Skip to Content

Sim only abonnement kind ervaringen en tips goedkoop

Sim only abonnement kind ervaringen en tips goedkoop

De discussie of er wel of geen telefoon in huis komt is aan jullie. Zodra de knoop is doorgehakt en er een telefoon mag komen, komt er een nieuw dilemma. Waar kies je voor? Het advies wat je vaak hoort is om te gaan voor een sim only abonnement.

Het nieuwe schooljaar is begonnen, een periode van veel veranderingen. Wellicht is je kind naar de middelbare school gegaan, of zit het in het laatste jaar van de basisschool en wordt de wens voor een eigen telefoon steeds sterker. Niet zozeer zodat ze gebeld kunnen worden door hun ouders, maar vooral vanwege het contact met leeftijdsgenoten.

Dat wordt steeds belangrijker op die leeftijd. Of om bepaalde apps te installeren zoals het populaire musical.ly. 

Sim Only is betaalbaar

Het leven als tiener is vaak al duur genoeg, en werken zit er nog niet altijd in. Denk aan wat lekkers uit de kantine op school, kleding, cadeautjes voor vrienden en ga zo maar door. Dan wil je niet aan torenhoge kosten vastzitten.

Het voordeel van een sim-only abonnement is dat je met een abonnement goedkoper uit bent dan met prepaid. Zonder dat je vastzit aan dure kosten. Een sim-only abonnement kan je al voor 2,50 afsluiten bij simpel.nl. Deze kosten zijn voor je kind nog wel te overzien. Of kan je bijvoorbeeld verrekenen met het zakgeld.

Doordat er een plafond ingesteld kan worden is er geen risico dat er meer geld uitgegeven wordt dan het abonnement. Als het plafond bereikt is wordt het verdere gebruik geblokkeerd zodat je kind er niet per ongeluk overheen kan gaan.

Wél kun je 3 nummers instellen die je kind, ook als het plafond bereikt is, nog kan bellen. Handig voor noodgevallen. Je kan het verbruik eenvoudig monitoren, zodat je het op tijd weet als het plafond bereikt wordt. Dan kan je kind zijn of haar gedrag aanpassen of voor een (tijdelijke) upgrade kiezen.

Let op: Tegenwoordig wordt het afsluiten van een abonnement met toestel geregistreerd als een lening bij de BKR. Daarom dat het verplicht is om minimaal 18 jaar te zijn voordat je dit mag afsluiten. Voor een sim-only abonnement wordt er geen kredietcheck gedaan.

Supersnel

Tegenwoordig gaat alles supersnel, in Nederland is er vrijwel overal het 4G-netwerk en wordt er gewerkt aan een 5G-netwerk. In het buitenland is dat wel anders, dan maak je opeens gebruik van 3G of zelfs nog langzamere netwerken.

Pas dan merk je hoe snel je eigenlijk gewend raakt aan supersnel internet waarmee je dingen kan opzoeken, maar ook filmpjes kan kijken of foto’s op Instagram delen.

Onafhankelijk onderzoeksbureau P3 Group test jaarlijks welke van de mobiele netwerken van de grootste providers van Nederland het beste is. Voor het derde jaar op rij kwam het netwerk van T-Mobile, waar ook Simpel gebruik van maakt, als grote winnaar uit de bus.

Dankzij de nieuwste technologie is het netwerk niet alleen veel sneller en stabieler, maar is de dekking zowel binnen- als buitenshuis ook veel beter.

Geschikt voor alle toestellen

De één zal voor het nieuwste model willen gaan en daar lang voor sparen, de ander is tevreden met een wat ouder toestel. De één heeft een voorkeur voor Apple en de ander kiest toch liever Android. In de loop van de jaren zijn er een hoop verschillende formaten sim-kaarten ontstaan.

Bij Simpel krijg je een sim-kaart in een houder met zowel standaard, micro of nano formaat. Geen gedoe dus met wachten tot je het juiste formaat hebt of als het toestel onverhoopt kapot gaat hij ook in het vervangende toestel past.

Wat voor abonnement heb jij voor je kind afgesloten?

Linda van Aken