Ja hoor, kleine meisjes worden groot. Ging ze al van wieg, naar ledikant en van ledikant naar een ‘gewoon’ bed, na de vakantie wilde ze graag in een stapelbed slapen. Nu hadden we al een Ikea Kura bed voor haar gekocht. Die we weliswaar gewoon als laag bed hadden ingericht. Ze heeft op vakantie bewezen dat een stapelbed prima gaat. Daarnaast begon ze heel erg aan het rek te hangen. Nog een voordeel is dat eronder nu ruimte is ontstaan voor een soort huisje waar ze haar poppenkamer heeft ingericht. Ze is in ieder geval megatrots op haar stapelbed met trappetje en vertelt het aan iedereen. Sterker nog, toen haar nichtje kwam logeren gingen ze meteen naar boven om te ‘slapen’ in het stapelbed. Nu vind ik dat Kura bed alleen zo saai dus wil ik er graag wat mee doen. Dit hebben we uitgesteld tot we het bed konden omdraaien. Maar wat? De leukste ideeën die ik tegenkwam zal ik met jullie delen. Hier vind je ook handige hacks voor de Ikea DUKTIG keuken. Andere handige Ikea hacks voor de kinderkamer vind je bij Lady Lemonade.

Lees ook: DIY: Zelf tent maken met lakens in huis en reuzewasknijpers
Lees ook: Ikea hack: Puzzelkast om puzzels op te bergen van houten lectuurbakken

Monochroom bedhuisje met keuken

Dit bedje staat perfect in een monochrome kinderkamer. Het bed heeft een dakje gekregen zodat het een huisje wordt en een keukentje aan de zijkant.

Houten bedstede huisje

Het is wat werk, maar dan heb je wel wat. Van de basis van het kura bed is dit dubbele stapelbed gemaakt, compleet met venster.

Romantisch bed

Heel veel is er niet aan dit bed gedaan, alleen wat qua inrichting en decoratie. Maar ziet er super sfeervol en romantisch uit.

Extra opbergruimte

Een kleine kamer? Met deze aanpassingen creëer je super veel opbergruimte onder het kura bed. Zo gebruik je de ruimte optimaal.

Lees ook: Top 10 hippe kinderbedden en hoogslapers voor jongens en meisjes

Dubbel stapelbed

Cosleepen, maar dan net wat anders, hier is er een tweepersoons bed onder het stapelbed geplaatst zodat je toch op een kleine ruimte samen kan slapen.

Kasteel

Van het Kura bed is een kasteel gemaakt, met een trofast kast als trap.

Bedtent

Onder het bed is er een gordijntje opgehangen zodat je een bedtent krijgt. De zijkanten zijn beplakt met stickers.

Hangmat onder het bed

Dat is nog eens chillen met een hangmat onder je bed!

Tip Kura bed

Geen huisje, maar een tipi tent is er van dit bed gemaakt.

Kasteel 2

Ikea Kura Hack - Mamaliefde.nl

Bron

Om te beginnen mijn favoriet. Dit is echter wel even wat werk en gezien de eerdere klussen van manlief vraag ik me af of dit wel een succes gaat worden maar hij is wel heel erg gaaf. Een eigen kasteel op je kamer! Zelfs compleet met ballenbad.

Huisje

Ikea Kura Hack - Mamaliefde.nl

Bron

Ze is ontzettend jaloers op de Stokke home van haar kleine broer. Weliswaar is dit een laag model, maar met deze constructie heeft ze haar eigen huisje!

Tuinhuisje

Ikea Kura Hack - Mamaliefde.nl

Bron