vind je er ook! Wel eens gehoord van een aalsalamander of een roodgestippelde graafkikker?

Het meest bijzondere is vooral dat je hier ook dieren aan mag raken. Zo mag je een slang en een vogelspin vasthouden bij een demonstratie (je voelt je net Freek in het wild op dat moment). Maar ook Molly, een stinkdiertje, mag je aaien als ze losloopt in het park! Door de uitleg van enthousiaste medewerkers worden fabeltjes uit de wereld geholpen en blijken de vreemde dieren niet eens zo vreemd te zijn.

Meer informatie vind je hier.

Maria Goretti – Tilburg

Midden in Tilburg, in de wijk Theresia, ligt buurtpark en kinderboerderij Maria Goretti. Een stukje natuur in het hart van de stad. Al ruim 30 jaar komen kinderen en ouders naar deze voormalige kloostertuin, om de dieren te bewonderen. Maar ook om te voetballen, in de speeltoestellen te klimmen, te picknicken, een praatje te maken met andere Tilburgers en nog véél meer…

Meer informatie vind je hier.

Speelpark Hullie – Uden

Het Speelpark Hullie in Uden is geschikt voor alle leeftijden. Niet alleen heeft het een gewoon speelpark, maar ook een groot skelterparcours. Gewoon lekker spelen. Voor de allerkleinsten spelen in de kleine ballenbak of het Hullie Hufke. Of voor de wat grotere kinderen lekker spelen in het klimparcours, buiten of op de outdoor lasergamebaan.

Meer informatie vind je hier.

BillyBird Hemelrijk – Volkel

Op het overzichtelijke en gemoedelijke familiepark is zowel binnen als buiten van alles te beleven; het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad. Rondom het strandbad bevinden zich allerlei attracties. Wat dacht je van een uitdagende survivalbaan, een supersnelle bootjesglijbaan, een klimberg en een achtbaan? Of kom lekker springen op de airtrampolines en springkussens in Kinderland of stap gezellig in in één van de helicopters in de helihaven. Nieuw in de binnenspeeltuin is de Piratenkooi. Op 700m2 zorgen klimtorens, touwbruggen, glijbanen, springkussens en bouwblokken voor urenlang speelplezier. Want klauteren, klimmen, glijden en bouwen vervelen nooit. Bovendien mogen je ouders of opa/oma mee om samen met jou de piratenkooi te verkennen. Voor de kleinste kinderen is een nieuw speelgebied “de Kleuterkade” ingericht. Kom tot rust tijdens een voorstelling van het poppentheater.

Meer informatie vind je hier.

Zie-Zoo – Volkel

Zie-ZOO wordt namelijk grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme. In Dierenpark Zie-ZOO valt veel te ontdekken en te beleven voor jong en oud. Naast het bezoeken van het park, zijn er dagelijks andere dingen te beleven! Zoals de speciale Zie-ZOO-Zjow. Een dierenshow die in de zomer gegeven wordt waarbij je wel heel dicht bij dieren komt… En ’s winters wordt er dagelijks het kriebelshowtje gegeven met allerlei kriebelende diertjes

Meer informatie vind je hier.

Reis om de Wereld (Bergen) – Wanroy

Reis om de Wereld in 80 dagen is niet alleen de naam, maar ook het thema van dit park. Een avonturenspeeltuin met bijvoorbeeld hoge vulkanen. Je hebt tevens toegang tot de buitenspeeltuin én het strandbad! Ideaal uitje in de zomervakantie dus…

Meer informatie vind je hier.

Overnachten in Noord-Brabant

Lees hier onze ervaringen bij;

Met korting een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes. Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden. Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen. Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Wat is jouw favoriete uitstapje in Brabant?

Linda van Aken
  1. Wendy schreef:

    Speelboerderij de Hooiberg in Bladel is ook een aanrader!

Comments are closed.