Skip to Content

Schmink wang voorbeelden kind

Schmink wang voorbeelden kind

Schminken is een favoriet onderdeel van menig kinderfeestje of verkleedpartij. Hoe ga je te werk? Hiervoor zijn prachtige boeken te vinden, maar gelukkig biedt ook internet genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Wij laten je hier mooie schminkvoorbeelden zien voor op de wangen van het kind!

Alleen op de wangen

Je kunt schminken over het hele gezicht, maar ook kiezen voor enkel schminken op de wangen. Soms is het daarmee net iets minder heftig en vooral een mooi detail. Maar er zijn ook voorbeelden waarbij zelfs een enkele voorstelling op de wang al een mooie verandering geeft.

Het grote voordeel is dat je minder hoeft te doen. Wat echter niet altijd zegt dat het daarmee makkelijker is. Want wat een prachtige voorbeelden zijn ervan kleine, maar heel gedetailleerde afbeeldingen. 

Splek zelf wel heel leuk! Het is toch weer net even anders en valt ook meer op. 

Olifantje

Hoe leuk is dit op de wang van je zoon of dochter…of jezelf. Een olifantje die vrolijk, tja, water spuit? In ieder geval spuit hij kleuren en glitter, wat het allemaal heel feestelijk maakt!

Winters met sneeuwvlokjes

Mooie sneeuwkristallen op de wangen zorgen voor een heerlijke winterse sfeer. Leuk voor een winters feestje of juist bij een feestje met Frozen als thema. Natuurlijk nog mooier als je dan ook zo’n mooie jurk aan mag.

Ninja

Je superheld op je wang? Natuurlijk kan dat! Ninja’s zijn hier een leuk voorbeeld van. Uiteraard kies je die ninja die het kind het leukste vindt. Nu zal je met het aanpassen van de kleur dan vaak al klaar zijn, dus zo ingewikkeld hoeft dat niet te zijn! Kijk maar eens naar de volgende twee voorbeelden.

Engerd

Jawel, ook bij enkel het schminken van de wangen kan je er iets griezeligs van maken! Deze schedel met vlammen doen toch echt wel heel eng aan. Prima dus voor een griezelfeest of gewoon omdat je zoon of dochter iets engs wilt. 

Enkel de mond

Even een klein uitstapje naar de mond. Door alleen de mond te schminken kan je zomaar opeens meneer Krabs op je gezicht hebben staan! Grappig toch?! En je hoeft er helemaal niet veel voor te doen. Vooral je rode lippenstift gebruiken…

De tong van de slang: die is echt!

Een slang over de wang van je zoon of dochter laten lopen, doe je (waarschijnlijk) met groene schmink. Hoewel je prima kunt variëren in kleur, want slangen zijn er immers in heel veel kleuren. Het leuke bij deze slang is dat zijn bek rond de mond van het kind komt. En daarmee kan het meisje of de jongen zijn tong uitsteken en zo dus ook de slang zijn tong laten uitsteken! Voor deze keer is tong uitsteken geoorloofd naar andere mensen.

Spinnen overal

Spinnen kun je overal schminken. Dus ook simpelweg op de wang. Of je maakt er een bontere boel van, zoals in het voorbeeld. De spinnen kruipen daar over zijn hele gezicht heen! Toont toch wel een stuk enger dan alleen maar een spinnetje op een wang. Dus hoe eng wil je het hebben?

Simpele spinnen

Wel leuk die spinnen, maar ben je niet zo heel goed in tekenen? Met de spinnen uit het volgende voorbeeld zou het toch wel moeten lukken?! Lekker simpel, maar juist daardoor ook heel makkelijk om ze op heel veel plekken te laten rondkruipen. En dat is dan weer extra griezelig! Dat er ook één onder zijn shirt uit kruipt vind ik geniaal!

Spiderman

En om dan nog even in de spinnen te blijven, maar dan de superhero-variant: Spiderman! Uiteraard hoort daar ook een spinnenweb bij. Stoer toch?!

Libelle

Even geen griezel, maar wel ook lekker eenvoudig: dat is deze libelle! Met een paar ‘stippen’ heb je het lijfje zo getekend en dan nog even een viertal eenvoudige vleugeltjes en je bent al klaar! 

Voor de voetbalfan

Op naar een voetbalwedstrijd of zomaar omdat het leuk is voor een voetbalfan: schmink voetballen op de wangen van je zoon of dochter. Eventueel aangevuld met wat stippen en sterretjes, zodat het een mooi geheel wordt. 

Een dino met schmink op je wangen

Een kleine dino schminken is voor dino-fans zeker een feest. En welke jongen vindt dino’s nou niet leuk? En er zijn vast ook genoeg meiden te vinden die graag zo’n lief dinootje op hun wangen willen.

Voor de meiden

En dan dus ook nog even een variant die waarschijnlijk meer door meiden gewaardeerd zal worden. Op de wang begint een regenboog, met stippen en sterren en deze eindigt op het voorhoofd, met een prachtig hart met vleugeltjes. Past prachtig bij echte feestkleding om je meisje zo een echte toverfee te laten voelen, bijvoorbeeld. 

Met een eenhoorn

In dezelfde trant is deze variant met ook een eenhoorn erop. Dat maakt het waarschijnlijk nog leuker voor je eenhoorn-fan. Alleen de eenhoorn op een wang kan uiteraard ook. Maar die regenboog erbij maakt het natuurlijk wel helemaal top!

Kerststemming

Of ga gewoon een hele kerstboom op die mooie wangetjes schilderen! Met een beetje goudkleur om het echt te laten lijken. 

Of wat dacht je van die bekende rood/witte zuurstokjes die je in de kerstboom kunt hangen? Die kun je ook prima op het gezicht van een kind schilderen. Met wat glitter en sterretjes en de kerststemming spat ervan af.

Sint of zijn vrienden

Een enkele kleine afbeelding op een wang kan ook met de feestdagen heel leuk zijn. In dit voorbeeld is het Sinterklaas, maar het zou natuurlijk ook prima een andere afbeelding kunnen zijn. Van de kerstman bijvoorbeeld, een pietje of de paashaas.

Pietenmuts

Oké, dit pietenmutsje staat eigenlijk niet op de wangen, maar boven de wenkbrauw. Maar toch verdient het hier zijn plekje. Het pietenmutsje zou je natuurlijk ook in een kleinere uitvoering op een wang kunnen maken. Maar ik vind deze ook erg leuk.

Wil Cats
Volg me via: