Overijssel strekt zich uit van Zwolle in het westen via Deventer tot aan de Duitse grens met Twente. Je vindt hier onder andere kastelen, diverse attractieparken en leuke musea.

Lees ook: Zwolle hanzestad; bezienswaardigheden, uitjes omgeving, activiteiten en tips wat te doen met kinderen
Lees ook: Dagje uit Deventer; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen met kinderen

Preston Palace – Almelo

Ken je Preston palace in Almelo? Daar is echt van álles te doen. Je kunt er blijven slapen, eten en drinken, zwemmen, er is een indoor kermis, midget golfen, noem maar op! Dit is trouwens niet alleen leuk voor kinderen, er worden ook bedrijfsuitjes en feesten georganiseerd en je kunt er zelfs uitgaan;) Maar wat betreft de kinderen; kinderfeestjes, een animatieteam, zwemmen in het gave zwembad, alles kan!

Ik kan me van vroeger nog wel herinneren dat we hier een feest hadden van het werk van mijn vader. Alles mocht, je kon er eten en drinken wat je maar wilde. Nu is vooral het mooie zwembad bij mij bekend. En het mooie is; wanneer je gaat zwemmen is het eten en drinken ook bij de prijs inbegrepen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit en uit eten bij Preston Palace

Het giga konijnenhol – Beerze

Indoorspeeltuinen hebben we ook in Overijssel genoeg. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal noemen, dus houd het bij het Giga Konijnenhol. Ik ben er zelf nog nooit geweest (logisch, want nog geen kinderen☺) maar weet dat veel schoolreisjes van peuters en kleuters hier naartoe gaan en heb er alleen nog maar enthousiaste verhalen over gehoord. Een bekend begrip hier onder de mensen met kleine kinderen. Het is overdekt dus perfect voor de druilerige dagen. Het is een grote overdekte speeltuin, maar er is ook een zwembad, je kunt er knutselen en er is een meeleeftheater.

Meer informatie vind je hier.

Lutterzand – De Lutte

Stranden Nederland; de leukste en mooiste stranden met kinderen per provincie; Lutterzand de Lutte- Mamaliefde.nl

Het Lutterzand in De Lutte (Twente) heeft een prachtig strand, ook al ligt het ver weg van de kust! Een prachtig natuurgebied met een riviertje. Dit is niet alleen een leuke plek om te zwemmen, maar ook om te wandelen/fietsen, schatten te zoeken en nog veel meer!

Meer informatie vind je hier.

Kasteel Twickel – Delden

Vlakbij Delden staat een prachtig kasteel, dit kasteel wordt nog bewoond, er worden rondleidingen gegeven, zodat je het kasteel en de tuinen uitgebreid kunt bekijken. Daarnaast kun je op het landgoed daar omheen heerlijk wandelen. Dat kan ik me nog goed herinneren van vroeger. Hond mee en genieten van de prachtige omgeving. Wij zijn zelfs getrouwd op het landgoed van Twickel. Bij ‘Hoeve de Haar’. Dat is een mooie B&B, een echte aanrader voor een uitje zónder kinderen ;)

We maakten onze trouwfoto’s bij het kasteel. Een mooie herinnering voor ons. Onze dochter gaan we hier later zeker vaak mee naar toe nemen. Lekker struinen door de bossen, wandelen met de hond en mooie foto’s maken!

Meer informatie vind je hier en hier.

Pannenkoekenhuis Bolle Jan – Denekamp

Wat is een overzicht met kinderuitjes zonder een goed pannenkoekenrestaurant? Niet compleet natuurlijk. Mocht je in Overijsel op zoek zijn naar een goed pannenkoekenrestaurant, denk dan zeker even aan Bolle Jan. Hét pannenkoekenrestaurant van Twente, in Denekamp. Je kunt er natuurlijk heerlijke pannenkoeken eten, maar voor de kinderen is er ook genoeg aandacht. Onwijs leuk om eens naar toe te gaan wanneer je honger hebt ;)

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Blue Lagoon De Scheg – Deventer

Bij Sport- en Belevingscentrum de Scheg kun je niet alleen terecht voor zwemmen, maar ook spelen, karten en voetballen. In het zwemgedeelte vind je onder andere stroomversnellingen, maar ook een waterkasteel. Er zijn ook drie glijbanen, waaronder een familieglijbaan, een glijbaan van 80 meter die voorzien is van lichteffecten en een wildwaterbaan. Deze stroomt met een reuzevaart naar beneden, langs scherpe bochten, draaikolken en andere verrassende effecten. Er zijn twee verschillende snelheden. Tegen extra betaling kun je gebruik maken van het IJslands Badhuis; dit is een spa & welness gedeelte met onder andere een traditionele droge landsauna, een bio-sauna met een tropisch karakter, een infrarood sauna, een stoombad, een belevingsgrot en een knuffelmuur. Pingo’s Island is een peuterbad speciaal voor kinderen tot 5 jaar waar ze kunnen spelen met zand en verwarmd water. Er is voldoende zitgelegenheid omheen. Voor een hapje & drankje kun je terecht in de trendy Rabobank Sky Lounge.

Meer informatie vind je hier.

Ulebelt; Natuur & Milieu educatie & kinderboerderij – Deventer

Strijk neer op het gezellige terras terwijl de kinderen heerlijk spelen op de natuurspeelplekken en dieren aaien en knuffelen op de kinderboerderij. Voor kinderen tot 7 jaar is er een speelplaats ‘de Takkenbende’ en een natuurspeelplek met ontdekhoekjes. Voor peuters is er een klimbosje. Voor de grotere kinderen is er de Waterstam, een avontuurlijke natuurspeelplek met hutten, en een groot waterspeelplek. Trek dus oude kleren en laarzen aan zodat je urenlang kan ravotten!

Meer informatie vind je hier.

Stadsstrand – Deventer

Dit is geen officieel stadsstrand, al zou je dat wel denken als je ziet hoeveel gezinnen hier bij een klein beetje zon al lekker aan het relaxen zijn. De grasvelden langs de IJssel zijn picknickvriendelijk en met een bal voor de kids en een boek voor mama kan je jezelf hier de hele dag vermaken. Af en toe komt er een