Skip to Content

Wasco smelten; knutselen met waskrijtjes

Wasco smelten; knutselen met waskrijtjes

Een hele eenvoudige DIY, eentje die ik regelmatig tegenkom op pinterest en hoog op mijn lijstje stond. Sterker nog, ik was speciaal hiervoor op zoek gegaan terwijl ik er later achter kwam dat ik nog krijtjes had liggen.

Andere krijtjes wist ik wel, maar kon ik niet vinden. Dat waren ook ‘mooie’ prinsessen krijtjes. Bij de action kwam ik hele goedkope krijtjes tegen. Ze zijn echter veel fijner om me te kleuren omdat de punt scherper is en dus makkelijker voor onze peuter dan de meer stompe prinsessenkrijtjes.

De laatste tijd is onze peuter echt fan van kleuren; als het aan haar ligt is het of kleuren of tv kijken. Het liefst de hele dag door. Als er een krijtje kapot gaat, moet die ook gemaakt worden. Mama’s kunnen tenslotte alles…

Gelukkig de tip gekregen om zachtjes te verwarmen en dan weer aan elkaar te smelten en te laten stollen in de ijskast. Voor nu maakt dat echter niet uit; het doel is kapot maken die handel! Zodat we daar mooie wasco vormpjes van kunnen maken.

Benodigdheden

Wasco krijtjes smelten

Het is heel eenvoudig. Je begint met het verwijderen van de papiertjes die rondom de wascokrijtjes zitten. Handige kindervingetjes zijn vast bereidt je te helpen ;-)

Vervolgens breek je de krijtjes zo klein mogelijk. Niet klein genoeg? Gebruik dan de kracht van de koekenpan. Dit vond onze dochter echter een beetje eng, dus hebben we wat grovere stukken gebruikt. Daarna is het tijd om ze in de oven te zetten.

Om te beginnen met tien minuten, en later nog eens vijf minuten in de oven op 100 graden tot de was gesmolten is. Regelmatig kijken of het niet te snel gaat en de was onder de vormpjes doorloopt.

Dan is het kwestie van laten afkoelen. Als het stevig is kan je met een verwarmde priem / schroevendraaier gaatjes smelten en er een touwtje doorheen halen.

Je ziet het, heel eenvoudig. Een kind kan de was smelten. De kleuren kan je natuurlijk aanpassen aan het seizoen, voor nu vond ik het juist wel leuk om ook iets girly kleuren te gebruiken.

Linda van Aken