Overijssel met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

De leukste uitstapjes en uitjes in OverijsselToen Linda mij vroeg om de leukste uitjes van Overijssel op een rijtje te zetten was ik direct enthousiast. Ik heb allerlei wilde plannen voor wat we later met z’n drietjes kunnen gaan doen. Ik woon al mijn hele leven hier en heb ook veel herinneringen van vroeger, dingen die ik nu graag met onze dochter wil herhalen. Vandaag deel ik ze met je. In willekeurige volgorde:

1. Wandelen bij Kasteel Twickel

Vlakbij Delden staat een prachtig kasteel, dit kasteel wordt nog bewoond, er worden rondleidingen gegeven, zodat je het kasteel en de tuinen uitgebreid kunt bekijken. Daarnaast kun je op het landgoed daar omheen heerlijk wandelen.  Dat kan ik me nog goed herinneren van vroeger. Hond mee en genieten van de prachtige omgeving. Wij zijn zelfs getrouwd op het landgoed van Twickel. Bij ‘Hoeve de Haar’. Dat is een mooie B&B, een echte aanrader voor een uitje zónder kinderen;)

We maakten onze trouwfoto’s bij het kasteel. Een mooie herinnering voor ons. Onze dochter gaan we hier later zeker vaak mee naar toe nemen. Lekker struinen door de bossen, wandelen met de hond en mooie foto’s maken!

Meer informatie vind je hier en hier.

2. De Waarbeek

Oh wat heb ik een goede herinneringen aan De Waarbeek. Ik rijd er nog regelmatig langs en denk dan altijd weer even aan ‘vroegah’. Een pretpark(je) waar we regelmatig naar toe gingen; schoolreisjes, verjaardagsfeestjes of gewoon zomaar. Het is een redelijk kleinschalig, overzichtelijk pretpark. Leuk voor kinderen van alle leeftijden. Toen we iets ouder waren mochten we ‘loslopen’ in het park. Mijn ouders gingen dan centraal lekker ergens zitten en wij mochten zelf overal naartoe. Juist omdat het zo kleinschalig is kon dat prima. Goede herinneringen dus. Wat ik me vooral nog kan herinneren was de coole ‘achtbaan’ en de zweefbanen over het water. Beide trouwens nog steeds aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Lees hier; Dagje uit naar De Waarbeek

3. Giethoorn

Het Venetië van Nederland; Giethoorn. Daar heb je ongetwijfeld al eens van gehoord, of ben je al eens geweest. Lekker een dagje varen in Giethoorn. Geschikt voor allerlei soorten uitjes, denk aan personeelsfeesten, vriendenuitjes, familietripjes e.d. En zeker ook heel erg leuk voor kinderen. Op de website van Giethoorn vind je alle informatie over het huren van bootjes, rondvaarten, restaurants en zelfs slaapgelegenheden.

Meer informatie vind je hier.

4. Slagharen

“Slagharen, daar kun je veel beleven… Slagharen, daar is het altijd feest… Altijd feest!” Ik kan het nog steeds meezingen;) Slagharen is een leuk attractiepark waar ik vroeger regelmatig kwam. Ook schoolreisjes gingen hier af en toe naar toe. Het is zelfs zo dat ik in dit attractiepark voor het eerst ‘over de kop’ ging in een hele bescheiden achtbaan. Samen met mijn vader, haha. Iets waar ik vroeger heel lang, heel erg bang voor was;) Wat mij betreft nog steeds een aanrader om te bezoeken met kinderen. Niet de hele kleintjes, maar zodra ze overal in mogen is dit super leuk! Er zit ook een vakantiepark en een waterpark bij, dus Slagharen staat garant voor meerdere dagen plezier.

Meer informatie vind je hier.

5. Avonturenpark Hellendoorn

Tja. Wat moet ik daar over zeggen. Hellendoorn is een leuk attractiepark in Overijssel. Zeker het bezoeken waard. We zijn er een aantal keer geweest en dat vond ik hartstikke leuk. Maar ja, welk kind vind een attractiepark nou niet leuk;) Wat ik me nog het beste kan herinneren is de enge en stiekem een beetje vieze achtbaan; de rioolrat. Gedeeltelijk in het donker, wat spannend was dat altijd!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn & Aqua

6. Preston Palace

Ken je Preston palace in Almelo? Daar is echt van álles te doen. Je kunt er blijven slapen, eten en drinken, zwemmen, er is een indoor kermis, midget golfen, noem maar op! Dit is trouwens niet alleen leuk voor kinderen, er worden ook bedrijfsuitjes en feesten georganiseerd en je kunt er zelfs uitgaan;) Maar wat betreft de kinderen; kinderfeestjes, een animatieteam, zwemmen in het gave zwembad, alles kan!

Ik kan me van vroeger nog wel herinneren dat we hier een feest hadden van het werk van mijn vader. Alles mocht, je kon er eten en drinken wat je maar wilde. Nu is vooral het mooie zwembad bij mij bekend. En het mooie is; wanneer je gaat zwemmen is het eten en drinken ook bij de prijs inbegrepen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit en uit eten bij Preston Palace

7. Het Willem Wilmink theater

We hebben een prachtig theater in Enschede; het Willem Wilmink theater. Hier heb ik al heel wat voorstellingen bekeken. Het is een heel mooi theater en het leuke is, er is ook een speciale zaal voor o.a. jeugdtheater; de kleine Willem. Ik vind het zo fijn dat de theaters in het land steeds mooier worden, waardoor je bekende voorstellingen ook dichtbij huis kunt bekijken. Met (kleine) kinderen ook wel prettig lijkt me.

Wij zijn zeker van plan om onze dochter later mee te nemen naar musicals en voorstellingen die speciaal voor kinderen zijn en als die dan in het Willem Wilmink theater zijn, dan ben ik daar heel blij mee;) Op de site van het theater kun je de agenda zien van de kleine Willem, zodat je precies weet welke (jeugd)voorstellingen er spelen.

Meer informatie vind je hier.

8. Dierenpark Nordhorn

Stiekem een heel klein uitstapje buiten Overijssel, vlak over de grens in Duitsland, namelijk de dierentuin in Nordhorn. Dit ligt vlakbij Denekamp, vanuit Enschede is het een half uurtje rijden. Goed te doen dus, ook met kinderen. Het is een overzichtelijke dierentuin, niet al te groot, met mooie verblijfplaatsen voor de dieren (dat vind ik altijd heel belangrijk aan een dierentuin!) Er is een grote kinderboerderij in het midden van de dierentuin, waar je allerlei dieren van dichtbij kunt bekijken en kunt aaien als je dat wil. Wat mij betreft een echte aanrader, zeker met (kleine) kinderen. Al hebben wij ons er met 6 volwassenen ook prima vermaakt;)

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dierenpark Nordhorn; Dierentuin Duitsland net over de grens

9. Het giga konijnenhol

Indoor speeltuinen hebben we ook in Overijssel genoeg. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal noemen, dus houd het bij het Giga Konijnenhol. Ik ben er zelf nog nooit geweest (logisch, want nog geen kinderen☺) maar weet dat veel schoolreisjes van peuters en kleuters hier naartoe gaan en heb er alleen nog maar enthousiaste verhalen over gehoord. Een bekend begrip hier onder de mensen met kleine kinderen. Het is overdekt dus perfect voor de druilerige dagen. Het is een grote overdekte speeltuin, maar er is ook een zwembad, je kunt er knutselen en er is een meeleef theater.

Meer informatie vind je hier.

10. Pannenkoekenrestaurant Bolle Jan

Wat is een overzicht met kinderuitjes zonder een goed pannenkoekenrestaurant? Niet compleet natuurlijk. Mocht je in Overijsel op zoek zijn naar een goed pannenkoekenrestaurant, denk dan zeker even aan Bolle Jan. Hét pannenkoekenrestaurant van Twente, in Denekamp. Je kunt er natuurlijk heerlijke pannenkoeken eten, maar voor de kinderen is er ook genoeg aandacht. Onwijs leuk om eens naar toe te gaan wanneer je honger hebt;)

Meer informatie vind je hier.

Ook interessant is het Natura Docet Wonderryck Twente

Ik zal me  even voorstellen. Ik ben Miranda, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn man en onze hond in Enschede. In het prachtige Twente☺ Ik ben op dit moment in verwachting van ons eerste kindje, een dochter, die we in juli verwachten. Ik blog  zelf over van alles en nog wat. 

Wat zijn jouw tips voor uitstapjes in de provincie Overijssel?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Top 10 leuke kinder uitjes en activiteiten in Overijssel
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Je vergeet de Scheg!!! Binnenspeel plezier en lekker zwemmen op 1 plek. En in de winter schaats je gewoon om het speel eiland heen.

  • Woon nu al 2 jaar in Hengelo en wil nog steeds naar de Waarbeek toe (zit hier zo wat om de hoek). Leuk deze tips Miranda! Bij Twickel kan je leuk wandelen en Preston Palace hebben ze op zondag ook een brunch buffet, dat vind mijn dochtertje ook heel leuk om te doen x

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top