WC-rollen hebben we allemaal in huis en vaak wordt er, bijvoorbeeld vanuit school gevraagd, of men ze wil bewaren voor aankomende knutsels. Maar ook thuis is het erg leuk om ermee te knutselen. Ik deel 27 ideeën met jullie, voor het knutselen met een lege wc-rol. Inclusief een aantal met YouTube-filmpjes als voorbeeld.

Lees ook: Lijst kosteloos materiaal; Wat is, Knutselen, activiteiten en spelen met gratis speelgoed voor peuters en kleuters
Lees ook: Knutselen met karton; Creatief dingen maken van papier / kartonnen doos
Lees ook: Knutselen met lege melkpakken
Lees ook: Bootje knutselen dat echt kan drijven van kosteloze materialen zoals piepschuim, plastic fles, karton of eierdoos.

Knutselen met wc-rollen

Het voordeel van knutselen met wc-rollen is dat het enorm laagdrempelig is. Geen ingewikkelde projecten waarbij je eerst moeite moet doen om van alles binnen te halen. Zet een bak neer in de wc waar je alle rolletjes verzamelt, zorg ervoor dat je wat papier, lijm en scharen in de aanslag hebt en gewoon gaan. Laat je creativiteit, of beter nog die van de kinderen, de vrije loop en kijk maar wat het wordt. Of het nu een beestenbende wordt of een kleurrijk geheel. Het fijne is dat dit ook nog een enorme budgetvriendelijke activiteit is.

Lees ook: DIY Spelen met kosteloze materialen

Emoji’s


Vrolijke emoji’s, ook leuk om te maken met oudere kinderen. Ze kunnen zelf hun favoriete emoji maken of een hele verzameling.

Eenhoorn


Van een wc-rol met wit papier in combinatie met wat vrolijke kleurtjes maak je deze eenhoorn. Een klein stukje magie die ook heel leuk staat op de kinderkamer.

Huisje / nachtlampje

Een heel bijzondere is dit huisje, dit is niet zomaar een leuke knutsel maar ook nog erg nuttig er zit namelijk een lichtje in zodat hij als nachtlamp functioneert.

Schitterende bloem


Een schitterende diy die ook heel leuk is om zelf te maken is deze bloem. Die kan je zo groot of klein maken als je zelf wil.

Dieren uit de dierentuin

Wat een ontzettend gezellig tafereeltje deze 6 kanjers uit de dierentuin. Leuk om te maken met een grote dierentuin-fan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog meer dieren te maken, bijvoorbeeld een aap en een beer. Of ga je toch liever voor dieren van de boerderij; kip, koe enzovoorts?!

Kikker

Wie kent Kikker niet? Met zijn vriendjes gaat hij steeds op avontuur. Maak deze leuke kikker samen met je kindje. Je kunt ook proberen of je de andere vriendjes van kikker ook kunt maken. Bekijk ze eens goed en ga aan de slag, komt vast helemaal in orde!

Auto’s

Bouw je eigen wagenpark door het maken van deze leuke auto’s. Je kiest zelf uit welke kleur ze moeten krijgen. Daarna zet je een Playmobil of LEGO-poppetje achter het stuur en de race kan beginnen. Welke auto is de snelste?

Pennenbakje

Jaja, zelfs een pennenbakje maak je gemakkelijk met wc-rollen. Ik moet zeggen dat ik hem zelf ook erg leuk vind en dat het dus absoluut niet moeilijk is om te maken. Ook leuk voor op het bureautje van je kind trouwens. Je kunt de wc-rollen zelfs versieren, helemaal zoals jij het wilt.

Mummies

Hoe cool zijn deze mummies?! Niet alleen leuk voor bijvoorbeeld Halloween, maar ook om neer te zetten op de kamer van een echte Dummie de Mummiefan. Uiteraard weer easy om te maken!

IJsjes

Super zomers zijn deze leuke ijsjes. Gemakkelijk te maken van wc-rolletjes, ijsco stokjes en gekleurd papier. Ook leuk om op te hangen tijdens je verjaardagsfeestje!

Bijen

Bzzt, deze leuke bijen steken gelukkig niet. Voor de pootjes gebruik je pijpenrager en als je het echt goed wilt doen dan plak je wiebeloogjes op hun koppie.

Mieren

Ook voor deze grappige mieren gebruik je weer pijpenragertjes. Mieren zijn harde werkers en dragen veel mee op hun rug. Je zou er bijvoorbeeld een mooi (herfst)blad op kunnen plakken.

Knikkerbaan

Deze vind ik dus echt supergoed bedacht. Je hoeft helemaal geen dure knikkerbaan aan te schaffen, deze voldoet ook prima!

Lees ook: De leukste knikkerbanen voor kinderen en volwassenen (ook peuters en kleuters)

Baby