Skip to Content

Minicamping de Flierefluiter Raalte

Minicamping de Flierefluiter Raalte

De vorige keer dat we gingen kamperen was alweer twee jaar geleden en met een vouwwagen. De kinderen vonden het in ieder geval heerlijk en het is ook fijn genieten van het buitenleven. Maar je moet wel over een goede kampeeruitrusting beschikken. Nu we een nieuwe tunneltent hebben, konden we deze goed uitproberen tijdens een weekendje weg proefkamperen.

We waren door de Flierefluiter in Raalte uitgenodigd om daar de speeltuin / kinderboerderij te komen ontdekken, met de kindercamping als ‘uitvalsbasis’. De weergoden waren ons goed gezind en hadden temperaturen van 22 tot 27 graden voorspeld; heerlijk weer dus om lekker buiten te zijn.

Camping de Flierefluiter Raalte

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl

De Flierefluiter ligt in Raalte, centraal tussen Deventer, Zwolle, Ommen en Almelo in, vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Vanaf hier kun je dus meerdere kanten op om te ontdekken. Dit is dan ook een populaire vakantiebestemming in Nederland. Vanaf Zwolle is het ongeveer een kwartier rijden en al snel rijd je door het prachtige Overijsselse landschap met graslanden waar paarden of koeien grazen en stukken bos.

Op de een of andere manier voelt dat voor mij als ‘randstedeling’ als een mix van vakantie en ook thuiskomen aangezien mijn moeders familie hier vandaan komt. Het zorgt ook voor dat gevoel van onthaasten en genieten.

De camping is een kleinschalige camping voor circa 20 kampeerplaatsen voorzien van stromend water en elektriciteit. Het zijn ruim opgezette velden waar je meer dan genoeg ruimte hebt voor je primaire kampeermiddel, maar eventueel ook nog wat kleine tentjes voor de kinderen.

Een groot deel van de velden zijn omringd met bomen en planten waardoor je toch het gevoel van privacy behoudt in plaats van met zijn allen op een veldje te staan. Daarnaast zorgt dit ook dat er altijd wel een schaduwplekje te vinden is, voor als het in de zon te warm wordt.

Het paradijs voor kinderen

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl

Het voordeel van deze camping met kinderen is de combinatie met speeltuin, binnenspeeltuin, kinderboerderij en zwembadje. Zeker als ze wat ouder zijn kunnen ze zich overdag prima zelf vermaken; of dat nu een fort bouwen in de bouwhoek van de binnenspeeltuin, het aaien van de cavia’s in de aaischuur, het maken van salto’s op de trampoline of een watergevecht in het zwembad.

Overdag als er meer gasten komen zijn er zo ook vriendjes gemaakt waarmee ze kunnen spelen. Er komen vooral veel kinderen van 2/3 jaar tot en met een jaar of 10.

Er is geen animatieteam aanwezig die activiteiten organiseren, maar dat is hier ook totaal niet nodig. De kinderen vermaken zich prima in de speeltuin of met een spelletje voor de tent. Zelf ben ik heel blij met de boekenkast in de binnenspeeltuin, terwijl de kinderen spelen heb ik voor het eerst sinds tijden weer de rust om een boek lezen. Gewoon lekker in het zonnetje voor de tent.

De campingfaciliteiten

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl

De camping beschikt over zijn eigen faciliteiten zoals douches en toiletten, deze zijn recentelijk vervangen en zien er nog als nieuw uit en worden goed onderhouden en regelmatig schoongemaakt. Voorbijgangers hoor ik zeggen dat het fijne warme douches zijn, wat natuurlijk wel fijn is na een dag lekker in de buitenlucht om fris de slaapzak in te kruipen.

Naast de douches is er ook een wasruimte waar je de afwas kan doen, maar ook een stoffer en blik ligt die we heel handig even lenen om de tent schoon te vegen voordat we hem weer opvouwen. Dat waren we zelf natuurlijk vergeten. Ook staat hier een wasmachine en een droogtrommel voor als je een wasje wil draaien.

Eten en drinken

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl

Tijdens openingsuren van de speeltuin kun je gebruik maken van de aanwezige horecagelegenheden en bijvoorbeeld een ijsje of patat met een snack te halen. Aangezien het park tot 17.30 uur is geopend, kun je in de avond een restaurant in de omgeving opzoeken of zelf koken. De eerste avond hebben we in Zwolle gegeten, en voor de tweede avond hadden we een outdoor-Cooker mee om te kunnen bbq-en, terwijl de kinderen tussendoor weer even gingen spelen.

Onze ervaringen

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl

De Flierefluiter is al snel gevonden. Tegen de tijd dat wij aankomen is de speeltuin zelf al gesloten, en wordt de telefoon ook niet opgenomen. Na een rondje over de parkeerplaats vind ik echter de ingang naar de camping waar al een aantal caravans staan. Bij één van de caravans zitten wat mensen die aangeven dat je gewoon op het veldje dat is toegewezen kan gaan staan zonder je ergens te hoeven melden.

Veld 3 waar wij zitten blijkt recht tegenover het zwembadje en de speeltuin te zijn. De kinderen kijken dus al hun ogen uit en kunnen niet wachten om de speeltuin te gaan ontdekken. Want ook al is de speeltuin voor daggasten gesloten, als campinggast mag je ook voor en na openingstijd gebruik maken van de buitenfaciliteiten.

Eerst moet echter de auto uitgeladen worden. Aangezien manlief nog aan het werk is, zet ik snel een pop-uptentje op waar we alle spullen in neerzetten zodat de auto op de parkeerplaats kan blijven staan. We hebben nog tijd voor een rondje over de speeltuin en het uittesten van de trampolines, waarna we naar het station in Zwolle rijden om papa op te halen en wat te eten.

Als we terug zijn op de camping kunnen de kinderen weer lekker spelen zodat wij rustig de nieuwe tent kunnen opzetten. Zo’n eerste keer is het toch altijd een beetje zoeken hoe of wat, maar binnen een half uur staat de tent en kunnen we beginnen met het inrichten (lees bedden opmaken etc.). Daarna kan voor ons ook het weekendje weg ‘beginnen’.

Aan het einde van het weekend hebben we na de lunch de tent weer ingepakt zodat we niet te laat thuis zouden zijn, en onderweg nog een bezoekje konden brengen aan het blotevoetenpad bij Buitenpost in Twello. De kinderen kwamen zowaar direct mee, maar hadden het zeker niet erg gevonden als we er nog langer waren gebleven. Ze vonden het heerlijk om lekker te kunnen spelen en hun eigen gang te gaan, ik heb ze dan ook geen moment horen vragen om de tablets. Dat vind ik toch wel een van de voordelen van het campinglife; gewoon lekker buiten zijn.

Meer informatie vind je hier.

In de omgeving

Minicamping de Flierefluiter Raalte - Reis-liefde.nl
Dinoland Zwolle; met dinopark, binnenspeeltuin en lasergamen - Reis-liefde.nl
Speelgoedmuseum Deventer bezoeken - Reis-liefde.nl
Hellendoorn avonturenpark; Attracties & Slidepark waterpark - Reis-liefde.nl
Speelbos Sallandse Heuvelrug Nijverdal - Reis-liefde.nl

Als je hier langere tijd verblijft kun je ook in de omgeving leuke uitjes vinden om te doen. Zo hebben wij een bezoek gebracht aan het nieuwe klimpark met strand Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld. Daarnaast is Zwolle met Dinoland ook ‘om de hoek’, een bezoek aan het Speelgoedmuseum in Deventer, een wandeling door het speelbos op de Sallandse Heuvelrug of wat dacht je van een bezoekje aan Avonturenpark Hellendoorn.

Linda van Aken