Skip to Content

Boomkroonpad Europa; ontdek de mooiste en bijzonderste met je kinderen!

Boomkroonpad Europa; ontdek de mooiste en bijzonderste met je kinderen!

Een heerlijke boswandeling door het bos is voor jong en oud altijd leuk. In een bos kun je van alles zien en beleven, met bomen die hoog boven je uitsteken. Maar heb je het bos wel eens van bovenaf gezien? Wandelen langs de hoogste toppen van de bomen, over boomkroonpaden.

In Europa zijn er prachtige boomkroonpaden aangelegd, waar je met het hele gezin naartoe kunt gaan. Ontdek en ervaar de meest mooie en bijzondere boomkroonpaden van Europa!

Boomkroonpad België

Kruinenpad Maasmechelen

Het 181 meter lange kruinenpad kun je wandelend of fietsend met de kinderen ervaren. Vanaf de luchtbrug zie je beneden de gevolgen van de mijnverzakkingen. En al fietsend of wandelend kun je als je goed luistert, vogels horen kwetteren in hun eigen habitat en de meest interessante insecten zien, die daar wonen.

Meer informatie vind je hier.

Parc Chlorophylle Dochamps

Voor kinderen is het park waanzinnig leuk, want het is rijk aan 33 attracties! Spelenderwijs leren kinderen alles over de natuur. Het parcours is 200 meter met hangbruggen en hutten, langs de bomen te ontdekken. Een speelweide en ontdekkingszones met informatieborden langs de routes, brengen kinderen naar de touwenpiramide en loopbruggen.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Denemarken

Foster tower Camp Adventure

Camp Adventure is een echt must see voor jonge klauteraars en avontuurlijke ouders. Het torenpad bestaat uit meerdere verdiepingen en geleidelijk aan loop je steeds hoger, zonder dat je er echt moe van wordt. In het midden van de toren staan ook bomen, wat een indrukwekkend gezicht is. Eenmaal weer beneden, loop je een andere richting uit, door het mooie bos.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Duitsland

Skywalk Allgäu

Luchtwandelen tussen de boomtoppen in het natuurgebied van de Duitse Alpen, vlakbij de grens met Oostenrijk. In Skywalk Allgäu is alles wat kinderen kunnen en willen doen mogelijk. Klimtorens, speeltuin en een glijbaan zijn aanwezig en verschillende loopbruggen verbindt alle attracties naar elkaar toe. Het gebied biedt een gave natuurbeleving voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Baumwipfelpfad Bad Iburg

Een spannende weg naar boven, spannende verhalen en bovendien een steeds mooiere uitzicht, dat is wat het boomkroonpad in Bad Iburg voor staat. Het kasteel Iburg wat je met eigen ogen kunt aanschouwen via één van de vogelnestplatforms en het Teutoburger Woud, niet te vergeten!

Meer informatie vind je hier.

Baumkronenweg Ziegelwies, Füssen

Duitsland heeft prachtige boomkroonpaden, waarvan de Baumkronenweg sinds 2013 er één van is. De hoogte is 21 meter en het pad is ongeveer een halve kilometer lang. De boomtoppenweg is uit verschillende hangbruggen aangesloten en biedt een unieke kijk over het berglandschap.

Meer informatie vind je hier.

Baumwipfelpfad Beierse Woud in Neuschönau

Voor de echte boomkroonpadliefhebbers is in het nationale park Beierse Woud de langste boomtoppenweg ter wereld aangelegd. De bruglengte is zo’n 1,3 kilometer en is acht tot vijfentwintig meter boven de grond. Door de dichte bomen, ben je ook echt in de ongerepte natuur en geniet je van een prachtig uitzicht. Ook geschikt voor rolstoelrijders en makkelijk te bewandelen met kleine kinderen in een buggy.

Meer informatie vind je hier.

Baumwipfelpfad Rügen

In de Oostzee ligt het Duitse eiland Rügen. Voor kinderen is de boomkroonpad, gemaakt in de vorm van een adelaarsnest, zeer educatief en hebben ze van alles te doen. Met een opdrachtboekje kunnen ze op hun wandeltocht allerlei opdrachten uitvoeren en leren ze alles over de schitterende omgeving. Bovenop de toppen kun je bijna heel het eiland zien! Na afloop wacht er een leuk cadeautje en kunnen ouders en kinderen genieten van een lekkere versnapering in het restaurant.

Meer informatie vind je hier.

Baumwipfelpfad Zwarte Woud

In Bad Wildbad kun je de spectaculaire boomkroonweg bezoeken. In het Zwarte Woud kun je tijdens je wandeling tussen de boomtoppen, de vogelhuisjes bewonderen en eekhoorntjes aanschouwen. Voor de iets oudere kinderen is het leuk om via hindernissen naar boven te klauteren. Aan het einde van het pad staat een hoge toren. Als verrassing kun je met de lange glijbaan weer omlaag, wat het voor kinderen extra leuk maakt!

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Oostenrijk

Glemmtaler Baumzipfelweg

Aan het eind van het Saalbach Hinterglemm dal ligt de boomkruinenroute. Je kunt het immense pad makkelijk betreden en halverwege je wandeltocht kom je de imposante Golden Gate Bridge der Alpen tegen. Op het eind word je beloond met verschillende uitzichten van bovenaf. Bergen en het diepe dal kun je vanuit hier goed aanschouwen.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Portugal

Serralves Treetop Walk

Op het bladerdak van Serralves Park kun je hoog tussen de boomtoppen dwalen. Via een loopbrug kom je steeds hoger en dichter bij de volle bomen. Je leert alles over de Portugese flora en fauna en misschien kun je wel die eeuwenoude sculpturen ontdekken, als je goed oplet.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Slovenië

Pot med Krosnjami Pohorje

In Rogla, Slovenië kun je op een hoogte van 20 meter het 522 meter lange wandelpad van het boomkruinenpad lopen. Aan het eind staat de hoge toren van 37 meter hoog op je te wachten, waar je een uniek uitzicht kunt ervaren.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Slowakije

Bachledka Treetop Walk

De wandeling door dit adembenemende natuurschoon is 18 tot 24 meter hoog en voert je door het hart van de Bachledovavalleibossen. Ideaal voor gezinnen die van woeste natuurlandschappen en bergen houden. Met een glijbaan van 60 meter lang glij je bijna kaarsrecht naar beneden. Ook is er een net gespannen op het bovenste platform.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Tsjechië

Stezka Korunami Stromu Krkonoše Janské Lázně

In de populaire regio Oost Bohemen, vind je het boomkroonpad in Janské Lázně. Dit schitterende gebied ligt middenin de beroemde Reuzengebergte. Wat het zo bijzonder maakt, is dat de wandeling 200 meter ondergronds begint! De diepgewortelde bomen zijn verweven door gesteente en de ondergrondse ruimte is zo’n 150 vierkante meter. Al lerend en spelend loop je steeds hoger, langs de 1500 meter lange kruinenpad. Vanuit de 45 meter hoge uitkijktoren kun je zien hoe prachtig het gebied is.

Meer informatie vind je hier.

Stezka Korunami Stromu Lipno

Deze originele boomkroonpad is bereikbaar via de bus of kabelbaan, maar is ook wandelend goed te doen en uitermate geschikt voor rolstoelhouders en kleine kinderen. Al wandelend komen kinderen en volwassenen spannende attracties tegen. Het pad heeft ook een glijbaan en een uitkijktoren van 40 meter.

Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad Zwitserland

Baumwipfelpfad Neckertal

In 2018 is deze eerste boomkroonpad van Zwitserland geopend. Het prachtige 513 meter lange boomkruinenpad is drie tot vijftig meter hoog. Onderweg leer je alles over de Zwitserse bosnatuur en de bomen waar je langs wandelt. Bovenop de toppen, kun je vanuit vier uitzichtpunten de omgeving bewonderen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken