In Gelderland vind je niet alleen de Veluwe met zijn schitterende natuur maar ook diverse dierentuinen, pretparken, kastelen en leuke musea met kinderen. Ideaal voor gezellige dagjes uit of leuke kinderactiviteiten.

De Apenheul – Apeldoorn

De Apenheul is natuurlijk onmisbaar tussen dit rijtje met leuke uitjes, want een park vol met dieren die wat van mensen weg hebben en waar je zo tussendoor kan lopen, hoort erbij. Meer dan de helft van de apen loopt namelijk los tussen de bezoekers en voor kinderen is er een gratis spotkaart op te halen waarmee je ze allemaal op kan zoeken. Of kijk hoeveel je zelf op een aap lijkt in het na-aaphuis.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit: Aapjes kijken in Apenheul Apeldoorn

Boschbad – Apeldoorn

Omringd door de Veluwse bossen ligt aan de rand van Apeldoorn het Boschbad; het grootste openluchtbad van Nederland. Het outdoor Boschbad heeft drie baden, een recreatiebad, wedstrijdbad en een waterspeeltuin. Zonnen, zwemmen, sporten, spelen of midgetgolfen? De snelle glijbanen, spetterende waterspeeltuin, beachvolleybalvelden en het springkussen zorgen voor genoeg activiteit in en om het zwembad.

Meer informatie vind je hier.

Julianatoren – Apeldoorn

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en gro