11x Knutselen voor Valentijn met kinderen

Het is weer bijna zover; Valentijn. Wij zelf (lees: vriend en ik) doen er zelf eigenlijk nooit iets aan. Wel komt de oudste tot nu toe ieder jaar thuis met een leuke knutsel, waarop de liefste teksten staan. Omdat jullie natuurlijk wel van Valentijn houden, deel ik hieronder even een aantal leuke knutselideeën voor Valentijn! Leuk om met de kinderen te doen..en als je die niet hebt, dan kun je altijd zelf nog wat leuks maken voor degene die je leuk vindt, in plaats van een kaartje sturen.

Lees ook: Valentijn cadeautjes; de leukste tips om te geven of maken met kinderen
Lees ook: Wat is Valentijnsdag? Wat vieren we en wat is de legende?
Lees ook: Valentijn cadeautips voor hem en haar
Lees ook: Valentijnskaart zelf maken; Knutselen met kinderen, peuters en kleuters
Lees ook: Hartvormige hapjes maken voor Valentijn of moederdag recepten met oa chocolade en aardbeien

1. Liefdesvoetjes

Op deze schattige voetjes word je toch meteen verliefd? Koop een leeg canvasdoek en rode verf, en druk die voetjes af! Tip: zorg dat je en pakje billendoekjes in de buurt hebt, daarmee maak je gemakkelijk alles weer schoon namelijk. Je zou het in principe ook met je eigen voeten kunnen doen, hoewel ik denk dat het dan meteen een stuk minder schattig is. Ook geschikt voor heel kleine kinderen.

Lees ook: DIY zelf een foto op canvas maken met mod-podge

2. Hart borduren

Prikpen in de aanslag, roze papier erbij pakken + een touwtje en je kunt aan de slag. Dit kan een kind in principe onder begeleiding al heel erg snel maken. Doe een stukje plakband om de naald, dan kan het kind zich niet bezeren.

3. Handjesschilderij

Men neme een kwast en een heleboel verf…een paar kinderhandjes en je kunt vervolgens beginnen aan een fantastisch (en kleurrijk) kunstwerk. Ik vind dit zelf zo schattig, dat ik er heel erg blij mee zou zijn als ik zoiets zou krijgen. Enne, vergeet die billendoekjes niet he!

4. Stempelen met een wc-rol

Pak een groot vel papier, een wc-rol en verf. Vorm de wc-rol tot een hartje (gewoon even in deuken) en doop hem in de verf. Je kunt nu met gemak een heleboel hartjes op het grote vel papier stempelen.

5. Valentijnskaart

Deze is dan wel weer erg leuk om als volwassene te maken. Zorg dat je dik papier hebt en vouw het dubbel. Beetje rode verf, stempels en hartjesplakkers en je kunt aan de slag. Persoonlijker dan een kaart uit de boekhandel!

Lees ook: Knutselen; Valentijnskaarten maken met kinderen

6. Hart van een eierdoos

Dit is wel iets lastiger om te maken, omdat je netjes moet plakken en kaderen. Maar als het uiteindelijk af is, is het supermooi. Overigens, het kost je ook wel aardig wat rode verf. Origineel is het wel!

Lees ook: Hartvormige hapjes maken voor Valentijn of moederdag met oa chocolade en aardbeien

7. Cameralenscover

Wil je originele Valentijnfoto’s, dan is het tijd om deze leuke cameralenscover te maken. Heel simpel, gewoon met papier en een elastiek! Have fun!

8. Hartje van strijkkraaltjes

De meeste ouders zullen wel strijkkraaltjes in huis hebben, dus de benodigdheden zijn snel bij elkaar gezocht. Met een beetje hulp is dit iets wat een kind prima kan maken.

9. Waxinelichthouder

What you see is what you get, ik denk dat je er wel uitkomt hoe je dit moet maken. Het ziet er in ieder geval supergezellig uit. Kies wel voor nep-waxinelichtjes, dat is veiliger met kinderen.

10. Pot met 52 lieve teksten

Koop een glazen pot en pak pen en papier. Schrijf op allemaal kleine briefjes waarom je van iemand houdt/iemand lief vindt. Versier de pot en geef deze met Valentijn aan jouw geliefde. Ook leuk om te geven aan een kind dat zelf kan lezen (….redenen waarom ik trots op je ben, bijvoorbeeld).

11. Steen met lieve tekst

Zoek een mooie gladde steen en verf deze. Na het drogen kun je er een lieve tekst opzetten. Ook leuk om te geven aan je ouders of een lieve vriendin.

12. Hart vol bloemen

Als je strookjes papier hebt kan je dit mooie hart knutselen vol met bloemen. Door te kiezen voor bepaalde kleuren creëer je een eenheid.

13. Hartjes pomponmonsters

Zijn deze kleine monstertjes niet supercute en fluffy?

14. Hartjesslinger

Heel eenvoudig, ik heb hem twee jaar geleden zelf ook gemaakt, maar heel gezellig deze hartjesslinger!

Valentijn knutselen; de 14 leukste knutselwerkjes om met kinderen te maken - Mamaliefde.nl

Ga jij iets knutselen in Valentijnthema?

Amanda

Amanda

Blogger & Eigenaar at KiDDoWz
33 jaar - Trotse moeder van 2 boys ('09 en '16) - Vriendin van de allerleukste - Fulltime blogger - Levensgenieter - Duizendpoot
Amanda
Summary
Review Date
Reviewed Item
Valentijnsdag knutselen; ideeën en voorbeelden voor baby, peuters, kleuters , oudere kinderen en volwassenen van hartjes tot symbolen van liefde
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top