Skip to Content

Boomhut overnachting Europa; glamping met kinderen

Boomhut overnachting Europa; glamping met kinderen

Glamping, klinkt dat niet heerlijk? Glamping is kamperen in alle luxe. Bij een glampingvakantie is het niet nodig om te sjouwen met kampeerspullen want alles is al op locatie voor je klaargezet. Ook liggen glamping campings vaak op prachtige locaties.

Daarnaast slaap je bij glamping niet in een klein tentje of een simpele caravan, maar in de meest bijzondere accommodaties zoals safaritenten, yurts en ook boomhutten!

Vooral slapen in een boomhut lijkt me een bijzondere ervaring. De kinderen zullen dat geweldig vinden. Ik heb ter inspiratie tien leuke glamping campings met boomhutten op een rijtje gezet.

Coucoo Grands Chênes – Frankrijk

Op glamping camping Coucoo Grands Chênes slaap je in luxe boomhutten middenin een groot bos. Je kan hier zelfs voor een boomhut inclusief bubbelbad kiezen! Dat is weer eens wat anders dan de boomhutten die je vroeger bouwde. Er zijn grote luxe gezinsboomhutten, maar ook romantische kleine boomhutten voor twee. Deze glamping camping ligt op minder dan één uur rijden van Parijs.

Pedras Salgadas spa & nature park – Portugal

Houd je meer van strakke architectuur? Dan zijn de boomhutten op Pedras Salgadas spa & nature park echt iets voor jou. Op deze eco glamping camping in Portugal zijn twee prachtige futuristische boomhutten te vinden. Op de glamping camping zijn ook diverse wellness- en spavoorzieningen.

Châteaux dans les Arbres – Frankrijk

Wat is nog leuker dan een boomhut? Een boomhut in de vorm van een kasteel! De kinderen zullen zich een echte ridder of prinses voelen. Zelf kan je van alle rust en luxe genieten vanuit het bubbelbad op het terras. Châteaux dans les Arbres ligt in Frankrijk in het hart van Périgord,  aan de rand van een bos.

Resort Baumgefluester – Duitsland

Dit mooie resort ligt in het grootste boomkwekerijgebied van Europa en heeft prachtige luxe boomhutten. Dit is echt geen kamperen meer te noemen. Vanuit de luxe boomhut geniet je van de zon die opkomt door de bomen en kan je herten en konijnen spotten, die niet doorhebben dat jij ze vanuit de hoogte ziet. Een fijne plek om helemaal bij te komen.

Cap’Cabane – Frankrijk

Cap’Cabane is een Franse eco glamping camping op een rustige plek in het bos van Les Landes. De boomhutten hebben er een bijzondere vorm van een grote cocon. Op de camping is een natuurlijk zwembad, een restaurant met lokale en biologische producten en activiteiten voor kinderen in de zomer. De groene glamping camping heeft het “Europese Ecolabel”.

Chateau Ramšak – Slovenië

Deze boomhut glamping camping ligt op een Sloveense wijngaard in het pittoreske wijngebied Stiermarken, dichtbij de stad Maribor. Het is een kleine camping met slechts 7 accommodaties. De boomhut op Chateau Ramšak is een grote luxe tent, die je doet denken aan een safaritent, maar dan in de bomen!

Les Cabanes de Salagnac – Frankrijk

Op Les Cabanes de Salagnac slaap je in mooie moderne boomhutten. De glamping camping ligt op een landgoed uit de zeventiende eeuw, in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine. Les Cabanes de Salagnac ligt dichtbij de mooie stad Corrèze en in een mooi wandelgebied.

Garden Village – Slovenië

Op deze geweldige glamping camping slaap je middenin de natuur bij het bekende Bledmeer. Op de Garden Village wordt ecologisch overnachten gecombineerd met luxe. Er is een spa en een goed restaurant aanwezig en de boomhutten zijn luxe ingericht.

Buytenplaets Suydersee – Nederland

Op deze Nederlandse glamping camping in het bosrijke deel van Flevoland heb je de keuze uit een Family boomhut of de boomhut Suite. Deze boomhutten zijn voor de echte avonturiers! Vanuit de boomhutten kan je allerlei vogels spotten en genieten van het mooie zicht op de boomtoppen. Glamping in Nederland is een bijzondere ervaring!

Natur-Resort Tripsdrill – Duitsland

Vakantiepark Tripsdrill heeft een idyllische ligging tussen bossen en wijngaarden, in de buurt van Stuttgart. Er zijn verschillende luxe boomhutten voor 2-4 personen of 5-6 personen. De glamping camping ligt naast het Tripsdrill pretpark, een leuk pretpark met meer dan 100 attracties voor jong en oud.

Safari resort Beekse Bergen boomhut – Nederland

Word één met de natuur, ontwaak met fluitende vogels op grote hoogte tussen de bomen. Een onvergetelijke overnachting omringd door wilde dieren. In Safari Resort Beekse Bergen verblijf je in een unieke en luxe boomhut midden in de indrukwekkende natuur. Na een dag vol leuke activiteiten in Beekse Bergen is het extra aangenaam ‘thuis’ komen in je eigen sfeervolle, knusse boomhut. Vanaf de boomhut heb je een spectaculair uitzicht over de savanne én het water. Iets wat je zeker een keer moet meemaken.

En natuurlijk heb je sinds kort de nieuwe boomhutten in het safariresort Beekse Bergen!

Heb jij al eens in een boomhut overnacht?

Floortje