Skip to Content

50 Kinderfilmpjes peuters van 2 / 3 jaar; Youtube, Netflix, Videoland en Disney+

50 Kinderfilmpjes peuters van 2 / 3 jaar; Youtube, Netflix, Videoland en Disney+

Een koude, druilerige zondagmiddag. Een perfect moment om samen onder een dekentje op de bank te kruipen. Kopje thee, bakje popcorn en lekker een film kijken. Maar welke film kijk je met een peuter? Het is al snel spannend voor zo’n klein mannetje of dametje.

Gelukkig zijn er vandaag de dag meer dan genoeg films voor alle leeftijden, dus ook geschikt voor peuters. Waarschijnlijk ook omdat er zoveel aanbieders van films zijn. In deze blog geven we je een lijstje met films voor je peuter.

Disney+ peuter films voor 2 / 3-jarige

Finding Nemo (2003)

Deze Pixar-klassieker volgt het avontuur van de clownvis Marlin en zijn vergeetachtige vriend Dory terwijl ze de oceaan doorkruisen om Marlin’s vermiste zoon, Nemo, te vinden. Het is een kleurrijk en hartverwarmend verhaal dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren.

Toy Story (1995)

De allereerste Pixar-film is een tijdloze favoriet. Het vertelt het verhaal van speelgoed dat tot leven komt wanneer mensen niet kijken. Het is een geweldige film voor peuters en hun ouders.

Frozen (2013)

De avonturen van prinses Anna, koningin Elsa en hun vrienden hebben de harten van velen veroverd. Met prachtige muziek en een boodschap van zusterlijke liefde is “Frozen” een geweldige keuze voor peuters.

Vaiana (2016)

Dit avontuurlijke verhaal volgt Moana, een dappere Polynesische tiener, terwijl ze de oceaan oversteekt om haar volk te redden. De film zit boordevol kleurrijke personages en catchy liedjes.

The Lion King (1994)

Deze Disney-klassieker vertelt het epische verhaal van Simba, een jonge leeuw die moet leren om zijn plaats in de kringloop van het leven te accepteren. Het is een ontroerend verhaal met memorabele muziek en onvergetelijke personages.

Zootopia (2016)

Dit verhaal speelt zich af in de stad Zootopia en volgt het avontuur van Judy Hopps, een konijnenagent, en Nick Wilde, een sluwe vos, terwijl ze samen een mysterie oplossen. Het is een grappige en inspirerende film met een boodschap over vooroordelen en tolerantie.

Beauty and the Beast (1991)

Een klassiek sprookje over liefde en innerlijke schoonheid, deze film vertelt het verhaal van Belle, een slimme jonge vrouw, en het Beest, dat is betoverd in een monster. De prachtige muziek en betoverende animatie maken het tot een tijdloze favoriet.

Aladdin (1992)

Ga mee op een magisch tapijt met Aladdin, een straatjongen, en zijn vriend de geest in de lamp, terwijl ze strijden tegen de kwaadaardige tovenaar Jafar. Het is een avontuur vol humor en betovering.

Assepoester (1950)

Dit is een van de klassieke Disney-prinsessenverhalen. Het vertelt het verhaal van Cinderella, een meisje dat wordt geholpen door haar feeënmeter om aan haar boze stiefmoeder en stiefzussen te ontsnappen en naar het koninklijke bal te gaan.

Mulan (1998)

Een ander Disney-prinsessenverhaal met een twist. Mulan vermomt zich als een man en neemt de plaats in van haar vader in het leger om China te verdedigen tegen indringers. Het is een inspirerend verhaal over moed en doorzettingsvermogen.

Dumbo (1941)

Deze ontroerende klassieker vertelt het verhaal van een schattige olifant met enorme oren die ontdekt dat zijn unieke eigenschap eigenlijk een gave is. “Dumbo” is een hartverwarmende film met memorabele personages en een boodschap van zelfacceptatie.

Peter Pan (1953)

Vlieg mee naar Nooitgedachtland met Peter Pan, Tinkerbell en de kinderen Wendy, John en Michael. Dit avontuurlijke verhaal over eeuwige jeugd en avontuur is een tijdloze favoriet voor kinderen van alle leeftijden.

De Kleine Zeemeermin (1989)

Duik onder water in het betoverende koninkrijk van Ariel, een zeemeermin die droomt van een leven aan land. Deze film zit boordevol magische muziek en een boodschap van het volgen van je hart.

Toy Story 2 (1999)

Het vervolg op “Toy Story” brengt Woody, Buzz Lightyear en de rest van Andy’s speelgoedvrienden op een nieuw avontuur wanneer Woody wordt gestolen door een verzamelaar. Het is een spannende reis vol humor en vriendschap.

Deze films bieden een scala aan avonturen en lessen voor peuters en zijn geschikt voor kijkplezier voor het hele gezin.

Binnenstebuiten

De perfecte film om je peuter spelenderwijs weer iets meer te leren over emoties. In de film zie je wat er gebeurt met de emoties van de hoofdpersoon, waarbij de emoties worden uitgebeeld door ‘beestjes’ in haar hoofd.

Cars

Veel kinderen hebben inmiddels wel één of meer autootjes van Cars in huis. Ook leuk om je kleintje de film eens te laten zien. Een stoere film, voor stoere kinderen!

Netflix

Onderstaande films kun je (onder andere) via Netflix bekijken.

De Octonauten en de Grotten van Sac Actun

Een echte avonturenfilm voor kleintjes. Niet eng, maar wel spannend door de verhaallijn. Als je kind dit een leuke film vindt, zijn er nog een aantal films met de octonauten.

Toet Toet Cory Carson De Chrissy

Ja echt, er zijn dus films gemaakt met in de hoofdrol Toet Toet auto’s. Dit is één van de langere, maar er zijn ook kortere. Als de kinderen net zo’n fan zijn van de film als van de autootjes, dan is het een hit.

De avonturen van Elmo in mopperland

Eén van de leukste personages uit Sesamstraat heeft een eigen film. Overigens is deze film al meer dan 20 jaar oud, maar behoorlijk tijdloos.

Draken Reddingsrijders Jacht op de Gouden Draak

Deze avonturenfilm is voor alle leeftijden, en is een spannende avonturenfilm. Sommige kinderen vinden draken best spannend, maar voor de kleintjes die draken ‘stoer’ vinden is dit een leuke film.

My Little Pony

Een echte meisjesfilm, vol roze en glitter met de beroemde kleine pony’s. Hij is vooral bedoeld voor rond de feestdagen, maar net als de Bingfilm, zullen er genoeg peuters zijn die deze film ook in april willen kijken.

Peppa Pig

Deze geliefde serie volgt het avontuurlijke biggetje Peppa en haar familie terwijl ze allerlei leuke en leerzame situaties beleven.

Paw Patrol

Kinderen kunnen genieten van de avonturen van de heldhaftige pups Chase, Marshall, Rubble, en anderen terwijl ze helpen bij het oplossen van problemen in Adventure Bay.

Tayo the Little Bus

Tayo en zijn vrienden zijn kleurrijke stadsbussen die samen spannende avonturen beleven en belangrijke lessen leren.

Cocomelon

Deze populaire YouTube-serie is nu beschikbaar op Netflix en biedt educatieve en vermakelijke liedjes voor peuters.

Word Party

Een schattige animatieserie waarin vier babydieren (Lulu, Bailey, Franny en Kip) leren over letters, cijfers en sociale vaardigheden.

Masha and the Bear

Volg de ondeugende Masha en haar vriend, de beer, terwijl ze grappige avonturen beleven en belangrijke lessen leren.

Super Monsters

Deze serie volgt de kinderen van beroemde monsters terwijl ze leren hoe ze hun krachten moeten beheersen op een speciale kleuterschool.

Octonauts

Ontdek de onderwaterwereld met de bemanning van de Octonauts, terwijl ze spannende ontdekkingen doen en zeedieren redden.

Boss Baby

Gebaseerd op de populaire film, volgt deze serie de avonturen van Boss Baby en zijn grote broer Tim.

Videoland

Onderstaande films kun je (onder andere) via Videoland bekijken.

Barbie Dreamtopia

Nog een echte meidenfilm. Is je peuter een poppenkind en dol op roze, dan is deze zoete film vast een grote hit.

Strawberry Shortcake

Nog zo’n zoete film. Maar wel met een lief en toch ook spannend verhaal over de dromenfabriek van Klaas Vaak.

Stuart Little 2

Herinneren jullie je dat kleine, pratende muisje nog? Blijkbaar zijn daar al drie films van, waarbij deel twee inmiddels bijna 20 jaar oud is. Het verhaal, Stuart redt een vogeltje, is tijdloos, dus ook nu nog leuk voor kleintjes om te kijken.

Brandweerman Sam

Onze kinderen zijn dol op Sam en doen hem maar wat graag na. Van de paal naar beneden glijden en ‘brandjes’ blussen. Met deze film kunnen ze nog wat inspiratie opdoen. Voor de echte liefhebbers zijn er trouwens meer films met Sam in de hoofdrol.

Bob de Bouwer

Nog zo’n geliefd animatiefiguur. Met een originele verhaallijn: Bob en zijn team moet een compleet stadion bouwen voor een soort Olympische Spelen. Leuk om rond de Olympische Spelen van komende zomer samen te kijken. Ook met Bob de Bouwer zijn overigens meerdere films gemaakt.

Peppa Pig

Ontmoet Peppa, het schattige biggetje, en haar familie en vrienden. Beleef avonturen die zowel leerzaam als vermakelijk zijn. Seizoen 1 en 2 zijn te zien op Videoland.

Juf Roos

Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze de hele dag het liefst zingt. Ze brengt bekende Nederlandse kinderliedjes tot leven en nodigt zowel jong als oud uit om mee te zingen. Er zijn maar liefst vier seizoenen beschikbaar, inclusief een Juf Roos film.

Paw Patrol

Paw Patrol draait om zes dappere pups, onder leiding van de 10-jarige Ryder. Samen werken ze hard om de bewoners van Adventure Bay te beschermen. Voor hen is geen klus te groot en geen pup te klein!

Home

Oh landt samen met andere Moefs op aarde, op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. Soms voelt Oh zich meer mens dan Moef, wat hem een buitenbeentje maakt. Gracia ‘Tip’ Tucci is een stoer en slim tienermeisje. De film is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels.

Super Wings

Het schattige vliegtuigje Jett vliegt de wereld rond om pakketjes te bezorgen bij kinderen. Als Jett problemen tegenkomt, staan zijn vrienden Dizzy, Jerome en Donnie – de Super Wings – altijd klaar om te helpen!

Charming

Ontdek een verrassende kijk op sprookjes, waar Prins Charming is vervloekt met een onweerstaanbare charme die elk meisje in het Koninkrijk verliefd op hem laat worden.

Buurman & Buurman

Buurman en Buurman zijn buren die van eenvoudige problemen vaak komische en complexe situaties maken. Ze zorgen voor hilarische momenten terwijl ze proberen problemen op te lossen. Videoland biedt de eerste 8 seizoenen en speciale afleveringen.

Bing

Deze kinderserie volgt het avontuurlijke konijntje Bing terwijl hij vol energie zit en leert van de wereld om hem heen.

YouTube kinderfilmpjes voor 2 / 3 jarigen

Onderstaande films kun je (onder andere) via YouTube bekijken.

Bings Kerstfeest en andere verhalen

Deze film is vooral leuk om in december te kijken. Al hebben de meeste peuters er geen moeite mee om in april een kerstfilm te kijken. En het is echt een aanrader voor Bing-liefhebbers.

Deze vind je hier.

Buurman & Buurman: Al 40 jaar beste vrienden

Eigenlijk had ik niet verwacht dat onze kinderen Buurman & Buurman leuk zouden vinden. Maar niets bleek minder waar. Onze oudste, de peuter, kan er zelfs hardop om lachen. Toch de film maar eens proberen.

Deze vind je hier.

Shaun het schaap: de film

De humor en animatie van Shaun het schaap doet me altijd een beetje denken aan de stijl van Buurman & Buurman. En ja, ook hier kan onze oudste hardop om lachen. Ook deze film zit namelijk vol (flauwe) kinderhumor.

Deze vind je hier.

Thomas de Trein

Een leuke avonturenfilm met het bekende karakter Thomas de Trein. Omdat kinderen vaak zo intens mee kunnen leven met een verhaal, zullen ze bij deze film waarschijnlijk ook op het puntje van hun stoel zitten.

Deze vind je hier.

Thomas de Stoomlocomotief: Sodors legende van de verloren schat

Voor het geval je kind echt helemaal into Thomas de Trein is, nog een leuke avonturenfilm.

Deze vind je hier.

Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos

Ook van de schattige hondjes Woezel en Pip is een film gemaakt. En erg geschikt voor kleintjes als je het mij vraagt.

Deze vind je hier.

DVD’s

Onderstaande films kun je op DVD bestellen.

Winnie de Poeh Teigetjes film

Winnie de Poeh kan natuurlijk echt niet ontbreken in deze lijst. Helemaal perfect voor peuters (en hun papa en mama).

Deze vind je hier.

Poeh’s Lollifanten Film

Nog ééntje dan van Winnie de Poeh, omdat deze beer en zijn vriendjes echt te schattig zijn. Én Poeh vaak wijze en leerzame uitspraken doet.

Deze vind je hier.

101 Dalmatiërs

Deze vrolijke hondjes blijken ons al 60 jaar (!) te vermaken. Een vermakelijke film, al is Cruella voor sommige kindjes wat spannend.

Deze vind je hier.

Turbo

Dit is een aandoenlijke film over een slak die graag heel snel wil zijn. Gelukkig lijkt die droom uit te komen!

Deze vind je hier.

Nijntje De Film

Net als Winnie de Poeh, kan Nijntje niet ontbreken op deze lijst. Een absolute klassieker die bij ieder kind in de smaak valt. De boekjes heb je vast al (vaak) gelezen, misschien nu de film eens proberen?

Deze vind je hier.

Hebben jullie nog tips voor echte peuterfilms?

Jessica