Skip to Content

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd

Bij een echte filmpremière aanwezig zijn, dat heb ik (Erika) nog nooit meegemaakt. Tot afgelopen weekend. Namens Mamaliefde mocht ik aanwezig zijn bij de filmpremière van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn.

Hoe zo’n première is en of de film een aanrader is? Ik vertel je graag wat ik ervan vond, maar nog belangrijker, wat mijn eigen Kruimeltjes ervan vonden!

Eigen kruimeltje

De uitnodiging om naar de filmpremière van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn te gaan greep ik met beide handen aan. Het is voor een gewone moeder uit het zuiden des lands dus mogelijk om hier bij te zijn! Alles kan!

Samen met twee eigen knappe kruimeltjes, zoonlief en zijn beste vriendje, vertrok ik naar de grote stad. Iets waar de echte Kruimeltje ook zo van houdt. De stad, de straat en dieren! Maar er zijn meer vergelijkingen. Net als Kruimeltje zijn mijn eigen kruimeltjes 11 jaar en ondeugend.

Kruimeltje op avontuur

In deze nieuwe film, een vervolg op de eerste film uit 1999, is Kruimeltje uit de stad vertrokken. Hij is herenigd met zijn ouders die inmiddels steenrijk zijn. Samen met hen is hij naar een grote, afgelegen villa verhuisd.

Kruimeltje kan hier zijn draai niet vinden. Hij mist de stad en de straat. Als het tijdens een bezoekje aan de stad weer faliekant misgaat, en thuis zijn streken ook uit de hand lopen, krijgt Kruimeltje huisarrest….

Natuurlijk pikt Kruimeltje dit niet en vanaf dat moment begint het avontuur én de strijd om de goudmijn.

Filmpremière in Tuchinski

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd - Mamaliefde
Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd - Mamaliefde
Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd - Mamaliefde

Een filmpremière is al heel speciaal, maar dat die première dan ook nog eens plaatsvindt in het beroemde “Tuschinski” in Amsterdam, maakt deze middag wel heel bijzonder. Wat een prachtige bioscoop.

We zorgden ervoor dat we op tijd waren. Want filmsterren spotten op de rode loper hoort natuurlijk ook bij een première. Daarna was de eer aan ons om over de rode loper te flaneren.

Maar al die aandacht was voor mijn eigen Kruimeltjes te veel van het goede. No pictures please. Daar ging mijn moment of fame, want net als de echte Kruimeltje, trokken mijn boefjes hun eigen plan. En dat plan ging niet over de rode loper!

Binnen in “het Tuschinski” ontbrak het ons aan niets. In de indrukwekkende foyer stonden frisdrank, chocomel of sapjes voor ons klaar. En dan mochten we ook nog onbeperkt stroopwafelkruimeltjes eten! (In plaats van popcorn, goed bedacht). Het feest was compleet.

Daar zaten we dan, tussen de bekende Nederlanders in die prachtige zaal, vol spanning op dé film te wachten.

Vanaf welke leeftijd?

De film is vanaf zes jaar. Ik vind dit zelf een prima leeftijd, maar het zou kunnen dat sommige jonge kinderen het misschien wat spannend zouden vinden. Mijn zoon van 11 vond dit daarom eerder voor kinderen van zeven jaar, omdat jongere kinderen sommige dingen wellicht niet begrijpen.

Het is tenslotte wel leuk dat als ze wat ouder zijn de achterliggende boodschap in de film meekrijgen. Bovenal is dit gewoon een heerlijke avonturenfilm. Voor kinderen vanaf circa zeven jaar een echte aanrader, en ook zeker voor hun ouders.

Dol op Kruimeltje en Rick

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd - Mamaliefde

Zelf ben ik dol op zulke films. En op Rick Engelkes. 😉 Ik heb dan ook volop genoten. Humor, kattenkwaad, strijd en vriendschap. Het kwam allemaal aan bod. De jonge acteurs deden het heel goed.

Maar ook de ervaren cast stelde niet teleur. Mijn eigen Kruimeltjes vonden de film “superleuk” en “heel grappig”. Ze lachten niet alleen om de streken van Kruimeltje, maar ook om de onhandige acties van de slechteriken.

En de boodschap over vriendschap werd ook begrepen en gewaardeerd. Mijn kruimeltjes zouden precies hetzelfde doen. Voor elkaar door het vuur! Of in dit geval, voor elkaar door het sop!

Titelsong door Wie is de Mol-kandidaat Rob Dekay

En dan de titelsong. Dit zou zomaar eens een hit kunnen worden. De titelsong is gemaakt door Wie is de Mol-kandidaat Rob Dekay. (of is hij de Mol?) Er was zelfs een klein rolletje in de film voor hem weggelegd.

De titelsong heet “Alles kan”. De tekst dekt de lading van de film helemaal. Het is gewoon een lekker nummer met een mooie boodschap.

Afterparty

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn film review leeftijd - Mamaliefde

Na de film verscheen de volledige crew en cast op het podium. Een luid applaus viel hen, terecht, ten deel. Het publiek was laaiend enthousiast! Net als wij. Het was een heerlijke middag.

Deze mooie middag werd afgesloten met een heuse afterparty. Even tussen de sterren borrelen. Dat vond ik bijzonder en wist al wel met wie ik op de foto wilde. Maar mijn kruimeltjes vonden dit echt “awkward”.

Mam, jij gaat toch niet echt vragen of je met hun op de foto mag? Dat is stom”. Mijn kruimeltjes begrepen mijn enthousiasme niet en vonden de borrel maar saai. Hen interesseert het niet of iemand nu acteert, tuiniert of taarten bakt voor hun beroep.

En ze hebben gelijk. Met deze wijze woorden en het deuntje van de titelsong in ons hoofd verlieten we de grote stad.

Volg nu de weg die voor je ligt. Alles kan!

Floortje