Skip to Content

De Smurfen en het Verloren Dorp film review

De Smurfen en het Verloren Dorp film review

Vanaf zaterdag 1 april is de tweede animatiefilm van De Smurfen in de bioscopen te zien. Van de tekentafel worden de smurfen nu via de computer tot leven gewekt. Het resultaat is een vrolijke familiefilm die leuk is voor jong en oud.

Onlangs was de feestelijke première met onder andere de Nederlandse stemmencast. Buiten regende het, maar wij zaten lekker droog en genoten van het kleine feestje. De film is ook in 3D te zien en echt een feelgoodfilm.

Het verhaal

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen gaat Smurfin op zoek naar haar eigen talent. Iedere smurf is ergens goed in, maar zij weet het niet. Dan ziet ze iets in het bos en wordt even afgeleid waardoor ze door Gargamel gevangen wordt.

Haar vriendjes Brilsmurf, Klungelslurf en Potige Smurf bevrijden haar en gaan vervolgens mee op avontuur in het Verboden Bos achter de grote muur. Daar gaan zij op zoek naar het Verloren Dorp voordat Gargamel daar komt.

Wat ze daar aantreffen; dat overtreft alle verwachtingen en is toch wel de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

De Nederlands gesproken versie is te horen met de stemmen van o.a. Pip Pellens (Smurfin), Johnny de Mol (Potige Smurf), Bartho Braat (Grote Smurf), Kasper van Kooten (Moppersmurf), Hugo Kennis (Bakkersmurf), Sarah Nauta (Smurfbloesem), Julia Nauta (Smurflelie), Ellen ten Damme (Smurfstorm), Jelka van Houten (Wilgensmurf), Kees Tol (Klungelsmurf), Koos van Plateringen (Bemoeismurf), Roy Donders (Hippe Smurf), Diederik Jekel (Brilsmurf) en Tygo Gernandt (Garagamel).

De première

De Smurfen en het Verloren Dorp film review - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf waren wij bij de première bij Pathé Arena, we hadden hiervoor kaartjes gekregen van CoolBear. We mochten naar binnen over de blauwe loper.

Er was een klein feestje van gemaakt met de kinder-DJ die een paar danswedstrijdjes deed en smurfenmutsen weggaf. Ze kregen doosjes met popcorn, er werden bananen en druiven uitgedeeld net als croissantjes en krentenbollen en CoolBear stond er met limonade, voor de volwassenen was er koffie en thee.

Op het podium konden ze op de foto met Grote Smurf, Smurfin en Brilsmurf. Zowaar durfden ze samen op de foto met de Smurfen. Er was ook een officiële presentatie van de stemmencast met Johnny de Mol, Pip Pellens en Kees Tol.

Daarna mochten Sarah en Julia het lied Hoofd in de wolken zingen dat speciaal is geschreven voor deze film. Er zou ook nog iets van een kinderhoekje zijn en de mogelijkheid om je te laten schminken, vervelen was dus niet nodig.

Wat wij (de kinderen) ervan vonden

In een woord: leuk! Zoonlief wilde niet op een eigen stoel zitten dus zat bij mij op schoot. Hij zat vol concentratie te kijken. Hij werd ook erg vrolijk van de muziek, dan zat hij heen en weer te swingen. Na afloop wilde hij ook niet weg omdat hij de film zo leuk vond.

Dochterlief leefde ook helemaal mee met het verhaal. Als er iets grappigs gebeurde, of iets verdrietig ging ze daar helemaal in mee. Dat blijft zo lief om te zien. In de auto had ze het vooral over het jurkje en de schoenen van Smurfin. Een echt meisjes-meisje is ze aan het worden ;-)

Zelfs oma die mee was vond het een geweldige film. Voor mij was het nieuw dat Smurfin door Gargamel gemaakt is van klei.  Haar zoektocht naar zichzelf vond ik wel heel erg mooi, alleen het einde vond ik wat abrupt. Na de grote ontdekking had ik zoiets van “en nu?”. Maar daarvoor zal vast een nieuwe film komen ;-)

Als hij in de bioscoop is dus zeker een aanrader om gezellig met het gezin te gaan kijken.

Linda van Aken